Paavo vai Lassi ja 5 muuta ikuista arvoitusta

why

1. Miksi joissakin nilkkureissa on vetoketjut jalan ulkosyrjässä? Eihän tämä voi olla mikään vasenkätisten juoni?

2. Ovatko Calvin & Hobbes oikeasti suomeksi Paavo & Elvis vai Lassi & Leevi? Ja jos ne ovat molempia, mitä kaikkea muuta ne voisivat olla? Aku & Möttönen? Petteri & Kapu? Myky & Hassan? Mahdollisuudet ovat rajattomat!

3. Miksi kummassa markettien heviosastojen numerovaa'at on aina rivitetty kahdeksalla tai yhdellätoista numerolla? Miksei kymmenellä? Numeroita kuten 116, 120 ja 89 on ihan mahdoton löytää nykyisellä systeemillä. Ne olisi paljon helpompi löytää, jos rivit olisivat kymmennumeroisia ja -nappisia. Kamoon, en voi olla ainoa, joka tämän on keksinyt.

4. Olenko minä oikeasti neitsyt vai leijona? Oikeasti. Kuka päättää, mihin horoskooppien raja vedetään? Minä ja moni muu rajapäivänä (23.8.) syntynyt saattaa elää epätietoisuudessa koko ikänsä. Oikeasti tiedän kyllä olevani leijona, koska neitsyet ovat ihan meh (paitsi tietenkin ne neitsyet, jotka lukevat tätä. Te olette ihan parhaita. Älykkäitä. Kauniita. Ettekä yhtään nipoja. Tietenkään.) Tosin en haluaisi koskaan luopua kyvystäni sanoa "en tiedä, olenko neitsyt". HAHAHA.

5. Miksei EU tai joku, joka päättää asioista (vaikka Mark Zuckerberg) ole vieläkään päättänyt, onko kerrostalon pohjakerros universaalisti nolla vai ykkönen? Aina saa hävetä.

6. Kuka se Feat Pitbull oikeasti on? 

Kommentit

sanumaria

Yhessä kaupassa oon törmännyt vaakaan, joka arpoo sulle näytölle vaihtoehdot mikä tuote voisi olla. Aivan huikea masiina. Kolme etikkakurkkua pussissa siihen vaan ja se miettii hetken ja kertoo että onks tää joku näistä neljästä. Ja tähän mennessä on aina ollut. 

Vihaan kanssa sitä numeropeliä. Varsinkin jos niissä nappuloissa ei oo ees niitä kuvia auttamassa, vaan on pelkät numerot.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiih, mun vakkari-Cittarissa on näin. Ensimmäistä kertaahan se oli ihan hauskaa. Sen jälkeen ei.
Ensinnäkin, kestää, ennen kuin vaaka tunnistaa tuotteen. Lisäksi on noin 25% todennäköisyys, että vaaka tunnistaa tuotteen väärin. Tällöinpä sitten valitaan ensin tuoteryhmä, esim. "numerot 136-158: paprikat, kurkut" ja sitten niistä vielä pitää osata etsiä oikea tuote (numerot eivät mene loogisesti, vaan niitä puuttuu välistä!!). Ja vaikka menisikin vaa'an arvaus nappiin, eihän vaaka kuitenkaan ikinä tarkalleen tiedä, mikä tuote on kyseessä (esim. omenalajikkeet). Tätä ei tietenkään kaikki tajua, vaan sitten jonossa edelläsi olevat alkavat miettimään et hei mikäs tää nyt oli... Hyvää suklaansyöntiaikaa vain kuluu.

Joten, tuotteen vaakanumero on kuitenkin muistettava, vaa'an toiminta kestää kauan (voi tätä työmuistin rasittumista!!) ja se on vielä monimutkaisempaa ja aivan perseestä. Haluan takaisin yksinkertaisen vaa'an :(

anni maaria

Lidlissä ei tarvii vaaka-asioista rasittua ku ne punnitsee kassalla sun puolesta \o/ Isona plussana tietty myös se, että monet rehuista on edullisempia ku sittarissa. En siis tyrkytä liideliä kun enhän tiedä onko siulla mahdollisuutta tai kiinnostusta siellä asioida, mutta ajattelin vinkata silti :)

Sekin on niinko teoriassa jees, mutta mä tahdon jostain syystä itse punnita ne rehut ja todeta hinnan ennen kassaa. Kyllä. Olen mummo.

anni maaria

Mutku mutku onhan siel se tarkistusvaaka kuitenkii... tietty joutuu itse laskemaan sen hinnan annetun kilohinnan perusteella, mut varmaan mummollekin tekee pieni aivojumppa ihan hyvää ;)

Täh? Sielä on siis joku "tarkista rohmuamasi paprikan kilomäärä"-vaaka??

 

Laura T.
Missä olet Laura?

Oma maailmankatsomukseni romahti (hetkellisesti) kun muutama vuosi sitten luin luotettavasta horoskooppilähteestäni (IL), että en olekaan enää jousimies vaan käärmeenkantaja. Eihän sellaista merkkiä ole edes rakkaushoroskooppilaskimissa!

Se oli rankka jakso elämässä.

Tiia Rantanen

But it sounds cool.

