savilaasti // clay plaster

Ladataan...
modernekohome

Savilaasti yltää ehdottomasti omien pintamateriaalisuosikkien porukkaan! Täysin luonnonmukainen pintakäsittely sekoitetaan savijauheesta ja vedestä ja levitetään lastalla. Äärettömän kauniin, rouhean ulkonäön lisäksi se on hajuton, VOC-päästötön, hengittävä, tasaa huoneilman kosteutta, poistaa epäpuhtauksia ja akustoi. Mitä muuta sitä vielä voi ihminen toivoa? 

Tässä omaan makkariin tehdyssä testiseinässä kyseessä saksalaisen CLAYTEC-savilaastin perussävy SC1, toiseksi tummin neutraali harmaa. Lopputulos on samaa luonnollista eliittiä kuin esimerkiksi Kalklitir-kalkkimaali. Laastia voi suositella lämpimästi mihin vain tilaan, kosteita tiloja lukuunottamatta. Laastin työstämistä kokeilleena täytyy suositella sitä ammattilaisen tekemäksi. Homma oli tosi aikaa vievää, tekijä yltä päältä savessa eikä lopputulos ollut lähellekään samaa kuin ammattilaisen kädenjälki (joka näkyy kuvissa, Villecon tekemänä).

Savilaastista kaiken osaa kertoa sitä maahantuova Villeco / Ville, jonka kanssa teen paljon yhteistyötä. Villecolta saa tilattua sekä tuotteen että asennustyön. Jos pörräätte JKL:n asuntomessuilla, Villecon ja upean beigen savilaastitoteutuksen löytää kohteen 32 Lapplin Duo olohuoneesta. 

Savilaastin lisäksi Villecolta löytyy nyt myös englantilaisia Earthborn Paints -savimaaleja, joilla maalaaminen onnistuu kotimaalarilta helposti eikä hintakaan päätä huimaa. Niistä juttua myöhemmin...

 

// CLAYTEC clay plaster: awesome 100% natural, 0-VOC product for the best indoor environmental quality. Color SC1, dark grey.  

 

RIINA ///// PHOTOS © modernekohome

Share

Kommentit

M.
Avec Mari

Näyttää upealta! 

modernekohome
modernekohome

Kiitos! Rouhean luonnollinen pinta, jossa näkyy tekijän kädenjälki miellyttää kovin täälläkin päässä! 

Kommentoi

Ladataan...