sustis sohva // sustainable couch ?

Ladataan...
modernekohome

Olen pitkään uumoillut omaan kotiin uutta vuodesohvaa vanhan tiensä päähän tulleen tilalle, mutta sopivaa, kestävän ja sisäilmapäästöttömän kalusteen kriteerit täyttävää ei meinaa löytyä. Valtava määrä valmistajia on kartoitettu työnkin puolesta, mutta valmistajien kertoma tuote- ja valmistustieto on hyvin niukkaa ja epämääräistä tyyliin: "Käytämme parhaita materiaaleja.". Kuin märkä saippua, josta on mahdoton saada otetta. Pohjanmaan Kalusteella oli muutama vuosi takaperin Luonto-sohva, josta kerrottiin tarkasti tietoja kestävästä näkökulmasta, mutta tuotetta ei löydy enää heidän sivuiltaan.  

Kun hankintalistalla on ekologinen ja terveellinen/sisäilmapäästötön tuote, sohva on erityisen haastava koostuessaan niin monesta osasta (rungon materiaali ja sen pintakäsittely, liima, pehmusteet, kankaat...). Lisäksi on haastavaa löytää infoa siitä, missä ja kuka sohvan ja sen osat ovat valmistaneet. Luonnollisesti myös sohvan toimivuus ja moderni muotoilu ovat edellisten lisäksi omalla kriteerilistalla.

Kaiken tämän selvitysrallin jälkeen olen kääntymässä hyvän puusepän puoleen. Ihania, luomulaatuisia ja sertifioituja kankaita sekä mainioita pintakäsittelyvaihtoehtoja löytyy, pehmustevaihtoehtoja täytyy vielä selvittää. Valitsemalla sohvan osaset itse voisi ainakin olla varma siitä mitä saa, voisi vaikuttaa mittoihin ja muotoiluun ja tietää mistä maksaa. 


Löytyisikö teiltä armaat lukijat hyviä vinkkejä? Oletteko teettäneet sohvaa puusepällä? Onko jokin hyvä kotimainen ja vastuullinen tuotteestaan selkeästi informoiva valmistaja mennyt ohi? 


Kuvissa oleva sohva on ihastuttava, Kirsi Enkovaaran suunnittelema ja puuseppä Tapio Kangasniemen toteuttama oivaltava ja moderni yksilö. Oman sohvan lopullinen ulkonäkö tarkentuu vielä, mutta jotakin modernia ja selkeälinjaista on varmasti tulossa. Selvityshomma jatkukoon, pidän teitä ajan tasalla...

 

RIINA ///// PHOTOS santeri sarkola DESIGN kirsi enkovaara CARPENTER tapio kangasniemi

Share

Kommentit

M.
Avec Mari

Puuseppäidea on loistava! Täällä on nimittäin myös simppeli ja moderni vuodesohva hakusessa. Kiitos inspiraatiosta jälleen!

modernekohome
modernekohome

JEEEE! Eikun hihat heilumaan ja hommat eteenpäin...

Saara Littoisista (Ei varmistettu)

Heippa Riina!

Voisikohan kuule väsätä sohvan kokonaan ite?! Tässä linkkiä, miten yhessä blogissa oli tehty sohva itse.. Jos sen kasaa eri osista ja valitsee itse kaikki materiaalit, niin vois sitten onnistuakin täyttämään kaikki toivomasi kriteerit!

Kurkkaa ihmeessä, jos vaikka tuosta olis jotain apua!

http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2014/05/se-on-valmis-diy-dayb...

Ihanaa loppukesää teille sinne!! :)

modernekohome
modernekohome

Olipa kiva projekti - kiitos vinkistä! Meikä kun rupeaisi vuodesohvan mekanismia nikkaroimaan voi olla, että yökyläilijöitä ei enää paljon näkyisi ;) Perussohvan toteutus varmasti voisi pienellä avustuksella onnistuakin...

Futon voisi toimia patjana...täytyypä selvitellä niitäkin tarkemmin. 

Terkkuja sinne!!

Kommentoi

Ladataan...