Aikuisuus, it ain't all that

Lilyn toimitus kirjoitti jutun nimeltä 18 asiaa, jotka olemme oppineet aikuisena.

Kyllä. Aikuisuus on ihanaa. 

Mieleeni tupsahti kuitenkin useita asioita, jotka ovat aikuisuudessakin pikkuisen hanurista, vaikkei niin pitänyt olla.

Tällä ei ole muuten mitään tekemistä kolmenkympin kriisin kanssa.

Aaaaaanyway, tää menee näin:

TV on edelleen paha. Aikuisenakin on vielä huono omatunto, kun katsoo telkkaria heti aamusta (vaikka ohjelma olisikin uutislähetys). Äiti lienee onnistunut kasvatustyössään.

Pelko ei helpotakaan. Pelkäsin pikkutyttönä hirveästi vettä. Tai en niinkään vettä, vaan ruumiita, joita siellä lilluu. Kyllä, luit oikein. Asiaan sen kummemmin paneutumatta pelkään niitä edelleen, vaikka järjettömien, irrationaalisten pelkojen piti helpottaa, kun kasvaa isoksi. NOT.

Reality bites. Laskujen maksaminen oikeasti ei ole yhtään niin kivaa kuin leikisti. Minulla oli pentuna tapana leikkiä sihteeriä, joka kantelee lasku- ja paperipinoja sekä mieletöntä kasaa kuulakärkikyniä mukanaan. Halusin valmistella asiakirjoja, ottaa soittopyyntöjä kuvitteellisen johtajan (varmaan joku mies) puolesta vastaan ja ennen kaikkea maksaa laskuja. Solo-maksuautomaatti oli pyyteettömän ihailuni ja märkien unieni kohde.

Omien lupausten pettäminen. En ole koskaan syönyt jätskiä päivän jokaisella aterialla, vaikka lapsena usein uhkasin niin ("sit ku mää oon aikuinen ni ainaki varmana meen joka päivä särkänniemeen" etc).

Toisaalta taas on ihanaa ottaa drinkki pikkuisen liian aikaisin päivällä tai hieman liian keskellä viikkoa - just because you can. Koska olet aikuinen, eikä kukaan kiellä. Tässä kohtaa on toki kehotettava varovaisuuteen: leikkisästi liian aikainen gin tonic voi äkkiä vaihtua aamupala-viinitonkaksi just because you can, eikä sitten ole enää kenelläkään mukavaa.

Äh. Oikeasti just because you can tekee tästä kaikesta sen arvoista. 

Bring it on, 30!

 

Kuva on omani, Brooklyn Botanical Garden, New York.

Kommentit

Solo- automaattia oli ihan kiva leikkiä, myönnetään. Mutta kun puhelinlasku 60€ tulee luukusta sisään, niin silloin ei paljoa naurata :D. En kyllä palaisi lapsuuteen enään mistään hinnasta.

harhaanjohtava

Voih, näitä ikä- ja aikuisuuspostauksia lukiessa alkaa taas oma ikäkriisi nostaa päätänsä liikaa. Ikäkriisi niin päin, että olisi kiva olla jo aikuinen. Haluan lisää ikävuosia itselleni ja paljon! Voi kunpa olisin jo ainakin 10 vuotta vanhempi. Nuorempana sitä luuli, että yli parikymppisenä olisi aikuinen. Ei, ei, ei toteutunutkaan niin. Musta tuntuu, että ne aikuisen saappaat on mulle aina vähintäänkin kokoa liian isot.

Ei mulla itse asiaan ollut mitään lisättävää. Kunhan tulin märisemään. :D

Sea Legs

miksköhän sitä muuten tuli leikittyä sitä laskujen maksua.. don't get it.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Olin kerran karkkikaupassa, kun vieressäni antaumuksella namuja pussiin kauhovan Perttuli-Viljamin äiti tuli tomerasti komentamaan poikaansa, että tsot tsot, nyt riittää! Minä näytin mielessäni kersalle kieltä ja iskin kauhan uhmakkaasti seuraavan laariin: minuapa ei kukaan kiellä, olen aikuinen, hähhähhää!

Mut joo. Papan kanssa aina leikittiin pankkia ja se opetti, kuinka tehdään itse leikkirahaa: laitetaan kolikko paperin alle ja lappeellaan olevalla lyijykynällä väritetään se kuvio näkyviin. Siinä oli jotenkin enemmän hohtoa, kuin että nykyään sunnuntai-aamuisin pää kipeänä perkaa kukkaroaan ja mietti, että kuka helvetti on taas käynyt vaihtamassa kaikki setelit kolikoiksi.

Tai tiedänhän mie kuka, se on se kaljakeiju.

marietta

AnuB: Totta! Lapsi olisin mielelläni ainoastaan siksi, että saisi (ja jaksaisi) kiipeillä ja juoksennella ja olla aikuisten heiteltävänä ja syliteltävänä ja nukkua vaunuissa silloin, kun ei enää jaksa kävellä.

harhaanjohtava: Sitä melko helposti tuntee olevansa väärässä iässä. Luulen, että tunnen olevani aikuinen (ja kaikkea sitä, mitä siihen liitän, kuten vastuullinen ja järkevä ja taloudellisesti vakaassa tilanteessa) vasta eläkeiässä. Jos silloinkaan. Parasta olisi ehkä hyväksyä status quo ja antaa vaan mennä :)

Rita: No siksi, että se oli aikuisten juttu! Mehän haluttiin vaan olla aikuisia. Ääliöt :)

MinnaM: Nimenomaan! Tässä kiteytyy täydellisesti just because you can. Lisäksi muutenkin hyvä pointti, ei kaiken tarvitse aina liittyä alkoholiin. 

Vedetään sitä keijua ensi kerralla levyyn.

Sea Legs

aijoo. niin kai sit. mut LASKUJEN maksua. Huh huh. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.