Sisustusprojekti rakennusliike NCC:lle // Interior design project for NCC Housing

Ladataan...
modernekohome

Sain kunnian suunnitella esittelyasunnon sisustuksen rakennusliike NCC:lle ainutlaatuiseen kohteeseen: Kortepohjan Pehtori Jyväskylässä on yli 55-vuotiaille suunniteltu kerrostalo, jossa on huomioitu ikäryhmän asumismukavuus ja turvallisuus. Pehtori on osa Senja-seniorikorttelia, jossa on uudenlaista yhteisöllisyyttä ja kaikki lähellä. Mahtavaa! Pehtorin sisäänkäyntikerroksessa on talon asukkaille yhteinen kerhotila, jonka sisustusratkaisut ovat esittelyhuoneiston valmistumisen jälkeen paraikaa suunnittelupöydällä.   

Kohde on muuttovalmis, joten asunnon pintamateriaalit olivat valmiina: kaunis valkopesty tammiparketti ja vaaleat seinäpinnat toimivat neutraalina pohjana. Esittelyasunnon suunnittelun lähtökohtana ja inspiraationa olivat hyvinvointia edistävät sisustusratkaisut ja Pehtorin kotien kohderyhmä.  Kodikas sisustus on rakennettu yhdistelemällä uutta ja vanhaa. Elämää nähneet puukalusteet tuovat kerroksellisuutta ja muistoja menneiltä vuosilta. Asunnon väri- ja materiaalipaletti on harmoninen ja luonnonläheinen: tunnelmallisen pehmeää harmaata ja ruskeaa, materiaaleissa puuta ja rottinkia, villaa, pellavaa ja silkkiä. Makuuhuoneen värimaailma on tumma ja viileän rauhoittava, oleskelutiloissa on energisoivia lämpimiä sävyjä, kuten sammutettua oranssia.

Pehmeät tekstiilit luovat hyvän akustisen ympäristön. Taulut riippuvat kätevässä ripustuskiskossa, jossa teoksia ja niiden paikkoja on helppo vaihdella. Taide onkin tärkeä osa kodin tunnelmaa – värivalinnoilla ja teosten sommittelulla voidaan leikkiä. Sisustus ei ole missään nimessä ryppyotsaista puuhaa ja elementtejä kannattaakin yhdistellä ennakkoluulottomasti.  

Sisustusratkaisuilla voidaan vaikuttaa merkittävästi viihtyvyyteen ja hyvinvointiin, mikä oli tarkastelussa tämän esittelyasunnon kaluste- ja valaisinvalinnoissa: seniorin, ja oikeastaan kenen vaan meidän, arkea helpottavat mm. muunneltava valaistus ja riittävä valoteho, kevyesti siirreltävät kalusteet, käsinojalliset tuolit ja sopiva istuinkorkeus. Näitä ratkaisuja tarkastellaan tarkemmin seuraavassa jutussa, mutta katsellaan ensin kuvia valmiista Pehtorista. 

 

// Interior design project for a NCC Housing model home: exploring senior residents world and interior solutions enhancing well-being.

 

PHOTOS Mikko Auerniitty

 

Villamatto, Mattokymppi. Adea Wilhelm -sohva, Yumi-ruokapöytä, Parolan Rottinki -tuolit, harmaa puukaappi, Kaluste10. Vanha puutuoli, Idefix. Yki Nummen harmaa Kuplat- ja Tuomas -valaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Piensisustus, Iittala. Taulut, Aino Kajaniemi, Päivi Hintsanen, Päivi Reiman ja Tiitus Petäjäniemi, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo. Lasipullot somistusrekvisiittaa.

Villamatto, Mattokymppi. Sänky, Kaluste10. Vanha puupenkki, WanhaVeikko. Roomlight-riippuvalaisin, Noortrade Albert -lattiavalaisimet, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Taulu, Tiina Osara, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo

Villamatto, Mattokymppi. Kylpytekstiilit, Lennol. Puupenkit somistusrekvisiittaa. 

Villamatto, Mattokymppi. Pyyhkeet, Lennol. Meno-kassi, Iittala. Vanha penkki somistusrekvisiittaa. 

Villamatto ja lampaantalja, Mattokymppi. Lundia Fuuga-kaapisto, Rita-nojatuoli Kaluste10. Vanha puutuoli, Idefix. By Rydéns Matell-lattiavalaisin, K-S Keittiö ja sähkö. Tekstiilit, Lennol. Vakka-säilytyslaatikot ja muu piensisustus, Iittala. Taulu, Naoji Ishiyama, Jyväskylän taiteilijaseuran Taidelainaamo. Lasipullo somistusrekvisiittaa.

Share

Kommentoi

Ladataan...