Ladataan...
modernekohome

Weecos sustainable marketplace on aarreaitta kestäviä valintoja etsivälle. Yhteistyön myötä poimin suosikkituotteita ja käynnissä on to 27.8. asti a r v o n t a, jossa voit voittaa ihanan Saana ja Olli Myrskyn jälkeen -tyynyliinasetin (100% hamppua, 40x60cm).

Tästä arvontaan ja uudelle mOderneko-sivustolle

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
modernekohome

 

Kiitos ja kumarrus Lily, ihanat lukijat!

 

Matka jatkuu uudella sivustolla: moderneko.tilainterior.fi. Lämpimästi tervetuloa! Jatkossakin blogi pyörii kestävän sisustuksen ja elämäntavan, oivaltavan muotoilun ja inspiroivien tilojen lähimaastoissa. Kestävien vaihtoehtojen etsiminen jatkuu - rennolla otteella. Uusi sivusto tarjoaa erilaisia visuaalisia mahdollisuuksia, mikä on suuri ilon aihe näin estetiikan janoiselle. 

Mukana pysyt myös mOderneko-Facebookissa ja -Instagramissa

 

Nähdään pian! <3 Riina

Share
Ladataan...

Ladataan...
modernekohome

Suunnittelimme rakennusliike NCC:n Lohikosken Loisteeseen esittelyasunnon stailauksen asiakkaiden äänestämän sisustustyyli "P e h m i k s e n" henkeen. Asunnon ehdottomasti parasta antia ovat oleskelutilan isot, lattian rajasta alkavat ikkunat ja niistä tulviva kevätvalo, johon pehmeän pastellinen tunnelma sopii mainiosti.

Hyödynnämme aina suunnittelussa ja stailauksissa mahdollisuuksien mukaan kestävämpiä vaihtoehtoja ja tässäkin joukossa on laadukkaita kotimaisia kalusteita, aitoja luonnonmateriaaleja, puuta, pellavaa, villaa, kirpparilöytöjä ja itse tehtyä. 

We designed a model home styling for NCC Housing. Customers voted for this soft, pastel interior style - this is what it looks like when finished. The apartment baths in spring light, rushing through the tall windows in the living room. The styling is a mix of Finnish design, natural materials, wood, wool, linen, 2nd hand finds and a little diy. 

PHOTOS riina // TilaInterior

 

O l o h u o n e  &  r u o k a i l u t i l a

Valkoinen Classic-hylly, Lundia. Taru-sohva, Junet, kangas Valore, sävy 15 Natur, Orient Occident. Carry me home -pikkupöytä, &bros. Beni Ouarain -matto, Madesign. Lehti-ruokapöytä, Junet. Tuolit, kirpparilta, maalattu. Sessak Corner 1 -betonivalaisimet ja Nordlux Nexus -lattiavalaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Anno Nappi -tyyny ja verhokangas, Kodin1. Daybed ja muut tyynyt, diy. Ekologiset Cilla's -pesuaineet, Valkoinen Lautturi. Viherkasvit, Plantagen.  

 

M a k u u h u o n e 

Tampere-tarjoiluvaunu, Everyday Design. Lyhty-lattiavalaisin, upwood design. Anno-tekstiilit, Kodin1. Viherkasvit, Plantagen.  

 

E t e i n e n & k ä y t ä v ä 

Musta Classic-hylly, Lundia. Puujakkara, kirpparilöytö. Kurkistus-säilytystikkaat, Junet

 

T y ö  h u o n e

Lerberg-pukkijalat, IKEA. Työpöydän kansi 18mm koivuvaneria, Starkki. Wieniläistuoli, kirpparilöytö, maalattu. Nordlux Nexus -pöytävalaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Seinätekstiili, kirpparilöytö. Viherkasvit, Plantagen

 

 

Share

Ladataan...
modernekohome

Rottinki on yksi suosikkimateriaaleistani kautta aikojen. Kaunista ja kestävää. Mutta jokseenkin vaativa yhdistettävä, vai mitä tuumaatte?

