w a l l p a p e r 3

Ladataan...
modernekohome

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvissa suosikkikuoseja monelle varmasti tutun suomalaisen Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan valikoimista. Tehdas on perustettu vuonna 1930, ja paperitapetit painetaan vanhalla rotaatiopainomenetelmällä suomalaiselle tapettipaperille. Menetelmästä en tiedä sen enempää - valaistuneemmat saa mieleluusti opastaa! 

Tapetit voivat aiheuttaa sisäilmaan haitallisia VOC-päästöjä, joten paperitapetti on hyvä ekologinen ja muoviton vaihtoehto. Pyyhkimistähän se ei kestä, mutta sijoituspaikka kannattaakin valita sen mukaan: keittiön kalusteseinät hoidettakoon muilla keinoin. Tai lasi kaveriksi. Ja kiintoisa kysymys on myös se, kuinka usein kodin tilojen seinät tulee pyyhittyä. Itse en ole tainnut pyyhkiä koskaan esimerkiksi makuuhuoneen tai olohuoneen seiniä. Miten teillä?

Tapetin kiinnitykseen ekologisin vaihtoehto lienee vanhan ajan selluloosaliisteri, jota saa veteen sekoitettavana jauheena mm. Pihlgren ja Ritolalta. 

 

 KUVAT Pihlgren ja Ritola + Tapettitalo

Share

Kommentit

Kanelibasilika

Pihlgren ja Ritolan tapetit ovat ihania! Ja ekologisen liisterin saa onneksi helposti keitettyä myös itse, peruna- tai vehnäjauhoista :)

modernekohome
modernekohome

Hyvä, kun muistutit! Siitä on tainnut aiemminkin olla puhetta, mutten kirjoittaessa muistanut haipata ...Epäilemättä tee-se-itse-tyypille ihan paras vaihtoehto :)

Kanelibasilika

Niinpä taisi ollakin, en muistanut itsekään :)

Kommentoi

Ladataan...