g r e e n b u i l d i n g w e e k

Ladataan...
modernekohome

Tällä viikolla vietetään maailmanlaajuista World Green Building Week-tapahtumaa, jonka teemana on 

GREENER BUILDINGS, BETTER PLACES, HEALTHIER PEOPLE.

 Olen ensimmäiseltä koulutukseltani opettaja ja vaihtanut ammattia sisäilmasairastelun vuoksi. Viikon aihe koskettaa läheisesti ja avaa myös sitä, miksi vannon työssäkin kestävien ja hyvinvointia edistävien tilojen ja kotien nimeen. 

Rakennus koostuu paljolti asioista, joihin oma ammattikuntani ei voi vaikuttaa, mutta tila- ja sisustussuunnittelu on niin paljon muuta kuin nättejä verhoja ja tyynyjä. Samoin kuin ekologinen sisustus on jotain aivan muuta kuin pelkkää kirppistelyä, vaikka sekin on ihan hauska harrastus. Vietämme 90% ajastamme sisätiloissa, joten ne vaikuttavat olennaisesti terveyteen ja hyvinvointiin. Sisäilmassa voi olla melkoinen koktaili sitä pilaavia aineita, kuten terveydelle haitallisia formaldehydiä ja VOC-yhdisteitä, jotka ovat peräisin käytetyistä materiaaleista, pintakäsittelyaineista, kiinnitysaineista ja liimoista, kalusteista... Lista on pitkä.   

Hyvin suunniteltu tila ja koti on toimiva, esteettinen, esteetön ja ekologinen. Hyväksi sekä käyttäjälle että ympäristölle. Kuva ei varsinaisesti liity juttuun, mutta olkoon se esimerkki siitä, kuinka ekologisella materiaalilla saadaan aikaan esteettisesti tyylikästä ja modernia tinkimättä terveellisyydestä.

Millaisissa tiloissa te asutte ja työskentelette? Millaisia kokemuksia sieltä löytyy?

 

DESIGN harry thaler // PHOTO othmar seehauser

Share

Kommentoi

Ladataan...