Mökkimukit, rankattuna

Kukaan ei varmaan ymmärrä random kahvikuppikokoelmia (ja muita astiakokoelmia) yhtä hyvin kuin kesämökkeilyä harrastava suomalainen. Kaapit täytetään vanhoilla ylijäämillä tai eriparisilla lahja-astioilla, ja vain harvalla kesämökillä on koordinoidut astiavarastot (ja uskaltaisin väittää, että jos on, ne ovat lähempänä kartanoa kuin kesämökkiä). Lisäksi jokaisella on mökkikupeissa aina oma suosikki, ja se on sitä jostakin täysin käsittämättömästä syystä.

Siksi rankkasin ne listalle. Kuten ihmisen kuuluu tehdä. 

 

9. Uutuusmukit. Siskontytölle ja -pojalle Venäjältä ostetut emalimukit eivät kuulu suosikkeihini, koska ne ovat liian uudet mökkiympäristöön. Mutta rakastan niitä mukeloita, kun ne juovat niistä.

 

8. Retromuki. Voiko 70-lukulaisempaa ollakaan? Tällä on myös myrkynvihreä pari. Luonnollisesti.

 

7. Tanskalainen keräilymuki. Koska pitäähän mökillä olla yksi, pariton skandi-design-tuote. 80-luvulta.

 

6. Ruusumuki. Koska 25 vuotta vanha hammasmukikin voi saada mökillä uuden elämän. (EDIT: Siskon mukaan muki on ollut jo hänellä lapsena 70-luvulla, joten se on vielä vanhempi.)

 

5. Kärpässienimuki. Söpö, vanha emalimuki, josta juodessani mietin joka kerta ensin, kuka keksi kuvioida elintarvikkeiden kulutukseen käytetyn tuotteen myrkkysienillä ja sitten, että ovatkohan ne kuitenkin tatteja.

 

4. Musta unikkomuki. Isäni suosikki. Miksi? "En tiedä, mää vaan tykkään siitä. Ehkä siksi että siitä ei näe, jos se on likainen." 

 

3. Hammasmuki. Enoni (todennäköisesti 50-luvulla) hammashoitolasta saama muki. Ihana, koska PESEN HAMPAAT HUOLELLA • AAMULLA JA ILLALLA

 

2. Punahilkkamuki. Oma kakkoseni ja siskoni suosikki. "Tämä oli lapsena ihan paras. Näitä oli toinenkin, sellainen missä oli susi, mutta susihukka hukkui avantoon vuosia sitten."

 

1. Kissamuki. Oma suosikkini. Lapsena päätin, että juon mintunmakuista kaakaota vain tästä mukista, koska minusta kissa oli niin ihana (tämä tarjosi myös loputonta viihdettä: kun mukia kääntää, on kissa loikannut aina pidemmälle). Tämä on myös äitini suosikki, "koska se on niin siro ja naisellinen".

 

Millainen on sinun suosikkimökkimukisi?

 

Lue myös:

 

Kommentit

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Siis eikä, meidän mökillä on (oli?) toi sama hammasmuki :D Pesen hampaat huolella!

Sekalaisten retromukien lisäksi meidän mökin ylpeytenä on 90-luvulla hommatut Kermansaven nimimukit kaikille silloisille perheenjäsenille. Vaihtuvia seurustelukumppaneita varten on muki jossa lukee "kulta"

Tiia Rantanen

Hahahaha! Ihan loistava veto toi "kulta"-muki :D

My ja mini (Ei varmistettu)

Mökkimukeista en tiedä mitään, mutta mulle aamukahvimuki on pyhä. Myyrämuki sen olla pitää.

Sain juuri luettua kaikki blogisi kirjoitukset läpi alusta loppuun. Eli yritän vältellä opiskelutehtävän tekoa. Kiitos oivasta sijaistoiminnan tukemisesta! Nyt voikin sitten vaikka aloittaa alusta

Tiia Rantanen

Teen sijaistekemisiäsi sataprosenttisesti! Olen itsekin oikeiden asioiden välttelyn Etelä-Suomen mestaruussijoilla.

Katie
Aika kypsä äidiksi

OOH! Kun mä muutin kotoa opiskelijasoluun ekaa kertaa vuonna 1991, mukana seurasi täysi kuuden sarja juuri noita kissamukeja, kolme punaista ja kolme mintunvihreää! Oi mikä deja vu! :D

Melkein parasta, että kun sittemmin, 17 vuotta sitten, muutin Englantiin enkä jaksanut raahata kissoja mukanani vaan lahjoitin ne bestikselleni, ne yhä vielä välillä ilmestyvät teemukeina ystäväni astiakaapista. Aika pitkäikäisiä jonkin, hmm, Tiimarin tai Minimanin mukeiksi. ;)

Tiia Rantanen

En kestä! Ihanaa! Mutta toisaalta olen vähän pettynyt koska ajattelin tämän kissamukin olevan antiikkinen keräilyharvinaisuus (leikkisät kissamukithan usein ovat). 

Sanna-Leena
Ensitanssi

Ooh, hammasmuki! Mun mummilassa oli toi sama, ja pohdiskelin usein, alkaako värssy "Aamulla ja..." vai "Harjaan hampaat...", koska sen voi lukea kummassa tahansa järjestyksessä. Lisäksi siellä oli hammasmuki, jossa luki "Harjaa hampaat huuhdo suu, hammaspeikko kauhistuu". Siinä vaiheessa, kun mun vauvalle pläjähtää hammas, noi mukiriimit tulee todellakin päivittäiskäyttöön. Toistaiseksi oon pitänyt poeettista tunnelmaa yllä lausumalla sille aina aamun ekan ruokailun yhteydessä Immi Helleniä: "Hyvää huomenta punahilkka! Miltäs maistuisi kahvitilkka?" jne.

iidis
Varpain jaloin

Mökillä lempimukini on Histamiini-muki, siis se vanhan nukkeanimaation hevonen (tällä ei ole mitään tekemistä allergialääkkeiden kanssa), myös vanhat 70-luvun? punaiset folkloristisella kukkokuviolla olevat emalimukit henkii lapsuuden kesiä, sillä niistä mummoni juotti meille lapsille aina kaakaot ja mustikkamaidot. Toisen mummon mökillä oli numeromukit, joista minun ehdoton suosikkini oli 3.

Nykyään mökillä on Arabian (vai onko se Iittalan?) Primavera-astiastot mukeineen - äitini räjäytti pakan ja muutti kaikki kamaluudet ihanuudet pois uuden tieltä. Onneksi säästi sentään mun Histamiinin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.