Sarjasuositus: Mosaic

HBO Nordicin suoratoistopalveluun tulee huomenna sarja, jota olen odottanut niin kovasti että tukka on meinannut lähteä päästä. Mosaic on murhamysteerisarja, jossa selvitetään, kuka on vastuussa tunnetun lastenkirjailijan murhasta.

En ole siis nähnyt minuuttiakaan koko sarjasta, mutta odotukset ovat korkealla: sen on ohjannut Steven Soderbergh, joka on vastuussa muun muassa Erin Brockovich-, Magic Mike- sekä Ocean's Eleven, Twelve ja Thirteen -elokuvista, ja sen pääosaa eli murhan uhria näyttelee ikoninen badass Sharon Stone – eikä siitäkään haittaa ole, että sarjassa esiintyy ah-niin-ihana James Ransone. Haluaisin lipoa vähän hänen kulmakarvojaan. Pelkästään ne ovat syy katsoa Mosaic.

Sarjan kaikki kuusi jaksoa julkaistaan perättäisinä päivinä, joka miellyttää binge-ehdollistunutta mieltäni valtavasti, mutta sallii minun myös elää tavallista elämää, koska jaksot eivät tule kerralla julki. Silloin todellakin katsoisin ne kaikki kerralla ja jättäisin työt tekemättä, sohvalta nousematta ja suihkun väliin. Jenkeissä sarjasta on julkaistu jo viime vuoden puolella sovellus, jonka käyttäjä voi interaktiivisesti "vaikuttaa" juonen kulkuun. Hän katsoo ensin pätkän sarjaa ja sitten valitsee, kenen näkökulmasta hän haluaa jatkaa tarinaa. Sovelluksen kautta pääsee myös käsiksi lisämateriaaleihin kuten kuviin ja dokumentteihin, jotka saattavat auttaa ratkaisemaan, kuka on murhaaja.

Appi ei tietenkään ole täällä Suomessa saatavilla, koska ei makeaa mahan täydeltä, meillähän on jo esimerkiksi hyvä sosiaaliturvajärjestelmä ja triplalasi-ikkunat, kuka tässä enää mitään kivoja sovelluksia tarvitsee. Mutta tämä sovellus on oikeastaan juuri se syy, miksi olen sarjasta niin innostunut (vaikken sitä pääsekään räpläämään). Mielestäni se on kiinnostava kurkkaus siihen, miten teknologia voi muuttaa tapaamme katsella sarjoja. Lisäksi minua kiinnostaa tietenkin se murha. Tunnustan olevani rikosaddikti, true crime -nisti ja murderino.

Mosaic HBO Nordicilla 23. tammikuuta alkaen. 

Psst! Handmade's Talen kakkoskausi tulee HBO:lle huhtikuussa. Sillä välin kannattaa katsoa muita koukuttavia sarjoja, esimerkiksi Big Little Lies, Fargo, True Detective, The Night Of ja parhaimmat ehkä koskaan tehdyt murhadokkarit The Jinx sekä Paradise Lost -trilogia. Ja jos kaipaa jotakin kevyempää, Divorcen toinen kausi alkoi HBO:lla juuri. 

(Kuva: Claudette Barius / HBO Nordic)

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Oioioi, tämäpä kuulostaa herkulliselta!

Tiia Rantanen

Eikö?? Olen niin innoissani, että häpeän silmät päästäni jos se onkin huono. 

Minnea
Minnean muruja

Otat sen asenteen, että se on hyvä, tuli mitä vaan! Ja et ainakaan julkisesti myönnä, vaikka se osoittautuisi ihan täydeksi kuraksi.

tiiakar (Ei varmistettu)

En luota kenenkään toisen sarjasuosituksiin niin paljon kuin sun suosituksiin joten todellakin, Mosaic pyärimään !

Pakko kiittää vielä, joskus taannoin sun kautta löysin Paradise Lostit ja The Jinxin eikä mun elämä oo ollu sen jälkeen entisensä. Kovasti suunnittelen ehdotelmaa valtakunnallisesta Paradise Lost - päivästä, yksi vapaa vain tuota ehkä parasta trilogiaa varten ?

Tiia Rantanen

AH se olis ihanaa! Katsoin ne juuri uusiksi muutama viikko sitten. Kyllähän siihen ainakin yhden vapaapäivän olisi tarvinnut. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mosaic kuulostaa hyvältä, äkkiseltään katsottuna ei ole meillä vaan vielä tyrkyllä.

Big little lies oli tosi hyvä, mieletön soundtrack! Toivon että kakkoskausi ei ole ihan täyttä kuraa kuten esim the Affairin kanssa vähän kävi - timanttinen eka kausi, ihan hyvä toinen kausi ja sit kolmas kausi olikin niin unnecessary.

The handmaid's talen jatkoa odotan myös!

Tiia Rantanen

Mosaicin eka jakso tuli vasta tänään tiistaina!

Pitääkin viimeistään huhtikuussa vaihtaa taas suoratoistopalvelu hbo:hon. Mosaic menee kyllä ehdottomasti katselulistalle.

Terveisin toinen murhamysteerifani

Tiia Rantanen

Hei OMG HBO:lla on niiiiimbal hyviä murhien ystävien sarjoja että huhhuh! Leffat ovat siellä aika kuraa, joten niihin ei kannata pistää kovin paljoa toivoa. Tai no ei kuraa, mutta niitä on vähän ja ne ovat pääasiassa vanhoja. Mutta dokkarit ja sarjat ja murhat? JES.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua jäi mietityttämään, oliko tää yhteistyö vai ihan vilpitön halu kertoa löydöstäsi?

Tiia Rantanen

Ei ollut yhteistyö! Merkitsen kyllä yhteistyöt niin selvästi kuin osaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.