Mitä olen oppinut Jodelista

Olen ihan koukussa Jodeliin. Kaikki alkoi kesällä, kun todistin erään ystäväni kanssa Jodel-tapaamista, joka meni jokseenkin näin: miesoletettu jodlaaja laittoi aurinkoisena sunnuntaina Helsingin Jodeliin viestin, että kesäpäivää Eiran rannassa olisi kivempi viettää, jos viereen löytyisi mirkku. Moni jodlaaja vastasi, kyseli tuntomerkkejä, vitsaili asianmukaisesti ja penäsi tarkoitusperiä. Ketjun aloittaja kertoi, miltä näyttää ja mistä hänet löytää. Naisoletettu jodlaaja vastasi ja sanoi tulevansa pyörällä pian paikalle.

Olimme ystäväni kanssa aivan siinä vieressä ja jäimme seuraamaan, mitä tapahtuu. Ja niin kävi, kuten Jodelissa oli kirjoitettu, että sinisen pyyhkeen päällä makasi musiikkia kuunteleva mies, jonka viereen kurvasi pian pyörällä nainen, ja he aloittivat keskustelun. (Myöhemmin tyypit vielä raportoivat Jodeliin, että kivaa oli ollut.) Mahtavaa!

Jodel oli saman tien kerta kaikkiaan niin koukuttava, että sinne oli suorastaan pakko mennä kerta toisensa jälkeen katsomaan, josko tänäänkin tapahtuisi jotakin. Se on parempaa viihdettä kuin television remonttiohjelmat (ja ne ovat parasta viihdettä ever), luoja paratkoon!

Olen todistanut tilannetta, jossa lomalle lähdössä ollut nainen löysi poikaystävänsä repusta täyden paketin kondomeja, vaikka pariskunta itse käytti muuta ehkäisyä. Nainen kysyi Jodelilta neuvoa tilanteeseen, otti asian kumppaninsa kanssa puheeksi ja lähti lopulta seuraavana päivänä sinkkuna lomalle katkaistuaan suhteen petturimieheen.

Olen seurannut keskustelua, jossa nainen kääntyi huolissaan Jodelin puoleen, kun poikaystävästä ei kuulunut. Poikaystävä lähetti mystisiä viestejä ja soitti, ettei nainen saa avata ovea kenellekään tai uskoa, mitä poikaystävästä puhutaan. Lopulta selvisi, että kyseessä oli trolli (tai luu rango huu tai jokin sellainen) kuten moni jodlaaja epäilikin, mutta koukuttavaa se oli niin kauan kuin sitä kesti.

Sanomattakin on siis selvää, että nuhjuan Jodelissa melko paljon. Suurin osa touhusta on turhaa, koska a) en ymmärrä mistä puhutaan b) en tiedä keistä puhutaan ja c) minua ei kiinnosta, mutta ainakin olen oppinut Jodelista jotakin (oppimieni asioiden hyödyllisyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakin ne auttavat kohtaan a).

Jodelista olen oppinut, että...

 • kaikki rakastavat sitä Trivago-naista ja se on oikeasti Annika Poijärvi, näyttelijä ja Riku Niemisen vaimo
 • on olemassa muitakin kuin Julius Konttinen joita kutsutaan ihanalla hellittelynimellä "huumetukka"
 • ei ole sellaista päivää, joka ei olisi turhanpäiväisen innie/outie -keskustelun arvoinen
 • täysin keinotekoisen pistesaldon (eli karman) kasvattaminen alkaa ennen pitkää kiinnostaa ketä hyvänsä
 • on niin paljon snäppääjiä, joita en tunne
 • on niin paljon snäppääjiä, joista en olisi halunnut koskaan kuullakaan
 • nykyisin on aivan hyväksyttävää lyhentää sanat poikaystävä ja tyttöystävä kirjoittamalla py ja ty (esim "ty ei halua lapsia" tai "haluaisin muuttaa pyn kanssa yhteen") ja minä olen todennäköisesti ainoa, joka luulee joka kerta, että puhutaan joistakin opiskelijajärjestöistä
 • eniten ärsyttää kaikki
 • paitsi perunavenla, joka on best
 • maailmankaikkeuden paras Jodel-kanava on @KaverinPuolestaKysyn 
 • maailmankaikkeuden toisiksi paras Jodel-kanava on @kirjekerho.

 

Paljasta! Jodlaatko?

 

P.S. Jos et tiedä mikä Jodel on, lue tämä toimituksen juttu

Lue myös: 

 

Kommentit

eijodelissa (Ei varmistettu)

mulle on jäänyt jodelista paska maku, keskieuroopassa opiskelijavaihdossa ollessani yliopistoni sai kouluisku-uhkauksen jodelissa. ei oo tarvinnut asentaa.

mulle se näyttäytyy vaan vauva.fi av pt.2

Tiia Rantanen

Hyi! 

Tiedän, että se on tosi monen mielestä kauhea sovellus. Mielipahaa, vittuilua, uhkailua, paskan puhumista ja sensellaista. En tiedä kuinka väärillä kanavilla itse pyörin, mutta mun mielestä siellä on pääasiassa aika kiva meininki: ihmissuhdeasioissa neuvotaan, Trivago-naista kehutaan ja niin edelleen. En määkään pahan mielen sovelluksessa jaksais pyöriä.

