byebye teflon

Ladataan...
modernekohome

 

Keittiössä on havaittavissa aivan uutta kokkausintoa ja se johtuu mistäpä muusta kuin uudesta pannusta. Välineurheilua siis. Sain joululahjaksi keraamisen paistinpannun ja viimeinenkin Teflon-versio lensi pellolle hyvin nopeasti. Teräs- ja valurautapannut ovat meillä myös käytössä, mutta välillä tarttumaton pinta säästää hermoja kiitettävästi.

Meidän versio on GreenPan, mutta keraamisia löytyy muiltakin valmistajilta. En ole mikään ekspertti, mutta lyhyesti keraamisen pannun etuna on tarttumaton ja kestävä pinta, joka kestää kovaakin kuumentamista eikä pannu sisällä muovia. Myös muotoilu miellyttää, erityisesti nuo kuvan valkoiset dubai-mallit. Omamme on joku ihan perus.

Kyseisestä pannusta kirjoitettin kemikaalicocktalissa jo vuonna 2009, itse törmäsin siihen vasta nyt.  GreenPania löytyy ainakin Gigantista. 

// EDIT 20.3. Nyt on muutama kuukausi kokeiltu GreenPania ja valitettavasti pannun ulkopinta on naarmuuntunut tosi herkästi + sisäpintaankin on alkanut ilmestyä pieniä koloja. Olen joutunut vaihtamaan uuteen ja vähän vaikuttaa, että ei ollut kyse vain huonosta yksilöstä. Oletteko te löytäneet hyvää keraamista pannua?!

// EDIT 21.9. GreenPanit on palautettu edellä mainittujen pulmien vuoksi ja viime kuukaudet käytössä on ollut Hackmanin Matador, jossa Ceratec-pinnoite. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen!

// EDIT 30.8.2014 Lukija kirjoitti kysyäkseen vieläkö olen tyytyväinen Matadoriin ja vastaus on selvä ei. Alle vuoden käytön jälkeen pannulla paistaminen on aivan älytöntä - kaikki tarraa kiinni. Teräspannua olen käytellyt viime ajat. Ikuisuusprojekti on tämä. 

 

Share

Kommentit

Valentine

Kauniita. Osaatko sanoa käyvätkö induktio-liedelle?
Meillä on ainakin paistin- ja wokkipannujen vaihtaminen edessä sillä meidän nykyiset ei käy enää uuden keittiön indukstio-liedelle. Jaiks!

modernekohome
modernekohome

Jepulis, ainakin tämä meidän perusmalli käy! Suosittelen superlämmöllä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen tässä pari kuukautta käyttänyt keraamista ja paistamisesta ei tule mitään kaikki palaa pohjaan kiinni ja mustuu.
Ajan samalla lämmöllä kuin aikaisempi teflon pannu ja vähän runsaammalla rasvalla ja olenkin tässä juuri lähdössä toimivaa uutta paistinpannua ostamaan.

modernekohome
modernekohome

:( onpa huono! mikä pannu sun on? 

meillä ei ole sitä ongelmaa, paistaa hyvin eikä tartu kiinni, mutta ulkopinnan maali naarmuuntuu tosi helposti ja olen jo kerran joutunut vaihtamaan sen takia uuteen. toivottavasti kyseessä huono yksilö!

Visitor (Ei varmistettu)

Mitä väliä jos ulkopinta naarmuuntuu??? Pääasia on ehkä kuitenkin hyvä paistotulos ja kestävyys...

modernekohome
modernekohome

No totta puhut, käytännöllisyys tärkeintä!! Mutta niitä naarmuja on tullut nyt sisäpintaankin :(  ja ihan periaatteestakin tämän hintainen pannu ei saisi näyttää tältä lyhyen käytön jälkeen!  

veeera (Ei varmistettu)

Haluaisin vain kysyä, että oletko edelleen tyytyväinen Hackmanin Matadoriin?

modernekohome
modernekohome

Heissan Veeera! Suoraan sanottuna EN: vuoden käytön jälkeen senkin pinta on niin huonona, että kaikki jää paistaessa kiinni :/ Juuri sitä vilkaisin ja huokasin, että mistähän sitä löytäisi oikeasti toimivan. Vinkkejä?

Vipi (Ei varmistettu)

Heissan,

Minulla on ollut Matador sarjaa uudempaa ja vanhempaa versiota, kaikki proteiini- ja valkuaispitoiset tuotteet jäivät kiinni aivan uusiin pannuihin. Rasvaa sai hölvätä pannuun tuhottomasti ja silti tuntui, että kiinni jää. Joten luovuin niistä. Rotisser sarjaa olen nyt kokeillut, mutta kun ovat kovalla käytöllä, niin eivät nekään kestä edes takuu aikaa. Vanhoista sarjoista parhaiten on toiminut kalliimmat Tefalin pannut. Munakas ja kananmunan paistopannuna on Swiss diamond paistinpannu 20 cm, sitäkään ei ole kaikki kehuneet, mutta en käytä sitä niin isossa määrin, että olisi tullut nuo haittapuolet esiin. Kastikkeet teen nykyään teräskattilassa. Seuraavaksi hankin kokeeksi keittiötarvikkeiden erikoisliikkeestä hiiliteräspannun yleiskäyttöön. Sen tarttumattomuus vähenee iänmyötä ja käyttöikä on pitkä erittäin hyvin hoidettuna. Vaatii siis enemmän hoitoa, kuin tavallinen pannu. Noille valkuais-ja proteiinipitoisille tuotteille, en sitä heti lähtisi kokeilemaan, joskin alin mahdollinen lämpötila silloinkin, kun käyttää.

modernekohome
modernekohome

Vipi kiitos vinkeistä! Tuo hiiliteräspannu on ihan uusi itselle ja kuulostaa kyllä tosi hyvältä! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Noita hiiliteräksiä voin kyllä suositella, vaikka vaativatkin enemmän työtä. Pitäisi vielä löytää myös riittävän hyvä keraaminen pannu, kun ihan kaikkea ei haluaisi hiiliteräksellä tehdä. Jotkut aineet kun syövät sen rasvapolton pinnasta ja sitten kaikki tarttuu taas...

Löysin muuten aivan parhaan ohjeen rasvapolttoon:
Sivele hiiliteräspannuun (toimii myös valuraudalle) kuumuutta kestävää rasvaa (silava, auringonkukkaöljy tms) ohuelti pintaan ja laita uuniin ritilän päälle alassuin. Uuni täysille ja kun lämpö saavutettu, laita ajastin 15min. Vartin jälkeen uunista virrat pois ja anna jäähtyä rauhassa - aina siis kylmästä kylmään käsittely pannulle.
Koko asunto haisee varmasti palaneelle, joten kaikki ovet kannattaa laittaa kiinni ennalta. Jos käyttää pannua nätisti, niin tuota ei tarvitse uusia juuri koskaan. Käytön jälkeen pikainen huuhtaisu ja tarvitaessa pikainen rasvapoltto liedellä riittää tarttumattomuuden ylläpidoksi sen jälkeen.

Kommentoi

Ladataan...