ecotextile: hemp

Ladataan...
modernekohome

 

Verhoilukankaiden ja kodin tekstiilien valintaan liittyy kestävyyden näkökulmasta useita huolenaiheita, kuten valmistusprosessi, VOC-emissiot sisäilmaan ja tekstiilien hävittäminen ja päätyminen kaatopaikoille. Ekologinen tekstiili on monesti valmistettu luonnonmateriaaleista, mutta kysymys on tätä moniulotteisempi. Synteettisten materiaalien valmistuksessa on paljon sitoutunutta energiaa ja ne ovat usein uusiutumattomista raaka-aineista ja biohajoamattomia, mutta prosessi on usein vähäpäästöinen. Tiettyjen luonnonmateriaalien kasvatus ja käsittely taas vaatii paljon ympäristöä kuormittavia aineita. Myös tekstiilin raaka-aineen alkuperä, koko elinkaari ja käyttöikä sekä puhdistettavuus vaikuttavat ekologisuuteen.

Ekologisen tekstiilin löytäminen ja tunnistaminen markkinoiden valikoimista voi tuntua ydinfysiikalta. Apuna toimivat materiaalitietous sekä ympäristömerkit ja -sertifikaatit, kuten Joutsenmerkki ja EU-kukka. Tarkastelemme täällä blogissa muutamia kestäviä tekstiilejä, joista ensimmäisenä vuorossa

HAMPPU:

° erittäin kestävä kuitu, joka hylkii luonnollisesti kosteutta, hometta ja UV-säteilyä

° konepestävä ja sopii mainiosti verhoilukankaaksi tai vaikka suihkuverhoksi

° hamppua pidetään erittäin ekologisena: kasvaa nopeasti ja viljely on erittäin armollista ympäristölle 

° hamppukangas on rouhea ja eläväpintainen & ihana luonnonmateriaalin tuntu

 

Hamppukankaita löytyy ainakin Lauritzon'silta ja Linotte-verkkokaupasta.

 

// Hemp is one of the most sustainable fabrics, great for upholstery and such a pretty natural feel. 

 

RIINA ///// PHOTOS Lauritzon's  SOURCE Lori Dennis: Green Interior Design

Share

Kommentit

Saaranen (Ei varmistettu)

Saanajaolli tekee tuotteensa eurooppalaisesta hampusta. Tuotteet osoittautuneet käytössä erittäin kestäviksi, pinta tosiaan eläväinen ja hyvin pellavamainen. Tykkään kovasti!

modernekohome
modernekohome

Hyvä muistutus ja kiva kuulla käyttökokemuksia! Hamppu on kyllä monikäyttöinen ja Saana ja Olli tekee mahtavia juttuja. Jee ja jee :)

Kommentoi

Ladataan...