"No sun ei paljo tarvii salilla käydä" ja muut ehhehe-läpät

Sitä aina nuorena ajattelee, että minusta ei muuten takuulla tule sitä sellaista ehhehe-tyyppiä, tätiä tai setää, joka heittää joka ikisessä mahdollisessa tilanteessa kuluneimman vitsin tai käytetyimmän kliseisen lausahduksen. Ja sitten sitä yhtäkkiä huomaa päästävänsä sellaisen suustaan.  

Olen tullut siihen tulokseen, että meissä kaikissa asuu pieni ehhehe-kommentoija, eikä sen esiintuloa kerta kaikkiaan voi estää. Voi olla kuitenkin avuksi, jos tunnistaa tilanteet, joissa nämä todella omaperäiset lauseet yleensä karkaavat huulilta. Silloin niitä vastaan saattaa oppia taistelemaan. Klassisimpia ovat nämä "no sun ei kyllä tarvii" -osaston ehhehe-kommentit:

 • Remontti- tai muuttomiehelle: "No sun ei varmaan tartte paljo salilla käydä!"
 • Vaatesuunnittelijalle tai ompelijalle: "No sun ei varmaan tartte ikinä ostaa mitään vaatteita!"
 • Postinkuljettajalle: "No sun ei varmaan paljo tartte kävelylle lähteä! Askelmittari aivan tapissa!"
 • Siistijälle: "No sulla on varmaan kotonaskin aina ihan siistiä!"
 • Julkisen liikenteen kuljettajalle: "No sää et varmaan kyllä autoo paljo tartte!"
 • Suomalaiselle: "No sulla ei varmaan oo ikinä kylmä kun oot tottunu!"

Mutta onhan niitä muitakin:

 • Alkon myyjälle, kun hän kysyy henkilöllisyystodistusta: "Kyllä mulla ikää on, vähän liikaakin!"
 • Valokuvaajalle: "No säähän voit sitte fotoshopata musta paremman näköisen!"
 • Lentokentän turvatarkastajalle: "Kaikki nesteet on mulla mahassa!"
 • Kaverille, joka kehuu siskon lasta: "On tullut tätiinsä kato!"
 • Käytetyn tavaran myyjälle: "No tää on varmaan ilmainen kun tässä ei oo hintaa!"
 • Kaupan kassalle, kun hän tarjoaa kuittia: "Emmää tarvii, ei mee verotukseen!"
 • Lentokentän kahvilan kassalle, kun hän toivottaa hyvää matkaa: "Kiitos samoin! EHHEHE"

(Tietäjät jo varmasti tietävätkin Rontticomicsin klassikoksi muodostuneen sarjakuvan aiheesta.)

 

Oletko sinä ehhehe-kommentoija?

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Repeilen täällä.. en oikeasti osaa sanoa oon sellainen tyyppi joka noita käyttää, ehkä en. Mutta mulle on ainakin monesti sanottu,että sun ei sitten hierojalla tarvi käydä(oon siis fysioterapeutti).

Tiia Rantanen

Tilaisuus tekee ehhehe-tyypin. Että ei muuta kun lentokentälle tai sukujuhliin siitä!

Sucette
ce petit cœur

Hahahah, toi "nesteet mahassa" on just hyvä. :D :D :D

Mut joo, raah tollaset kommentit oikeesti. Poikaystävä on tehnyt muuttohommia, ja sanoo asiakkaille kiltisti, että kyllä sinne salille vaan on mentävä. :D

Tiia Rantanen

Tämän nestemahajutun muistutti mun mieleen Eeva Kolu, joka on ollut turvatarkastajana kentällä!

CougarWoman
CougarWoman

Entisenä kaupankassana just toi, kun joku tuote ei ollut järjestelmässä ja asiakas heittää että "no sit se on varmaan ilmanen EHHHEHHEHHEE". Tuota kun kuulet useamman kerran päivässä useamman vuoden ajan, niin saa aika taikuri olla että se aspahymy pysyy huulilla. Useimmiten teki mieli ihan konkreettisesti heittäytyä lattialle kieriskelemään naurusta silleen MUUUAAHHHAAAHAHAHAHA.

Mä olen muuten kerran vahingossa sanonut lentokentän tax-free myyjälle takaisin hyvän matkan toivotukset. Tästä on vuosia mutta hävettää vieläkin, varsinkin kun menin siinä tilanteessa niin lukkoon, että päädyin vain feidaamaan takavasemmalle kuitenkin katsekontaktin myyjään säilyttäen. #awkward

Asioit kaupassa ja kassa toivottaa kivaa päivän jatkoa/hyvää viikonloppua/hauskaa iltaa/tmv. Itse siihen sitten vastaat automaattisesti kiitos samoin. Ollaan kavereiden kanssa mietitty ottaako kaupan kassat asiakkaan toivotuksen kettuiluna vai ihan hyvässä hengessä? Jos aamu on jo alkanut asiakkaiden kiukuttelulla ja näitä on jonossa kymmeniä lisää? Tai jos on joutunut kesällä duuniin just sellaisena lämpimänä iltana viikonloppuna, eikä pääse esim. mökille? Tai jos nyt vaan on vähän vähemmän asiakaspalveluhenkinen päivä? 