Ostin aikoinaan tori.fi:stä Annansilmät-aitan rottinkinojatuolit ja jonkinmoisessa uudistushenkisessä kevätpörinässä ryhdyin tutkailemaan ideoita rottingin kaveriksi. Tarvitaan modernia ja pelkistettyä, sileitä pintoja ja neutraaleja sävyjä. Myös rohkeasti rouheat pinnat toimivat ihanasti.

Kyseessä siis vaativa kaveri, joka oikeassa seurassa pistää parastaan. 
 

// Looking for inspiration what to combine with one of my all time favourites - rattan. We need something minimalistic, sleek and why not rough enough to make it shine. 
 

RIINA ///// PHOTOS gingerbread house, tine k, daniella witte, cape27, coco sweet dreams, sfgirl by bay, fantastik frank

Share

Ladataan...
modernekohome

Ryan Taylorin ( obj/Interface ) suunnittelemat Babylon Light ja Well Light ovat Kanadassa valmistettuja alumiinisia valaisimia, joihin voi istuttaa oman yrttiviljelmän. Nam!

 

// Babylon Light & Well Light designed by Ryan Taylor and made in Canada are such a great fit for a modern kitchen. Thumbs up for local food ;) 

 

RIINA ///// DESIGN & PHOTOS obj/Interface

Share

Ladataan...
modernekohome

Monica Fösterin tanskalaiselle Lightyearsille suunnittelema kaunis Lullaby-valaisinsarja (P1, P2, P3) on valmistettu uudesta, innovatiivisesta materiaalista: mineraalipohjaisesta kivipaperista. M i e l e n k i i n t o i s t a! Kaverina ja kontrastina saarnilamellit.

Kivipaperi on valmistettu murskatusta kalkkikivestä, se kestää vettä eikä repeydy. Valo siivilöityy paperin läpi pehmeästi eikä häikäise - samaan tyyliin kuin opaalilasivalaisimissa, mutta jos osaan laskea 1+1 olettaisin tämän materiaalin olevan huomattavasti kevyempää. Ja varsin ekologista. Myös minimalistisen moderni muotoilu miellyttää! Tämä on ehdottomasti niitä juttuja, joita pitäisi päästä itse näperöimään...

Löytyy Finnish Design Shopista, hinnat 159 / 229 / 348 €.

 

// Lullaby pendant by Monica Föster for Danish Lightyears. New innovative, sustainable material: stone paper!

 

RIINA ///// PHOTOS Lightyears

Share

Ladataan...
modernekohome

Näin joululomalla (vesisateessa!) tuli vihdoin kahlattua marraskuisen Kalifornian loman kuvia. Kyllä se on hieno paikka ihmisen matkustella! Upea luonto, viinitiloja, kulttuuria, käsityöläispanimoita, hyvää ruokaa, pehmeää hiekkaa, Tyynenmeren aaltoja ja makoisa ilmasto. Päivittäinen kirkkaan sininen taivas tuntuu suomalaiselle harmaan marraskuun keskellä käsittämättömältä ihanuudelta. Kalifornia on varmasti se Jenkkilän "vihrein" osavaltio, ja mainitsemisen arvoista lienee myös kuuluisan rento mielenlaatu ja elämänasenne.

Roadtrip hyvien kamujen kanssa oli ikimuistoinen reissu. Pääosassa totaalinen rentoutuminen, valohoito, hyvä ruoka ja juoma. Nähtävyyksiin jonottaminen jätettiin tietoisesti lomasuunnitelmasta. Matkalle mahtui paljon kivaa, tässä muutama makupala ajojärjestyksessä San Franciscosta pohjoisen viinialueiden kautta San Diegoon. Kuvat on napattu iPhonella kuuden hengen turreryhmän säntäillessä paikasta toiseen, joten kuvanlaatu ei ole priimaa, mutta koittakaa kestää - toivottavasti tunnelma välittyy. 
 

