vuolukivimosaiikki // soapstone mosaic

Ladataan...
modernekohome

Puun, kiven ja puhtaan valkoisen yhdistelmä on huikea. Tässä kuvassa kuusikulmaista mosaiikkia marmorista. 

 

Tulikiven Kuusikulma: Vuolukiveä

Tulikiven Kuusikulma: Calcatta Oro -marmoriversio

 

Kun mainitaan sana v u o l u k i v i, monella herää kauhunsekaisia mielikuvia vanhanaikaisista, pyöristetyin kulmin ja sekavin yksityiskohdin varustetuista takoista menneiltä vuosikymmeniltä. Auts!

Vuolukivi on kuitenkin mainio kotimainen ja kestävä materiaali, jolla on erinomainen lämmönvarauskyky, ja oli iloinen ylläri bongata Habitaressa Tulikiven uusi kuusikulmainen (48 x 48 mm) vuolukivimosaiikki. Hieno moderni tulkinta oivallisesta materiaalista. Tulikivi kertoo vuolukiviensä olevan kotimaisia, joskin mosaiikin kohdalla mainintaa ei erikseen ole. Otaksuisin silti, että mosaiikit valmistetaan samaisesta kivestä.

"Suomalainen vuolukivi on lämmönvarauskykynsä vuoksi oiva lattiamateriaali kylpyhuoneisiin lattialämmityksen kanssa. Se on myös turvallinen valinta, sillä se ei ole märkänäkään liukas." Vuolukivi soveltuu hyvin sekä seinä- että lattiapinnoille, ja toimisi mainiosti esimerkiksi ensimmäisen kuvan tapaan keittiön välitilassa. 

 

// Soapstone is a great local material in Finland: durable and good heat capacity. Love the soapstone hexagon mosaic from Finnish Tulikivi. 

 

RIINA ///// PHOTOS 1_ STYLING jackie brown VIA dwell // rest from tulikivi

Share

Kommentoi

Ladataan...