Ihan lyhyesti

Feat Pitbullin henkilöys on kyllä kiinnostava ja visainen kysymys :D Ja horoskooppi-rajapinnat mietityttää myös, etenkin kun on syntynyt ihan keskellä sitä päivämäärähaarukkaa, ei ikinä oikein tiedä onko nyt alku- vai loppupään henkilö, kun aina toisilla menee paremmin ja toisilla ei. Ja entäs sit ku syntyi vielä käynnistetysti kolme viikkoa myöhässä, siinä on jotenki puututtu universumin tahtoon ja mun pitäisi varmaan olla astrologisesti joku muu..!

Tiia Rantanen

Seppo Tanhua apuun!

Karoo (Ei varmistettu) http://iwannabe-everything.blogspot.fi/

Tuo pohjakerros asia!! Ärsyttävää. Haluan päättää että se on 1 ja mahdollinen kellarikerros on sitten -1. Nollaa ei siis edes olemassa. Jes!

En suostu käymään heviosastolla muuta kuin "omassa" prismassa koska: niissä vaaoissa on jaettu ne numerot kymppirivisiksi. Siitä vaan 89 - tsuih!

Tiia Rantanen

Voisiko sun oma Prisma olla myös mun oma Prisma? En ole löytänyt vielä yhtään kauppaa, jossa rivit olisivat kymmennumeroisia.

Vau mikä vauva!

Tuntee ittensä aina ihan kohtuullisen kehittyneeks ihmiseks, kun sormi ojossa selaa missä vois olla 76. MISSÄ sellainen numero voi olla, luulis että esim se numerojärjestys jotenkin auttais mut eeeei. Kaikki hukassa. Siks luonkin aina jo kauempaa yleissilmäyksen ja sit meen vaan ja painan ja mietin taitava ihminen oon.

Tiia Rantanen

"luulis että esim se numerojärjestys jotenkin auttais"

NIINPÄ.

Noi vaa'at! Vaikka ostan aina samoja paprikoita ja vihreitä omenoita, en vieläkään löydä oikeaa numeroa sujuvasti, vaan joka kerta urpoilen ja hidastelen vaa'alla. 

Asun myös kerrostalossa, jonka suunnittelijalla on ollut hassuttelupäivä, kun tätä taloa tehtiin. Ensimmäisen kerroksen seinään numeroksi on merkattu loogisesti 1, mutta sitten noustaan muutama porras kerrokseen puoli. Seuraavien portaiden jälkeen tulee uudestaan kerros 1. Mäkin asun virallisesti kerroksessa 3, mutta oikeasti vasta seuraavien portaiden päässä kerroksessa 3,5. 

Tiia Rantanen

Haha! Voi kun pääsisi suunnittelemaan. Panisin ne numerot jotenkin väärin päin, ja sotkisin sekaan numeroitakin. Tyyliin: 1. B. III.

BUHAHAHAHA

mar (Ei varmistettu)

Espanjassa ne vasta osaavat hassutella kerroksilla: asuin talossa, jossa oli katutaso eli planta baja, siitä seuraava nimeltään entresuelo jota olen kuullut sanottavan puolikerrokseksi, siitä seuraava principal eli "pääkerros", jonka jälkeen tulee primero eli ensimmäinen kerros. Eli siis kyllä, ensimmäinen kerros on kolmannessa kerroksessa, tai neljännessä jos lasketaan katutaso. Tämän jälkeen jatketaan eteenpäin loogisesti kerroksella segundo eli toinen ja tercero eli kolmas, kunnes lähdetään taas hassuttelemaan ja ylin on atico eli vintti. Hauskinta näissä on se, ettei niissä ole mitään johdonmukaisuutta yleisesti, vaan joissakin taloissa on nää kaikki hassuttelukerrokset, joissakin osa ja joissakin ei mitään. Eli siis jos kaveri sanoo asuvansa ensimmäisessä kerroksessa, se voi olla oikeasti ensimmäinen, tai sitten toinen, tai kolmas, tai neljäs jos lasketaan katutaso. Jesus!

Huh, en ole ainoa! Oon jo luullut itseäni hieman vajakiksi, kun maanisesti tuijotan ensin vaakaa, hokemalla samalla mielessäni tarvittavaa numeroa *kuuskytneljäkuuskytneljä* sitten alan heiluttamaan sormea arpomisen merkiksi ja hetken aikaa ilmaan halottuani löydän kuin löydänkin oikein numeron! Nyt mä tajuan, se on sen numeroinnin vika! Onneksi käyn yleensä kaupassa meillä asuvan insinöörin kanssa, se jotenkin hahmottaa paremmin. Ihme tyyppi.

Tiia Rantanen

Insinööri on samalla siis eräänlainen personal shopper. Fiksua.

5-0 (Ei varmistettu)

kualen nauruun!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin oon neitsyt-leijona-rajatapaus! Pitkään väitin itelleni, etten mä mikään perfektionisti-neitsyt ole, enkä todellakaan vaadi muilta paljon, enkä varsinkaan ole mikään superkriittinen luonne. Enpä... -anna

Ottomaani (Ei varmistettu)

Vuosaaren CM:ssa on heviosaston, tai kaikkien muidenkin osastojen, vaa'at rivitetty kymmenellä. Mut Vuosaarihan onkin helmi mesta muutenkin. Ja sä oot leijona, et neitsyt. Todellakaan et.

Vuosaaren cittarin myyjä (Ei varmistettu)

Shoutout for KCM Vuosaari!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.