g r e e n s f o r g o o d i n d o o r a i r

Ladataan...
modernekohome

 

Vihersisustaminen ei onneksi ole enää mitään mummolameinkinkiä. Vihreys luo viihtyisyyttä, ja sopivilla kasvivalinnoilla voi myös puhdistaa sisäilmaa!

Huoneilmassa on aina enemmän tai vähemmän erilaisia epäpuhtauksia, jotka heikentävät hengistysilman laatua. Epäpuhtauksia erittyy muun muassa rakennus- ja sisustusmateriaaleista, pesuaineista, kotieläimistä ja hajusteista. Myös ulkoilmasta voi kulkeutua sisälle hiukkasia esim. liikenteen päästöjä, siitepölyä ja homeitiöitä. Kemiallisista epäpuhtauksista yleisin on formaldehydi, jota voi vapautua muun muassa lastulevyistä, laminaateista, parketeista, liimoista ja tekstiileistä. Epäpuhtauksia voidaan vähentää valitsemalla mahdollisimman vähäpäästöisiä tuotteita, mikä on aina perusperiaatteena kestävässä suunnittelussakin.

Sisäilmaa voidaan puhdistaa myös huonekasveilla. Monet huonekasveista toimivat suorastaan huonon ilman sieppareina: kasvien lehtien pinnalla on ilmarakoja, joiden avulla kasvit sitovat epäpuhtauksia. Kasvin juuristossa mikrobit hajottavat myrkyt kasvien ja pieneliöiden ravinnoksi. Viherkasvien ansiosta ilman happipitoisuus nousee. Osa kasveista erittää myös kemikaaleja, jotka hävittävät sisäilman homeitiöitä ja bakteereja.

Tehokkaimpia ilman puhdistajia ovat nopeakasvuiset, rehevät ja hyvinvoivat viherkasvit. Formaldehydin poistoon sopivia kasveja ovat mm. kaarisulkasaniainen, supputraakkipuu ja kaislapalmu. Kumiviikuna, muratti ja kirjovehka ovat taas tehokkaita muiden haitallisten kaasujen poistajia. Kosteuden haihduttajina parhaita kasveja ovat esimerkiksi sulkasaniainen ja juovatraakkipuu.

Lähteet: Viherlandia, Yhteishyvä ja Kyllä äiti tietää -blogi

 

// Green power! Certains plants are effiencient indoor air purifiers. 

 

KARIN ////  PHOTOS borrowed from kekkilä

 

Share

Kommentit

--- (Ei varmistettu)

jos haluaa joukkoon vähän muutakin kuin vihreää niin purppurajuorut on ihan parhaita! ja juurtuukin lasissa kolmessa päivässä.

modernekohome
modernekohome

Kiitos! Täytyi oikein käydä kuuklettamassa minkä näköinen, ei ole ihan nämä kaikki kasvit hallussa ;) 

Kanelibasilika

Just tuollaisen hyllyn/kasvitikkaan tarvitsisin! :) 

Kommentoi

Ladataan...