e c o p r o d u c t s

Ladataan...
modernekohome

Olen aiemminkin tainnut kirjoittaa suunnittelijakaksikko Saanasta ja Ollista, joita tuskin tarvitsee teille varsinaisesti esitellä. Sympaattiset tyypit olivat Habitaressa uuden Villi pohjola-kuosinsa kanssa (viimeisessä kuvassa) ja kertoivat mahdollisimman läpinäkyvästä tuotannostaan.

Kartassa näkyy kaupungit, joissa tuotteet painetaan ja ommellaan. Suurin osa tuotteista on hamppua ja senkin alkuperän he kertovat reilusti: Ympäristömyötäisesti kasvatettu hamppu tulee Romaniasta ja Unkarista, koska sitä ei ole saatavilla Suomesta. Kaksikko heittää ilmoille toiveen, että toivottavasti joskus taas hamppua viljellään myös meillä. Lisäksi tuotteissa käytetään kierrätettyjä materiaaleja: sisätyynyt on valmistettu kotimaisesta 98 % kierrätetystä polyesterkuidusta ja patalappujen sisämateriaali on kotimaista 100 % kierrätettyä tekstiilikuitumattoa.

Saana ja Olli on loisto esimerkki tuotteista, joissa yhdistyy ekologisuus ja oivaltan moderni estetiikka. Kaksikko vaikuttaa olevan aidosti fiiliksissä omasta jutustaan. Lisää läpinäkyvää infoa löytyy heidän sivuiltaan. Jospa tulevaisuudessa muistakin tuotteista ja niiden alkuperästä olisi yhtä helppoa saada tietoa. Parempia valintojahan tekee mielellään, jos se on helppoa ja vaivatonta.  

// Finnish duo Saana ja Olli design awesome modern ecological hemp textiles.

 

PHOTOS Unto Rautio VIA Saana ja Olli

 

 

Share

Kommentit

modernekohome
modernekohome

Sanoppa muuta!

Kommentoi

Ladataan...