// SAN FRANCISCO

Kaupungin lukuisat kauniit kukkulat, loistava ravintolatarjonta ja jotenkin eurooppalainen, mutta rento tunnelma <3

 

Perish Trust

Perish Trust

The Mill Bakery

Kaupunki on täynnä persoonallisia putiikkeja, kahviloita ja kirppareita mm. Mission District-, Castro- ja Haight Ashbury -naapurustoissa

 

Mainio Air BnB -asumus hieman ytimen ulkopuolella sympaattisessa Bernal Heightissa

 

Golden Gatea pitkin kohti pohjoisen viinialueita

 

// NAPA & SONOMA

Calistogan pikkukylässä lomatunnelmaa haettiin Calistoga Spa Hot Springs -hotellikylpylässä - vahva suositus!

 

Gundlach-Bundschu

Viinilaaksoista kohteeksi valikoitui sympaattinen Sonoma: hidas tunnelma, viiniviljelmiä ja kukkuloita - sielu ja silmä lepää

 

// HIGHWAY 1: MONTEREY & BIG SUR

Nepenthe Restaurant - tuurista riippuen uskomattomat merimaisemat tai pelkkää maagista sumua

 

Merenrantareitti HW1 on ällistyttävä ja ehdottomasti jokaisen mutkan arvoinen

 

// SANTA BARBARA - SANTA MONICA - LOS ANGELES

Santa Barbaran Air BnB kesäkeittiöllä ja pysäyttävillä auringonlaskumaisemilla - ekokauppa Whole Foodsin ostokset ja LA:sta visiitille ajelleet ystävät olivat tämän pysähdyksen juttu

   Malibun El Matador Beach on ihanan rauhallinen ja suojaisa poukama, jossa viettää helposti koko päivän - mukaan kirja ja eväät
  

Nopea pyörähdys Santa Monicassa - parasta putiikkikirpparit Wasteland ja Crossroads

 

Santa Monica Mountains - kauniita kanjoneita ja haikkailumahdollisuuksia

Los Angelesin seudulla lisäksi must-ruokastopit: Katana (sushia) ja Urth Caffé (luomusalaatteja, -sänkkäreitä ja -kahvia)

 

// SAN DIEGO

Aamujoogaa Pacific Beachilla

 

San Diegossa tukikohtana leppoisa ja kaunis Pacific Beach

 

Coronado Island ja kullanhohtoista hiekkaa

 

Stone Brewing Co, Liberty Station

 

Green Flash Brewery - craft beer & food trucks

   

Muuta mukavaa San Diegossa:

South Park ja North Park - ekokauppoja, pikkuputiikkeja, ravintoloita, kahviloita
Little Italy - täynnä karaktäärejä ravintoloita ja iltakävelylle sopivia sympaattisia katuja

 

 

Lisää Kalifornian tipsejä modernekohomen Pinterestissä.

 

// Travel diary from our November vacation in California. Traveller's heaven on earth. More tips in my Pinterest

 

RIINA ///// PHOTOS © modernekohome with iPhone

 

 

 

 

 

 

 

Share

Ladataan...
modernekohome

Vietämme 90% ajasta sisätiloissa, joten on sanomattakin selvää, että tiloilla on suuri vaikutus hyvinvointiimme. Jokin aika sitten esitellyssä yhteistyöprojektissa rakennusliike NCC:n kanssa lähdettiin tarkastelemaan hyvinvointia lisääviä sisustusratkaisuja esittelyasuntoon As Oy Kortepohjan Pehtorin, yli 55-vuotiaille suunnatun aktiivikodin kohderyhmälle. Mm. akustiikka, ergonomiavalaistus ja värit olivat pohdintalistalla. Kuinka arki olisi mahdollisimman sujuvaa? Siivoaminen helppoa? Kulku ja liikkuminen vaivatonta? Millaiset kalusteet ja valaisimet vastaisivat sekä näitä toimivuuden että viihtyisän estetiikan toiveita?

