n e w r a c k

Ladataan...
modernekohome

pyykinkuivaus on pienissä tiloissa aina haastavaa, varsinkin kun sen mieluusti tulisi tapahtua jossain muualla kuin kylppärissä.

sauna on omasta mielestäni ihan passeli paikka hommaan, joten viritin portaiden kohdalle kattoon puuriman ruuvikoukuilla. hengareissa kuivaa pitkä rivi paitoja kerralla, kylppäri saa taukoa kosteudesta eikä tule sitä ihanaa viivaa pyykkitelineestä keskelle paitaa. hinta 5€ ja suunnattomasti iloa.

// EDIT 18.3. vierailijan kommentti paloturvallisuudesta oli aiheellinen ja pidän sitä itsestäänselvänä. on varmistettava, että turvaetäisyydet kiukaaseen ovat riittävät (vaatteita ei kuivata kiukaan päällä tai sen lähellä). Ja toki maalaisjärki kunniaan, tekstiileja ei tule olla saunassa koskaan kiukaan ollessa päällä.  

 

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai kun kiva, sadaan lisää tällaisia artikkeleja lehtiin:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/vaatteet-syttyivat-saunassa-t...
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/vaatteiden-kuivaus-saunassa-sytytti-a...

Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän blogikirjoitukseen ja eritysesti kohtaan "Älä kuivaa pyykkiä saunassa. Lämpö hapertaa pyykkinaruja ja kiukaalle tippuessaan pyykit voivat aiheuttaa tulipalon".
"Meillä on saunassa melko lämmin aina" + palavaa materiaalia = vakavasti otettava tulipaloriski.

Olet sisustussuunnittelualalla, ja tulipaloriskien mininointi on sinulle tuntematon asia? Oikeasti?

Vierailija (Ei varmistettu)
modernekohome
modernekohome

Hei paloturvallisuus on toki perusasioita ja ehdottoman tärkeää! 

Tuohon blogikirjoitukseen liittyen: "Älä kuivaa pyykkiä saunassa. Lämpö hapertaa pyykkinaruja ja kiukaalle tippuessaan pyykit voivat aiheuttaa tulipalon". Tämä on täyttä totta, pyykkinarujen laittaminen saunaan ja vieläpä kiukaan päälle kuulostaa katastrofaaliselta. 

Meillä ei ole pyykkinaruja, kyseessä on lyhyt puurima ja sijoituspaikka portaiden kohdalla + turvaetäisyys kiukaaseen on riittävä. Käytännössä etäisyydessä ei ole juuri eroa siihen, että kuivattaisin vaatteet telineessä kylppärin puolella. Kuva on harhaanjohtava siinä mielessä, että siinä tämä etäisyys ei näy. Ainavalmis kiuas on suljettu kannella, joten se ei sen isompi riski ole kuin tavallinenkaan kiuas kytkettynä. 

Pelastuslaitokselta kommentoidaan aihetta: " Vaaratilanteita aiheutuu, kun vaatekappaleita asetetaan suojaetäisyyksistä piittaamatta lähelle kiuasta tai muovisten telineiden ja henkareiden varaan kiukaan yläpuolelle."  Pyykin jatkuva kuivattaminen kylpyhuoneessa voi altistaa rakenteita kosteusvaurioille, mikä on oma turvallisuusriskinsä yhtä lailla.

Turvallisuus tulee ensin, muu sen jälkeen. Tärkeän näkökulman otit esiin ja lisään mielellään tekstiin muistutuksen tästä! Optimaalisessa tilanteessa pyykinpesu- ja kuivaus tapahtuu jossain aivan muualla kuin kylpyhuoneessa tai saunassa.

 

 

modernekohome
modernekohome

Tässä vielä Tukesin ohjeet: Vaatteet syttyvät kuuman kiukaan läheisyydessä! Älä kuivata pyykkejä saunan ollessa lämmin: pyykkinarut voivat pettää lämpimässä. (http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Sahko-ja-hissit/sahkolaitteiden-paloturvallisuus/)

Ja pelastustoimen: Sähkökiukaan sisällä lämpötila on 500 - 600 astetta ja yläpuolella katossa 140 astetta. Moni tulipalo on syttynyt pyykin kuivaamisesta kiukaan yläpuolella. Pyykkiä ei saa koskaan kuivattaa kiukaan yläpuolella. Valmistajan tulee kiinnittää tiedot turvaetäisyyksistä kiukaaseen. (http://turvaopas.pelastustoimi.fi/paloturvallisuus.html)

Kommentoi

Ladataan...