Ladataan...
Mis(s)Fit

Eipä ole pariin kuukauteen tullut blogia avattua. No, kiirettä on pidellyt jne., on sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista. Ei siitä sen enempää kuitenkaan. Ihan vaikka pääsiäisen kunniaksi päätin pitkästä aikaa kirjallisen arkkuni taas avata. Ja koska mua tunnetusti ihmetyttää niin moni asia päivittäin, ajattelin ihmetellä niitä nyt tännekin, ja toivoa, että jollakin olisi tarjota joihinkin kummastuksiini ihan vastauksiakin.

IHMETTELENPÄ SIIS

miksi ihmiset noin niinkuin yleisesti närkästyvät joka asiasta? Joku ei sanonut kiitos, joku kiitteli liikaa, joku taas ei ikinä tervehdi ja se toinen jää aina juttelemaan liian pitkäksi aikaa. Joku ei ota ikinä yhteyttä, mutta loukkaantuu kun toinenkaan ei ota. 

miksi aikuiset ihmiset tuomitsevat koulukiusaamisen, mutta ne samat tyypit on pahimpia kiusanhenkiä, etenkin somessa.

miksi lähes kaikki, paitsi minä ja yksi luokkakaverini (E, it's you! :D) eivät muka katso Temptation ICElandia :D, eli tuttavallisemmin Temppareita, mutta tietävät kuitenkin mitä tarkoitan kun puhun Elämän pelistä. 

miten joku ei tykkää suklaasta??? Tai no, syövät ne joskus tummaa suklaata, mutta come on, se on pahaa!

mikseivät kaikki matkusta aina kun on mahdollista Finnairilla? Paras henksu, paras aspa!

miksi joidenkin mielestä on jotenkin hieno olla erilainen nuori, ja ihmetellä ja kummastella Skamin suosiota? Sarja on brillijantti! En ikinä unohda Jonaksen reaktiota kun Isak tuli kaapista.

miksi lähes kaikki paitsi minä katsovat säännöllisesti sääennusteen? Eikö ole tylsää pettyä tai ilahtua etukäteen?

miksi joskus kävin ahdistavan obsessiivisesti salilla ja ryhmäliikunnoissa? Liikuntaa saa halvemmallakin ilman tungosta ja tunkkaista ilmaa. 

miksi ihmiset aina luulevat että pelkästään suomalaiset ovat veemäisiä, kateellisia ja katkeria. Ihmiset ovat universaalisti kusipäitä. Kirjautukaa vaikka twitteriin. 

miksi silmäni kiinnittyvät aina roteviin, vaaleisiin ja nuoriin miehiin. Olenko jämähtänyt 2000-luvulle?

onko alepa alepa vain pääkaupunkiseudulla? Muualla se on Sale?

kuinka joku kuvittelee, että ei millään pahalla-etuliitteellä voi kuitata koko kommentin kusipäisyyden?

miten joku uskaltaa olla ylimielinen muita kohtaan oli kyse sitten ulkonäöllä, työllä tai varallisuudella keikaroimisella? Eikö se tajua, että elämä voi muuttua tuosta vain, ja yllämainitut asiat voivat kadota puff vain hetkessä?

miksi John F. Kennedy ei tyytynyt oman kauniin vaimonsa seuraan? Esim. Marilyn ja Judith olivat kyllä kauniita, mutta heiltä puuttui rva Kennedyn arvokkuus. 

miksi ihmiset arvottavat muut ihmiset heidän koulutustasonsa, työpaikkansa tai varallisuutensa perusteella? Pissaltahaisevalla juopolla voi olla kultaisempi sydän kuin vaikkapa Yhdysvaltain presidentillä.

kuinka on mahdollista, etten vieläkään muista, mistä sana pääsiäinen tulee, vaikka olen sen kuullut varmasti kymmeniä kertoja aikaisemmin?

 

miksi en vielä kolme vuotta sitten voinut sietää joogaa, ja nyt suorastaan rakastan sitä?

Share

Ladataan...
Mis(s)Fit

MILLOIN VIIMEKSI...

Ilahduin...  kun kuulin, että ystäväni oli saanut työsuorituksestaan tuntuvan kiitoksen. Iloitsen siitä, että minulla on ollut elämässäni jo 20 vuoden ajan tärkeä ja merkityksellinen ihminen.   

Nauroin...  tälle Finland Second -videolle. Minna Cunt, voi luoja.... :D 

Itkin... katsoessani Skamin kolmoskautta, etenkin sen loppupuoliskon jaksoja. Loistava, älykäs sarja, joka luotaa muita nuorten- ja monia aikuistenkin sarjoja syvemmälle. Oudolla tavalla tavoitan siitä jotain samaa  kuin ehdottomasta sarjalempparistani Girlsistä. 

Suutuin... typerille ignoranteille ihmisille, jotka eivät jostain käsittämättömästä syystä ole sisäistäneet sitä, ettei tässä maailmassa kukaan ole toistaan tärkeämpi. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. 

Harmistuin... omalle typeryydelleni, josta joudun maksamaan tämän kuun sähkölaskussa. En ole todellakaan mikään einstein näissä "sähköjutuissa", ja olin ilmeisesti kuvitellut ettei lattialämmitys maksa mitään. Tädää, se maksaa ihan kivasti. Huoh. 

