Ladataan...
modernekohome

Olen pitkään uumoillut omaan kotiin uutta vuodesohvaa vanhan tiensä päähän tulleen tilalle, mutta sopivaa, kestävän ja sisäilmapäästöttömän kalusteen kriteerit täyttävää ei meinaa löytyä. Valtava määrä valmistajia on kartoitettu työnkin puolesta, mutta valmistajien kertoma tuote- ja valmistustieto on hyvin niukkaa ja epämääräistä tyyliin: "Käytämme parhaita materiaaleja.". Kuin märkä saippua, josta on mahdoton saada otetta. Pohjanmaan Kalusteella oli muutama vuosi takaperin Luonto-sohva, josta kerrottiin tarkasti tietoja kestävästä näkökulmasta, mutta tuotetta ei löydy enää heidän sivuiltaan.  

Kun hankintalistalla on ekologinen ja terveellinen/sisäilmapäästötön tuote, sohva on erityisen haastava koostuessaan niin monesta osasta (rungon materiaali ja sen pintakäsittely, liima, pehmusteet, kankaat...). Lisäksi on haastavaa löytää infoa siitä, missä ja kuka sohvan ja sen osat ovat valmistaneet. Luonnollisesti myös sohvan toimivuus ja moderni muotoilu ovat edellisten lisäksi omalla kriteerilistalla.

Kaiken tämän selvitysrallin jälkeen olen kääntymässä hyvän puusepän puoleen. Ihania, luomulaatuisia ja sertifioituja kankaita sekä mainioita pintakäsittelyvaihtoehtoja löytyy, pehmustevaihtoehtoja täytyy vielä selvittää. Valitsemalla sohvan osaset itse voisi ainakin olla varma siitä mitä saa, voisi vaikuttaa mittoihin ja muotoiluun ja tietää mistä maksaa. 


Löytyisikö teiltä armaat lukijat hyviä vinkkejä? Oletteko teettäneet sohvaa puusepällä? Onko jokin hyvä kotimainen ja vastuullinen tuotteestaan selkeästi informoiva valmistaja mennyt ohi? 


Kuvissa oleva sohva on ihastuttava, Kirsi Enkovaaran suunnittelema ja puuseppä Tapio Kangasniemen toteuttama oivaltava ja moderni yksilö. Oman sohvan lopullinen ulkonäkö tarkentuu vielä, mutta jotakin modernia ja selkeälinjaista on varmasti tulossa. Selvityshomma jatkukoon, pidän teitä ajan tasalla...

 

RIINA ///// PHOTOS santeri sarkola DESIGN kirsi enkovaara CARPENTER tapio kangasniemi

Share

Ladataan...
modernekohome

Tanskalainen Bolia oli itselle aivan uutukainen tuttavuus. Oletteko tutustuneet? Ihastuin täysin uusimman malliston kuviin eikä itse kalusteissa, muotokielessä ja väreissäkään mitään heikkoa ole. Kamppeita saa Suomeen yrityksen nettikaupasta ainakin.

Vastuullisuudesta jotakin mainitsevat sivuillaan ja materiaaleissa luetellaan kaikkea metallista ja puusta laminaattiin, mutten suoraan sanoen jaksanut kovin tarkkaan tutkia kestävyyden näkökulmaa - tällä kertaa vain fiilistelin kauniita kuvia. Eikös sekin ole ihan ok :)

 

// Danish Bolia's newest furniture collection in super yummy photos. 

 

RIINA ///// PHOTOS bolia VIA happy interior blog

Share

Ladataan...
modernekohome

Savilaasti yltää ehdottomasti omien pintamateriaalisuosikkien porukkaan! Täysin luonnonmukainen pintakäsittely sekoitetaan savijauheesta ja vedestä ja levitetään lastalla. Äärettömän kauniin, rouhean ulkonäön lisäksi se on hajuton, VOC-päästötön, hengittävä, tasaa huoneilman kosteutta, poistaa epäpuhtauksia ja akustoi. Mitä muuta sitä vielä voi ihminen toivoa? 

Tässä omaan makkariin tehdyssä testiseinässä kyseessä saksalaisen CLAYTEC-savilaastin perussävy SC1, toiseksi tummin neutraali harmaa. Lopputulos on samaa luonnollista eliittiä kuin esimerkiksi Kalklitir-kalkkimaali. Laastia voi suositella lämpimästi mihin vain tilaan, kosteita tiloja lukuunottamatta. Laastin työstämistä kokeilleena täytyy suositella sitä ammattilaisen tekemäksi. Homma oli tosi aikaa vievää, tekijä yltä päältä savessa eikä lopputulos ollut lähellekään samaa kuin ammattilaisen kädenjälki (joka näkyy kuvissa, Villecon tekemänä).

Savilaastista kaiken osaa kertoa sitä maahantuova Villeco / Ville, jonka kanssa teen paljon yhteistyötä. Villecolta saa tilattua sekä tuotteen että asennustyön. Jos pörräätte JKL:n asuntomessuilla, Villecon ja upean beigen savilaastitoteutuksen löytää kohteen 32 Lapplin Duo olohuoneesta. 

Savilaastin lisäksi Villecolta löytyy nyt myös englantilaisia Earthborn Paints -savimaaleja, joilla maalaaminen onnistuu kotimaalarilta helposti eikä hintakaan päätä huimaa. Niistä juttua myöhemmin...

 

// CLAYTEC clay plaster: awesome 100% natural, 0-VOC product for the best indoor environmental quality. Color SC1, dark grey.  

 

RIINA ///// PHOTOS © modernekohome

Share

Pages