k i i n n o s t a a k o e k o ?

Ladataan...
modernekohome

Muotoseikka-blogin Vilja innosti kommentoimaan Joutsenmerkin tutkimusta ympäristötietoisuudesta sisustus-, remontointi- ja rakennushankinnoissa. 

"Kuluttajat kaipaavat enemmän mm. ympäristömerkittyjä maaleja, kodinkoneita, tekstiilejä ja rakennuslevyjä. 17 % tutkimuksen vastaajista sanoo, ettei saa riittävästi tietoa tuotteiden ympäristövaikutuksista. Miehet kaipaavat eniten tietoa tuotteiden kestävyydestä ja naiset käytetyistä kemikaaleista. Nuoria taas kiinnostavat tuotteiden tuotantotavat."

Kuulun ehdottomasti siihen porukkaan, joka haluaa tietää mistä, missä ja miten tuote on valmistettu, ja miten se vaikuttaa meihin ja ympäristöön ja niin kuuluu varmasti moni tämän blogin lukijoistakin. Joutsenmerkin kaltaiset sertifioinnit ja luokitukset ovat apuna parempien valintojen tekemisessä. Objektiivinen info ja tuotteiden valmistuksen läpinäkyvyys toivottavasti lisääntyvät ja voihan sitä toivomisen lisäksi tehdä enemmänkin – kysyä ja vaatia niitä yrityksiltä. Uskon, että kuuntelevat.

Joutsenmerkin kriteerit ovat varsin tiukat ja ne liittyvät ympäristövaikutusten elinkaareen, turvallisuuteen ja terveydelle haitallisten aineiden minimoimiseen. Sisustukseen liittyviä Joutsenmerkittyjä tuotteita löytyy esimerkiksi sisämaaleista, lattianpäällysteistä, sängyistä ja tekstiileistä, mutta toivon tuotevalikoiman laajentuvan ja moninkertaistuvan tulevaisuudessa.   

Kuvassa Forbon joutsenmerkityt Marmoleum Click -linoleumlattialaatat. 

 

// Certifications like the Nordic ecolabel make it easier to do sustainable and healthy interior choices.

 

PHOTO borrowed from Forbo

Share

Kommentoi

Ladataan...