 

Seuraavassa vinkkejä varttuneemman väen, ja miksei minkä vaan kodin hyvinvointia lisääviin sisustusvalintoihin:

Esteetön ja helppo kulku kodin eri tiloissa: riittävän väjlät kulkuväylät, kalustuksessa vähemmän on enemmän

 

VALAISTUS // Häikäisemättömät valaisimet, riittävä valoteho ja muunneltava valaistus

 

ERGONOMIA // Riittävä istuinkorkeus ja käsinojalliset tuolit sekä helposti siirreltävät ja kevyet kalusteet

 

ERGONOMIA // Sohvassa kapeampi istuinsyvyys ja jämäkät, ei liian upottavat pehmusteet

 

ERGONOMIA // Korkeat jalat esim. kaapeissa ja sohvassa helpottavat siivousta
 

TAIDE // Sisustus kaipaa kerroksellisuutta: taide tuo väriä ja luo oman rikkaan henkisen maailmansa
 

VÄRIT & MATERIAALIT // Värien psykologiaa kannattaa hyödyntää sisustuksessa: viileät, sinertävät sävyt rauhoittavat ja lämpimät sävyt energisoivat. Kotoisaan materiaalipalettiin kuuluvat luonnonmateriaalit, kuten villa, pellava ja silkki, ja aito, rauhoittava puu. 

 

// Collaboration with NCC Housing: exploring interior solutions and well-being for a senior residents' model home.

 

RIINA ///// PHOTOS mikko auerniitty

 

 

Share

Ladataan...
modernekohome

En ole koskaan ollut varsinainen tapettityyppi ja yksi ikisuosikeistani, toki yhdistettynä muihin rouheampiin juttuihin, on sileät maalipinnat. Aina vaan. Maaleissa suosin aina mahdollisimman sisäilmapäästöttömiä ja luonnonmukaisia versioita. Olen huomannut myös, että akrylaattimaalit ovat muovin vuoksi staattisia, ja tummemmissa seinissä huomaa, miten seinän pinta on aivan pölyn peitossa. Ei hyvä.

Hyvä luonnomukainen vaihtoehto on perinteinen suomalainen UULA, jolta löytyy niin pellavaöljymaaleja seinille ja esim. puulattioille kuin modernimpia muovittomia seinä- ja kalustemaaleja. Olen kokeillut useammassa kohteessa INTO-sisustusmaalia, joka on hengittävä, vesiohenteinen ja hajuton, M1-luokiteltukin tuote. Levittyy ja peittää mainiosti. Into-maalit voidaan sävyttää esimerkiksi Tikkurilan Symphony -värikartan mukaan, joten sävyvaihtoehtoja on reilusti. Uula kuulemma kehittelee omia väripastoja, jotka tulevat käyttöön myöhemmin. Hinta on toki hieman kalliimpi kuin perus akrylaattimaaleissa, mutta sanoisin, että sijoituksen arvoinen. 

Kuvat eivät liity varsinaisesti Uulaan - nättejä maaliseiniä näin yleisesti.

 

 

Onko teillä hyviä kokemuksia luonnonmukaisista maaleista? Luottomerkkejä? Tai niitä huonompia kokemuksia?

 

// UULA is a traditional Finnish paint company with great products: linseed oil and latex-free, odourless interior paints. 

 

RIINA ///// PHOTOS 1_ source? 2_via lovenordic 3_via trendenser

Share

Ladataan...
modernekohome

Sain kunnian suunnitella esittelyasunnon sisustuksen rakennusliike NCC:lle ainutlaatuiseen kohteeseen: Kortepohjan Pehtori Jyväskylässä on yli 55-vuotiaille suunniteltu kerrostalo, jossa on huomioitu ikäryhmän asumismukavuus ja turvallisuus. Pehtori on osa Senja-seniorikorttelia, jossa on uudenlaista yhteisöllisyyttä ja kaikki lähellä. Mahtavaa! Pehtorin sisäänkäyntikerroksessa on talon asukkaille yhteinen kerhotila, jonka sisustusratkaisut ovat esittelyhuoneiston valmistumisen jälkeen paraikaa suunnittelupöydällä.   