Riika. (Ei varmistettu)

Olin jodelissa alkuvuodesta useamman kuukauden. Aluksi olin aivan koukussa ja jodlasin tosi paljon, mutta sitten täyden anonyymiteetin miinukset alkoivat painaa niitä plussia enemmän; hyvät keskustelut paljastuivat kerta toisensa jälkeen trollauksiksi ja hommasta meni maku. Nykyisin yritän ylläpitää aktiivista mielipiteidenvaihtoa oikeiden ystävieni kanssa, eli pysyä kiinni siinä mikä on todellista.

Tiia Rantanen

Ehkä en ole vaan vielä päässyt tohon pisteeseen. Luulen tyhmänä että kivat keskustelut on todellisia ja luotan ihmisten hyvyyteen. Mutta määhän oon muutenkin tässä myöhässä: koukutuin vasta kesällä! Ehkä totuus paljastuu ja pian kirjoitan postauksen, jossa haukun koko Jodelin pataluhaksi ja pyörrän kaikki sanani (näen sulokkuutta siinä, että vaihtaa joskus täysin mielipidettään). 

Vaikka toisaalta en minä tätä miksikään jodelinkehupostaukseksi tarkoittanutkaan. Kerroin vaan, mitä olen oppinut.

Henna1234557 (Ei varmistettu)

Aaapuuvva! Ollaan saatettu larpata yhdessä @kirjekerhossa! Huuh oon nyt ihan starstruck.

Omat lempikanavat sen lisäksi mm. @kissa @sulosiili @kraakraa @postinen. Laatuviihdettä elämään.

Tiia Rantanen

Mahtavaa, kiitti vinkeistä! Nähdään Jodelissa. Eiku--

HanneKoo (Ei varmistettu)

Joo, täällä jodlataan! Ihan parasta viihdettä ja pyrin siihen että ne negikset jätän huomiotta ja keskityn siihen positiiviseen jodlaukseen.

Mulla eniten luetut kanavat @blogijuorut @julkkisjuorut @naiset @tinder @ravintolavinkit ja @suomirapjuorut ja sit tähän sellainen suurennuslasiemoji, joo oon utelias ja oikeasti oisin täydellinen juorutoimittaja!

Ja hei kiitti muuten huulikiiltohypestä, kävin hakemassa omani macilta ja paras tuote vähään aikaan!

Tiia Rantanen

Just noin, mäkin ehkä vaan jätän ne negikset omaan arvoonsa.

Mahtavaa että oot tykännyt huulipunasta! Mun täytyy sanoa, että MACilla ollaan ehkä muutettu koostumusta, mun mielestä se ei ole ihan yhtä hyvä kuin se ensimmäinen kappale mikä mulla oli.... mutta silti keskivertoa parempi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä hep, olen koukussa Jodeliin. Itselläni luetuimmat kanavat ovat @aasiakas (apua mitä tarinoita!!), @opiskelijabudjetilla, @koira ja @blogijuorut. Lisäksi tulee säännöllisesti seurattua oman yliopiston ja ainejärjestön kanavia (ja vähän muidenkin vastaavien, heh).

Parasta Jodelissa nykyään on kuitenkin ohjelmien live Jodlaus seuranta!! Harrastin tätä ennen Jodelia aktiivisesti Twitterissa, mutta Jodel on mielestäni parempi tähän tarkoitukseen! Aktiivisimmat tällaiset kanavat viimeisen vuoden sisällä ovat olleet @sohvaperunat, @ensitreffitalttarilla, @bachelorsuomi ja @temptationisland :D

Tiia Rantanen

OOH mä en tiennyt, että tollasia kanavia on olemassa! Käytän itse Twitteriä nimittäin vain silloin kun alkaa joku uusi kotimainen ohjelma (joku mainitsemistasi), koska liveseuranta on paljon hauskempaa kuin itse ohjelma.

Huomasin että tää kirjoituskin oli päässyt blogijuoruihin, iik! :D

Harjula (Ei varmistettu)

Kokeilin kans. Mun oli pakko poistaa se koko sovellus kahden päivän käytön jälkeen, kun huomasin miten koukuttava (ja lopulta täysin turha) sovellus se on. Ja edelleen haikailen sen perään harmitellen mielessäni, että tää ja tääkin asia olis ollu niin näppärä jodlata.

Tiia Rantanen

Ei täysin turha! Olen oppinut, kuka Trivago-nainen on!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa aivan ht.netiltä, joka aikanaan oli loistava foorumi selvittää minuutissa minkä tahansa laulun nimi minimaalisilla vihjeillä. Nykyään on sellainen anonyymien melskauspaikka ettei tosikaan, mutta viihdyttävää se on silloin kun on lopulta menettänyt kaiken uskonsa ihmiskuntaan.

Ja olipa jotenkin elämää suurempi tieto kuulla kuka trivago-nainen on! Aivan kuin jokin elämää suurempi kysymys olisi saanut vastauksensa. Ja myönnetään, minäkin rakastan kyseisen naisen jotenkin täydellisen luotettavaa ääntä ja ihanan normaalia ulkonäköä.

Tiia Rantanen

Joldelkansan pyyteetön rakkaus Trivago-naista kohtaan on se asia, joka palauttaa uskoni ihmiskuntaan. 

ex-jodlaaja (Ei varmistettu)

Siis Jodel oli muuten ihan huippusovellus, mutta sen alustan väriyhdistelmät minimaalisen valkoisen fontin kanssa toivat mulle aivan karmean päänsäryn joka ilta, joten oli pakko lopettaa :D :'( Ja sitä vaan mietin, että eikö kellään muulla käy silmiin toi sovellus?!

Tiia Rantanen

Oho - mulle ei oo kyllä tullut mitään oireita. Paitsi vieroitus-.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.