Häkellyin... muistataessani, että olen viimeksi käynyt jumpassa tai kuntosalilla 14 kuukautta sitten. Ennen niin tärkeästä on tullut täysin merkityksetöntä. Häkellyin myös muistaessani, että lakritsiin olen viimeksi koskenut tasan vuosi sitten.  Toisesta ennen niin tärkeästä on tullut täysin merkityksetöntä. (sivuhuomautuksena todettakoon, että jumpat lopetin omasta halustani, lakritsin pakon edessä)

Kokeilin jotain uutta..  Saarioisten kasvissosekeittoa. Ei. Mun. Juttu. Jatkan jauheliha- ja pinaattikeittolinjalla. 

Urheilin..  kuntopyöräillen ja joogaillen, mikä kuuluu päivärutiiniini. Tänään joogailin lempiohjaajani johdolla, yogaialla of course. Kyseisen täydellisen palvelun tilaaja jo puolitoista vuotta eikä loppua näy. 

Luin.. opiskelujuttuja ja ihmisoikeisjärjestöjen ja syväkurkkujen mielenkiintoista materiaalia. Olen myös lähiviikkoina sattuneesta syystä tutustunut jenkkien poliittisen ja oikeudellisen järjestelmään hieman pintaa syvemmältä. Harmi, että opintoni eivät kiinnosta lähellekään yhtä paljon...

Herkuttelin.. ja herkuttelen päivittäin. Tänään erityisesti Lidl:n Raider-patukkakopio (en suostu vieläkään sanomaan kyseistä suklaapatukkaa Twixiksi) yllätti positiivisesti. Parempaa kuin alkuperäinen!

Ostin.. parit aamu- ja iltapäiväteekupilliset, sen pahan sosekeiton ja tietty irttareita. 

Tapasin... siskoni, opiskelukavereita ja opettajia. Ja myös useita naapureitani, jotka jäävät aina juttelemaan. Hyvät naapurisuhteet on yksi niistä harvoista syistä, miksi en mielelläni nykyisestä asunnosta poismuuttaisi. Mulla on tosi kivat naapurit, joihin sattuu kuulumaan myös erittäin hyvä ystäväni. 

Päätin.. lisätä lyhyen meditaatiohetken joogan kaveriksi päivittäiseen rutiiniini ja ottaa itseäni niskasta kiinni muutaman oikeasti tärkeän asian suhteen. 

Inspiroiduin.. rohkeista amerikkalaisista, etenkin yhdestä demokraattipolitikosta, joka on päättynyt nostaa kissan pöydälle Oranssin Paholaisen suhteen. Ja eräästä blogitekstistä, jossa vinkitettiin kalsarikännipuheluista ystävän kanssa. Tämä idea menee käytäntöön! Puhelun vastaanottaja, tiedät kuka olet. :D 

 

Venyy muttei katkee

Share
Ladataan...

Ladataan...
Mis(s)Fit

Someliikehdintä vastavihityn jenkkipresidentin ympärillä toi mieleeni taas kerran sen, kuinka eri tavoin joskus maailmaa katselemme. Siinä missä uusi presidentti on mielessäni saatanasta seuraava, joku toinen, ehkä jopa kaverini tai ainakin nyt hyvänpäiväntuttuni, voi pitää miestä mahtavana persoonana ja loistavana valintana. Niin vaikeaa kuin sen käsittäminen saattaa ollakin, pitäähän se silti hyväksyä? Jokaisella on kuitenkin oikeus ilmaista oma mielipiteensä. Ei kai sen vuoksi voi kaveruutta tai tuttavuutta irtisanoa? Eihän? 

Myönnän, etten osaa vastata ylläoleviin kysymyksiin yksiselitteisesti. Siinä missä olen aina ollut tiukasti mielipiteen ilmaisuvapauden kannalla, ja olen sitä edelleenkin, en kuitenkaan voi olla ajattelematta, millainen ihminen ajattelee esimerkiksi juuri nyt tästä presidenttiasiasta niin eri tavalla kuin itse ajattelen. Eikö tämä henkilö ole havainnoinut samoja asioita kuin itse olen? Tai jos on, kuinka ihmeessä hän voi silti ajatella asiasta niin kuin ajattelee? Kuinka itse voin suhtautuu ihmiseen, jonka mielestä maahanmuuttovastainen, nais- ja seksuaalivähemmistövihamielinen, ja ympäristöasioihin välinpitämättömästi suhtautuva egoistinen bisnesmies on parasta sitten viipaloidun leivän (tai Girls-tv-sarjan! Uusia jaksoja muuten Areenassa!)?

Niinpä. Vaikeaa se on, ellei mahdotonta, ainakin jos puhutaan vähänkään läheisimmistä kaveruussuhteista. En voisi nimittäin kuvitellakaan kertovani sisimpiä salaisuuksiani ja huoliani ihmiselle, jonka ajatusmaailma poikkeaa niin kovin radikaalisti omastani. Ihminen, jonka mielestä naisten, seksuaalivähemmistöjen ja maahanmuuttajien oikeuksilla ja elämällä voi vapaasti leikkiä ja pallotella, ei _koskaan_ voi olla ystäväni, tuskin edes kaverini.  Virallisempaa tuttavuutta ei mielipiteiden suurikaan eroavaisuus kuitenkaan estä. Kaikki eivät kuitenkaan ajattele asiasta samalla tavalla. Minut on esimerkiksi poistettu facebookin kaverilistalta poliittisin ja yhteiskunnallisin perustein. Kaikki eivät ilmeisesti kestä vastakkaisia mielipiteitä. Minä kestän nähdä niitä uutisvirrassani, en kuitenkaan lähipiirissäni. 

 

Aiheeseen täysin liittymätön kuva, joka oli kuitenkin julkaistava sen kauneuden takia. 

Share

Pages