HAY About A Chair - kind of eco-furniture

Ladataan...
modernekohome


HAY About A Chair AAC23 - ympäriverhoiltu istuin ja puujalat - ei ole mikään uutuus, mutta jutun arvoinen hyvinkin. Kokonaisuudessaan uskaltaisin väittää, että kyseessä on suhteellisen kestävä ja ekologinen tuoli. Katsotaanpa hommaa vähän tarkemmin...

Koetan jatkuvasti löytää kestäviä vaihtoehtoja työprojekteihin myös irtokalusteista ja täytyy todeta ettei tehtävä ole kovin helppo. Olin Habitare-reissun yhteydessä Radio Novalla juttelemassa kestävästä sisustamisesta (joka muuten tulee ulos  tänään ke 24.9. klo 15.40)  ja kysyivät sielläkin mistä kuluttaja tai suunnittelija oikein tietää tekevänsä kestäviä valintoja. No siinäpä se - ei ole yksioikoista vastausta ja vaihtoehtojen viidakossa selvitystyötä joutuu tekemään oikein urakalla. Täytyy pohtia kalusteen elinkaarta valmistuksesta tiensä päähän, materiaaleja, hiilijalanjälkeä, sisäilmapäästöjen määrää ja ties mitä. 

Kuvissa komeileva HAY:n tuoli on mielestäni yksi passeli esimerkki sieltä kestävämmästä päästä:

° Jalat pyökkivaneria, jossa puuviilu

° Ökotex-sertifioitua vanua

° Verhoiluna mm. Kvadratin Remix, EU-kukka-sertifioitu villakangas herkullisissa sävyissä

° Istuinrunko polypropeenia - se miinuspuoli

Lisäksi tuoli on ääääärimmäisen hyvä istua, istuinkorkeus passaa laajalle käyttäjäryhmälle, myös varttuneemmalle väelle, ja muotoilu on kaunista - ehkä tulevaisuuden skandinaavinen klassikko? Jalat voidaan pintakäsitellä ja istuin verhoilla aina uudelleen. Toimii niin ruokapöydässä, työtuolina kuin ravintolassa tai odotustilassakin. Liekö ihan täydellinen, mutta ei yhtään pöllömpi vaihtoehto tämä. 

 

// HAY About A Chair AAC23: somewhat green materials, design, aesthetics and functionality make it a pretty sustainable chair I'd say.

 

RIINA ///// photos via dezeen / eve wilson via design files / hay / bjurfors via lark&linen / hay

 

Share

Kommentoi

Ladataan...