Tahtoisimme tietää.

CougarWoman
CougarWoman

:D Ihanaa, että ihmiset miettii tämmöisiä <3

Minä nyt vastaan (kaikkien aspojen puolesta?!) että ei todellakaan oteta kettuiluna tuota - päin vastoin ihanaa, kun saa toivotukseensa vastakaikua (läheskään aina ei saa).

Kiukkuiset asiakkaat ja työt lämpiminä kesäiltoina viikonloppuisin vähän niin kuin kuuluvat asiaan, jos kerran on noissa töissä päättänyt leipänsä tienata. Jos niitten antaa pilata oman päivänsä, on ehkä väärällä alalla. ;) 

Tiia Rantanen

Itsekin teen tota jatkuvasti. Nykyään yritän skarpata, etten sanois niille että kivaa lentoa vaan sullekin. MUTTA kysymys kuuluukin, miksi ihmeessä niiden pitää sanoa niin? Eikö ne vois toivottaa kivaa päivänjatkoa niinku kaikki muutkin? Niille vastataan "samoin" varmaan 90 prosenttia ajasta kuitenkin, sanoi ne mitä vaan, vaikka "kivaa perseenhajua sulle".

CougarWoman
CougarWoman

Noni! Eli se on niitten oma vika!!! Kivat perseenhajut vaan, sano :D (kuolin!)

Turvatarkastaja (Ei varmistettu)

Musta se on ainakin just hauskaa kun ihmiset vastaa samoin! Tulee sellainen olo että “hahaa käräytinpäs sut, et kuunnellut mitä sanoin!“ :D siksi toivotan jatkossakin hyvää matkaa/lentoa. ;) Ja nesteet mahassa tulee vastaan päivittäin. Siitä vielä upgreidattu ehhehee on "ei ole nesteitä kuin päässä!“

Musta toi on ihan hauskaa, hyvä vaan jos ihmiset jotain läpyskää yrittää edes heittää. Parempi se kuin että olis tuppisuuna!

Tiia Rantanen

MUTTA KUN MINÄ HALUAISIN OLLA ORIGINELLI

Dressylady

Nää on niin klassikkoja :DDD Yksi tyypillinen vahingossa tai tahallaan sanottu juttu on kanssa se, kun tarjoilija sanoo "hyvää ruokahalua" ja asiakas vastaa siihenkin "samoin". :D

Tiia Rantanen

Näistä tulee mieleen se lasten jallitusloru:

Kävin kaupassa. "Minä myös."

Ostin maitoa. "Minä myös."

Menin kotiin. "Minä myös."

Avasin maitopurkin. "Minä myös."

Se haisi pahalta. "Minä myös."

EEEHHEHEHEHEHEEE

möläyttelijä (Ei varmistettu)

Ostin joskus Ässä-arvan, tilanne oli minulle epätavanomainen ja vähän meinasi jännittääkin.
Myyjä: (osoittaa arpoja) Mikä näistä?
Minä: öööö, no en mä tiedä, se missä on parhaat voitot, ehhehheeh.
Poistuin kaupasta ja menin kotiin häpeämään. Viikkokausiksi.

paulahelena
ALUAP

Meiän piti koulussa (ollaan 25-40-vuotiaita aikuisopiskelijoita) esitellä pari. Mun pari harrasti oluen tekoa, joten tottakai sanoin luokan edessä ”harrastaa panemista. Siis oluen. Mut on sillä vaimo ja 2 lastakin” ehheheh.

Mttu (Ei varmistettu)

Jep, tilaisuus tekee ehheheh-tyypin. Oon huomannut käyttäväni tällasia heittoja asiakaspalvelutilanteissa itse, vastauksena asiakkaan omaan ehheheh-juttuun. Oon muutenkin huono small talkissa, niin helposti muistettavat/jatkettavat ehheheh-läpät tuntuvat pelastavan tilanteen, kun niillä saa hymyn asiakkaan huulille (ja mut läpisimään itseäni ajatuksissani poskille...). Oon muuten sanonut kerran varhaisteininä kaverin mummolle, että kiitos samoin! Hän kun samassa lauseessa toivotti hyvää kesälomaa ja pyysi sitten mua viemään terveisiä äidilleni. Vielä n.17 vuotta tapahtuneen jälkeen mietin, että mitä siinä olisi pitänyt vastata. Itse ajattelen tuon kettuiluna, että terkkuja myös sun mutsilles hautaan, mummeli 73-v, kjeh kjeh!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.