Ladataan...
modernekohome


HAY About A Chair AAC23 - ympäriverhoiltu istuin ja puujalat - ei ole mikään uutuus, mutta jutun arvoinen hyvinkin. Kokonaisuudessaan uskaltaisin väittää, että kyseessä on suhteellisen kestävä ja ekologinen tuoli. Katsotaanpa hommaa vähän tarkemmin...

Koetan jatkuvasti löytää kestäviä vaihtoehtoja työprojekteihin myös irtokalusteista ja täytyy todeta ettei tehtävä ole kovin helppo. Olin Habitare-reissun yhteydessä Radio Novalla juttelemassa kestävästä sisustamisesta (joka muuten tulee ulos  tänään ke 24.9. klo 15.40)  ja kysyivät sielläkin mistä kuluttaja tai suunnittelija oikein tietää tekevänsä kestäviä valintoja. No siinäpä se - ei ole yksioikoista vastausta ja vaihtoehtojen viidakossa selvitystyötä joutuu tekemään oikein urakalla. Täytyy pohtia kalusteen elinkaarta valmistuksesta tiensä päähän, materiaaleja, hiilijalanjälkeä, sisäilmapäästöjen määrää ja ties mitä. 

Kuvissa komeileva HAY:n tuoli on mielestäni yksi passeli esimerkki sieltä kestävämmästä päästä:

° Jalat pyökkivaneria, jossa puuviilu

° Ökotex-sertifioitua vanua

° Verhoiluna mm. Kvadratin Remix, EU-kukka-sertifioitu villakangas herkullisissa sävyissä

° Istuinrunko polypropeenia - se miinuspuoli

Lisäksi tuoli on ääääärimmäisen hyvä istua, istuinkorkeus passaa laajalle käyttäjäryhmälle, myös varttuneemmalle väelle, ja muotoilu on kaunista - ehkä tulevaisuuden skandinaavinen klassikko? Jalat voidaan pintakäsitellä ja istuin verhoilla aina uudelleen. Toimii niin ruokapöydässä, työtuolina kuin ravintolassa tai odotustilassakin. Liekö ihan täydellinen, mutta ei yhtään pöllömpi vaihtoehto tämä. 

 

// HAY About A Chair AAC23: somewhat green materials, design, aesthetics and functionality make it a pretty sustainable chair I'd say.

 

RIINA ///// photos via dezeen / eve wilson via design files / hay / bjurfors via lark&linen / hay

 

Share

Ladataan...
modernekohome

Aivan erityisen mainio visuaalinen ja käytännöllinen elementti keittiöön ja esimerkiksi toimistoon, kodinhoitohuoneeseen tai lapsille. Kuvan nähdessä muistelin ihastelleeni samanmoista ideaa myös Aalto yliopiston Piiri-talossa 2013 asuntomessuilla. Muunneltavaa ja monikäyttöistä. Väriäkin on helppo vaihtaa, jos puu alkaa kyllästyttää. 

 

// Great and simple DIY idea for a kitchen, office, utility or kids' room. 

 

RIINA ///// STYLING jessica hanson PHOTO amanda prior VIA newzealanddesignblog

Share
Ladataan...

Ladataan...
modernekohome

_ TrashDesign _

_ Protoshop _

_ Ecodesign _

Kuvissa muutamia poimintoja parhaillaan käynnissä olevasta Habitaresta. Kestävästä vinkkelistä messut tarjosivat aika vähän mitään uutta - tai sitten kuljeskelin itse silmät kiinni, mikä sekin on aina mahdollista. Parhaimmistoa olivat taasen kerran ahead!-alueen uutta muotoilua esittelevä Protoshop, erityisesti upean puumuotoilun EcoDesign sekä kotimaisten huonekaluvalmistajien yhteisalue Made in Finland.

Ylimmät kuvat ovat omia suosikkeja TrashDesign-näyttelystä: ylijäämänahasta tehty tyyny ja vanhan rullaverhon uusi elämä. TrashDesignissa harmillisesti monet esineet näyttivät juuri siltä, että ne on väkerretty kierrätystavarasta. Oivaltavinta ja luovinta uusiokäyttö on mielestäni silloin kun valmiista tuotteesta ei edes hoksaa ettei se ole uusi vaan vanhasta muokattu - toimivuus, estetiikka ja kestävä näkökulma samassa somassa paketissa.

Bongasitteko te jotakin erityisen mainiota, uutta ja ehkä ekologistakin? 

 

// Finnish interior fair Habitare is on. Best bits were the new, innovative design products in Protoshop, EcoDesign & Made in Finland. 

 

RIINA ///// photos © modernekohome instagram

EDIT 13.9. Kannattaa tsekata myös Avotakan kivat materiaalipoiminnat: mainio Tulikiven kuusikulmainen vuolukivimosaiikki, AO-Alloverin Innoturf-akustiikkamateriaali pintaturpeesta, Elina Heleniuksen huiman kauniit Ylle-struktuuribetonilaatat ja Wilhelmiina Kososen Innofusorille suunnittelema Gran Ru Pori -akustiikkateos Konto-pintaturpeesta ja vieläpä Uulalla maalattu.  

Share