vuodesohva puusepältä // sofa bed from a carpenter

Ladataan...
modernekohome

Vuodesohva puusepältä -projekti etenee hitaasti ja varmasti. Puusepän kanssa on lyöty lukkoon sohvan tyyli, mitat ja materiaali. Hyvin pelkistetty sohva tehdään puusepän läheltä hankkimasta ja valitsemasta massiivikoivusta ja pintakäsitellään luonnonmukaisella öljyvahalla. Vuodemekanismi jalkoineen piiloutuu mukavasti silloin, kun sohvaa käytetään sohvana. Meillä sohvan täytyy toimia rentoon löhöilyyn, mikä huomioitiin mitoituksessa: istuinsyvyys on reilu ja reunat sopivan korkeat. 

Patjamateriaaliksi vahvin ehdokas on Porin Villa ja Peite Oy:n futon, johon törmäsin Kemikaalicocktail-blogissa. Patjat tehdään kotimaassa käsityönä luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta, kookoksesta ja villasta. Hengittävä patja toimii hyvin vuodesohvan puusälepohjan kanssa. Patjan saa omilla mitoilla ja se voidaan verhoilla toiveiden mukaan. Erilaisilla materiaalikomboilla voidaan vaikuttaa patjan ominaisuuksiin: kookos tuo puuvillapatjaan jämäkyyttä ja villa pehmentää. 

Sohvan runko valmistuu parhaillaan puuseppämestari Heikki Rahkosen taitavissa käsissä ja vielä on edessä irtotyynyjen ja verhoilukankaan valinta. Eiköhän tässä syksyn pimeinä saada valmista! Tarkempaa selostusta luvassa. 

// Project sofa bed is in progress: frame comes from a local carpenter, made with birch and natural oil wax, topped with a futon matress covered in a sustainable fabric still to be searched. Soon to be ready!

 

RIINA 

Share

Kommentit

Rimma-nen (Ei varmistettu) http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/

Oi wau! Näyttää ihan superkivalta! Me tehtiin jokseenkin vastaava, mutta "köyhän miehen ratkaisu" ja ostettiin käytettynä 160 x 200 cm futon, joka taiteltiin kahtia ja iskettiin kahden vanhan kuormalavan päälle. Päälle heitin vain vinon pinon pellavatyynyjä ja tadaa, valmis! Kun vieraita saapuu, lavat voi nostaa alta pois ja levittää futonin lattialle :) Innolla kyllä odotan millainen ratkaisu teille tulee!

PS. Tilasin juuri tuplapeiton samaisesta Porin villasta ja peitteestä.

Kommentoi

Ladataan...