Sukkahousuista ja siitä, miksi ne ovat hanurista

Sukkahousut ovat aivan hanurista.

Eilen oli talven ensimmäinen päivä, kun oli niin kylmä, että jouduin survomaan sukkahousut farkkujeni alle, jottei nahkani jäätyisi ja rapisisi katuun jokaisella askeleella. Vihaan sukkahousuja. Intohimoisesti. Koska:

  • Jos sukkahousut ovat jalassa, on muuten niin mukavasti jalkaan sujahtavien farkkujen pukeminen sama kuin jos untuvatakin päälle pukisi kittanan biker-rotsin. Epämukavaa, hikistä ja vaarallista saumoille. Ja todella tyylikästä.
  • Vaikka ulkona on kylmä, ei sisällä välttämättä ole yhtään sen viileämpi kuin muulloinkaan. Sukkahousut farkkujen alla tuntuvat koko työpäivän suurin piirtein siltä kuin sinulla olisi kahdet samettihousut päällekkäin. Ensimmäiset samettihousut olisivat oikeinpäin ja päällimmäiset nurinpäin. Niin, että samettipinnat hankaavat toisiaan. Liiku nyt siinä sitten.
  • Sukkahousut jalassa tuntee olonsa kömpelöksi, jos niiden päällä on toiset housut. On kuin sääret olisi kauttaaltaan vuorattu vaipoilla. Säärivaipoilla, jotka pitää riisua joka kerta, kun käy vessassa (eli minun tapauksessani noin puolen tunnin välein) ja, älkäämme unohtako, myös pukea takaisin, kun on saanut vessahommat hoidettua. Se on vähän kuin pukeutuisi läpimärkiin vaatteisiin heti suihkusta tultuaan.
  • Sukkahousuja housujen alla kannattaa kuitenkin käyttää silloin, kun haluaa tuntea itsensä lihavaksi. Lihavaksi, hikiseksi, kömpelöksi, vaipoilla vuoratuksi ihmislapseksi, jolla on ihan hiukan lämpimämpi kuin sillä, jolla ei ole farkkujensa alla sukkahousuja. 

Kesä. Tule jo. Ihan oikeasti.

Kommentit

Oranssinen

mistä ihmeen materiaalista siun sukkahoususi oikein ovat ;)

Tiia Rantanen

Ne ovat varmaan 10 % elastaania, 5 % puuvillaa ja 85 % nyt-palaa-käpy-ärsyttävyyspolyesteria.

Lotta Katariina
Pumpui

Täysin samaa mieltä! Kahdet sammarit indeed.  Lisäksi kun pukee sukkahousut farkkujen alle, olo tuntuu auttamatta lihavalta.

Tiia Rantanen

NIINPÄ. Miten se voi olla mahdollista kun ne on jotain millin paksut? Toppahousutkin on hoikentavammat, sanon mää. 

saarah
visual diary

Mä käytän kylmimpään aikaan talvella polvisukkia farkkujen alla. Sit siihen päälle vähän pidempi takki (polvimittanen tietty) nii ei palele. TAI SIIS PALELEE IHAN SAATANASTI kuitenki, mut eipähän oo sitä maailman kauheinta oloa kun sukkahousut valuu pillifarkkujen sisällä.

KESÄ, pliis, hurry up!

Tiia Rantanen

Smart! Pitkät saappaat, pitkät villatakit ja sensellaiset auttavat myös. Tai no, paskat. Kylmä on kuitenkin.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Osta silkkipitkikset. Ne on törkeän hintaiset, mutta mulla ainakin talvisin päivittäisessä käytössä (ja syksyisin ja keväisin, ja joskus kylminä kesäpäivinä, kuten viime juhannuksena), joten todellakin hintansa väärti.

Niiden huono puoli on se farkkujen pukeminen niiden päälle, sekä se, että niiden kanssa täytyy pitää sukkia, joten nilkoissa on sellaiset ärsyttävät sukka-lahje-makkarat. Mutta ne ei hiosta eikä kinnaa työpäivän aikana, ja ne on helppo kiskaista ylös kun käy vessassa. Ja ne lämmittää enemmän ku sukkikset.

Tiia Rantanen

MIKS KAIKKI ON NIIN VAIKEETA

Mpouta
Poutapilviä

Sukkikset on kyl hanurista... Myös hameiden kanssa. En tajua miksi muka iltapuvun alle pitää laittaa sukkikset, eihän niitä kukaan näe?