Kohde on muuttovalmis, joten asunnon pintamateriaalit olivat valmiina: kaunis valkopesty tammiparketti ja vaaleat seinäpinnat toimivat neutraalina pohjana. Esittelyasunnon suunnittelun lähtökohtana ja inspiraationa olivat hyvinvointia edistävät sisustusratkaisut ja Pehtorin kotien kohderyhmä.  Kodikas sisustus on rakennettu yhdistelemällä uutta ja vanhaa. Elämää nähneet puukalusteet tuovat kerroksellisuutta ja muistoja menneiltä vuosilta. Asunnon väri- ja materiaalipaletti on harmoninen ja luonnonläheinen: tunnelmallisen pehmeää harmaata ja ruskeaa, materiaaleissa puuta ja rottinkia, villaa, pellavaa ja silkkiä. Makuuhuoneen värimaailma on tumma ja viileän rauhoittava, oleskelutiloissa on energisoivia lämpimiä sävyjä, kuten sammutettua oranssia.

Pehmeät tekstiilit luovat hyvän akustisen ympäristön. Taulut riippuvat kätevässä ripustuskiskossa, jossa teoksia ja niiden paikkoja on helppo vaihdella. Taide onkin tärkeä osa kodin tunnelmaa – värivalinnoilla ja teosten sommittelulla voidaan leikkiä. Sisustus ei ole missään nimessä ryppyotsaista puuhaa ja elementtejä kannattaakin yhdistellä ennakkoluulottomasti.  

Sisustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa merkittävästi viihtyvyyteen ja hyvinvointiin, mikä oli tarkastelussa tämän esittelyasunnon kaluste- ja valaisinvalinnoissa: seniorin, ja oikeastaan kenen vaan meidän, arkea helpottavat mm. muunneltava valaistus ja riittävä valoteho, kevyesti siirreltävät kalusteet, käsinojalliset tuolit ja sopiva istuinkorkeus. Näitä ratkaisuja tarkastellaan tarkemmin seuraavassa jutussa, mutta katsellaan ensin kuvia valmiista Pehtorista. 

 

// Interior design project for a NCC Housing model home: exploring senior residents world and interior solutions enhancing well-being.

 

PHOTOS Mikko Auerniitty

 

Villamatto, Mattokymppi. Adea Wilhelm -sohva, Yumi-ruokapöytä, Parolan Rottinki -tuolit, harmaa puukaappi, Kaluste10. Vanha puutuoli, Idefix. Yki Nummen harmaa Kuplat- ja Tuomas -valaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Piensisustus, Iittala. Taulut, Aino Kajaniemi, Päivi Hintsanen, Päivi Reiman ja Tiitus Petäjäniemi, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo. Lasipullot somistusrekvisiittaa.

Villamatto, Mattokymppi. Sänky, Kaluste10. Vanha puupenkki, WanhaVeikko. Roomlight-riippuvalaisin, Noortrade Albert -lattiavalaisimet, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Taulu, Tiina Osara, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo

Villamatto, Mattokymppi. Kylpytekstiilit, Lennol. Puupenkit somistusrekvisiittaa. 

Villamatto, Mattokymppi. Pyyhkeet, Lennol. Meno-kassi, Iittala. Vanha penkki somistusrekvisiittaa. 

Villamatto ja lampaantalja, Mattokymppi. Lundia Fuuga-kaapisto, Rita-nojatuoli Kaluste10. Vanha puutuoli, Idefix. By Rydéns Matell-lattiavalaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Vakka-säilytyslaatikot ja muu piensisustus, Iittala. Taulu, Naoji Ishiyama, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo. Lasipullo somistusrekvisiittaa.

Share

Ladataan...
modernekohome

Sateisena sunnuntaina on otollista keskittyä sisätiloihin ja katsella vaikkapa kauniita kuvia. Tänään huomion kiinnittivät erityisen herkulliset väriyhdistelmät: vaalean vihreän ja lämpimien sävyjen, kuparin, puun ja konjakkinahan, yhteispeli sekä pehmeän puuteriset värit tumman harmaan kaverina. 

 

// Rainy day like today is made for interior dreaming & delicious colors. 

 

RIINA ///// PHOTOS 1_ballingslov 2_better homes and gardens 3_original source? 4_bolia

 

Share

Pages