c u t

Ladataan...
modernekohome

 

kokkailu on kivaa ja rentouttavaa puuhaa. meidän naarmuuntuneet muoviset leikkuulaudat ei kestä päivänvaloa enkä minä kestä niitä enää.

jo hyvän aikaa olen ollut paremman leikkuulaudan perässä ja bambu on kiilaamassa materiaalisuosiksi: ekologista ja kovaa puuta ja siksi hygieeninen. myös ecoChefin lauta olisi kokeilemisen arvoinen. ferm livingin moderni muotoilu on lähimpänä sydäntä, mutta tammipuun puhtaanapito mietityttää. ehkä se leivälle ja joku toinen sotkuhommiin...

ecoCheftäältä ja täältä // ferm living:  fds

 

Share

Kommentit

What else is there?

Missä opiskelet muotoilua? Teillä on varmasti jonkunlainen puupaja/verstas käytössä? Ekologisinta on varmasti tehdä se itse, ite valmistin just viikolla leikkuulautoja itselleni ja kavereille kun se on kuitenkin aika yksinkertainen tehdä :)

modernekohome
modernekohome

Loistoidis :)) Voi kun oliskin kunnon verstas lähistöllä! Teen opintoja aikuisopiskeluna & etänä, joten kontaktipäiviä on toooosi vähän ja nekin täynnä aamusta iltaan....

Mitä puuta käytit & millä käsittelit?

What else is there?

Okei :) tein koivusta ja käsittelin pyökin värisellä Osmo-vahalla, se on sellanen mukavan lämmin väri!

Turhat jorinat

Mulla on isän tekemä, mahdottoman hieno leikkuulauta. Jäännöspuusta. Isä oli öljynnyt sen, mutta se kostuessaan antaa makua ruokaan, joten ehkä mun pitäisi harkita vahaamista. Onko sitä Osmoa hankala käsitellä? Ja mahtaisko tarttua (ajat sitten) öljyttyyn pintaan? Oon aika tumpelo näissä, joten en edes yritä, jos onnistumisen todennäköisyys on huono.

 

modernekohome
modernekohome

Vahan levittäminen ei ole haastavaa, onnistuu multakin :)) En ole mikään ekspertti mutta luulisin, että tarttuu öljyttyynkin pintaan. Kannattaa varmistaa maalikaupassa!

Liberonin ihanasta Bloom-sarjasta löytyy elintarvikelpoinen & luonnollinen työtasoöljy!  

Puulajillakin on tietysti merkitystä, mahdollisimman kova olis toiveissa. 

Turhat jorinat

Kiitos! Otanpa näistä selvää.

 

modernekohome
modernekohome

...ja tätiM tuli vielä nukkumaan mennessä mieleen, että kannattaa varmistaa vahan sopivuus elintarvikekäyttöön. Ihan perus puuvahaa en laittais ! Osmollakin on erikseen TopOil-työtasoöljy, joka sopii leikkuulaudoille. 

jari (Ei varmistettu)

Ehdottomasti ei vahaa leikkuulautaan! Vahat ei kestä vettä ja vahasta irtoo myrkyllisiä ainesosia. Vahat ja lakat voi unohtaa. Pientä hiontaa ja öljyämistä suosittelen, muttei millä tahansa öljyllä. Myrkkyjä niissäkin. Oliiviöljyt ja muut ruokaöljyt härskiintyy, eikä sovi pinnoille missä käsitellään ruoka-aineita. Unikkoöljy, pellavaöljy ja parafiiniöljy soveltuu näille pinnoille. Näistä ei mykkyjä irtoa eikä härskiinny. Kaikki huonekaluöljyt tms jatketut tuotteet voi unohtaa kuten myös vahat.

modernekohome
modernekohome

Hyviä vinkkejä! Kiitsa Jari! Tarkkana ko porkkana pitää olla näiden pintakäsittelyjen kanssa erityisesti kun ruokahommia käsitellään...

Kommentoi

Ladataan...