Mä teen ykl usei  niin, että vedän ne sukkikset farkkujen alle, mutta meen heti ekana töissä vessaan riisumaan välikerroksen... Se ois jo liikaa, et joutuis nihkeilemään ne päällä koko päivän.

Toinen haudutus

Allekirjoitan kaiken. Ratkaisin ongelman toistaiseksi muuttamalla maahan, jossa pärjää talvellakin polvisukat housujen alla. Muistelen Pohjolassa oikein kylminä päivinä lisänneeni kerroksia housujen päälle (tuulipuvun housut, säärystimet). Helppo ottaa sisällä pois. Ei auta jos pitää näyttää täyspäiseltä, mutta mulla on harvemmin sitä ongelmaa.

Tiia Rantanen

Sukkahousut farkkujen alla olis munkin mielestä täysin pätevä syy muuttaa Balille. "Ai, miten sä tänne oot tiesi löytänyt?" - "No kun mä en kestänyt niitä sukkahousuja enää."

Kieppis (Ei varmistettu)

Itse suosin vaihtoehtoa mustat toppahousut farkkujen päälle ja sit sisätiloihin saapuessa toppikset vaan pois. Sukkikset farkkujen alla on vaan niin epämiellyttävää, että olen päätynyt toppahousuihin. Lauhemmalla säällä säärystimet + lämpimät villasortsit ajaa asian. Ja ne villasortsit voi vetäistä huoletta farkkujen päälle, jos vaan on pidempi takki niin kukaan ei huomaa. Ja sitten tääs sisällä säärystimet alas ja sortsit pois. Mieluummin näytän jonkun mielestä dorkalta kuin suostun palelemaan ihan turhaan :)

Nāiádes
Naiádes

Heh mä olin just tulossa ehdottaan ihan vaan toppahousuja, kun ulkona liikkuu : D Ei tarvii ahdistua sisällä, eikä ole kylmä ulkona. Problem solved!

Tiia Rantanen

Nimenomaan! Ja mieluummin näytän dorkalta kuin tunnen itseni dorkaksi sukkahousujen takia, joita kukaan ei näe. Avoimesti dorka tai ei mitään. 

JaToppahousujaEnOsta (Ei varmistettu)

Hyi, sukkikset on kammottavan tuntuiset housujen alla. Käytän pillifarkkujen alla perusleggingsejä, jotka seksikkäästi aina tursuavat housujen yläreunasta. Ne puristuvat myös tiukasti vatsamakkaran yläpuolelle, joten eivät ainakaan valu!

Ihan lyhyesti

Ah, tää on yksi tammikuisia lempiaiheitani <3 Mut sukkikset, joo en tykkää housuihin yhdistettynä. Mutta kun asuu paikassa jossa luennolle kannattaa tähän aikaan vuodesta oikaista jäitä pitkin, joskus niihinkin joutuu turvautumaan. 

Useimmiten kuitenkin valitsen joko toppahousut tai puoleen reiteen ulottuvat säärystimet. Toppahousujen alle mahtuu hyvin legginsit tai pillifarkut, joilla kyllä tarkenee sitten sisätiloissa yhdistettynä pitkään villapaitaan ja villasukkiin. Mustat säärystimet on taas helppo kiskaista ulkoilun ajaksi mustien pillifarkkujen päälle, ne kohtaa untuvatakin helman juuri sopivalla korkeudella. (Lienee ehkä sanomattakin selvää että näillä keleillä ei kiinnosta se miltä näytän vaan se miten veri kiertää.)

Tiia Rantanen

Mä valitsen fleecesukkikset ja hameen. Oikeesti. Never again.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa myös kokeilla normaaleja sukkiksia joiden päällä on villasukkikset hameen/mekon kanssa. Jos villasukkikset on kokoa normaalia isommat, ne mahtuu mukavasti normisukkisten päälle ja vessassa käydessä voi pitää kerrokset yhdessä koska ne kumminkin tarraantuu toisiinsa kiinni. Kovilla pakkasilla käytän pelkästään tuota komboa mekon kanssa eikä tunnu epämukavalta, lihavalta tai kylmältä!

Viivii (Ei varmistettu)

Täällä ilmoittautuu toinen normisukkikset+villasukkikset-combon ystävä! Vaikka mä tykkään sukkiksista ja viihdyn niissä hyvin, en koskaan pystyis pukeen niitä tiukkojen farkkujen alle. Niin. Epämukavaa.

Kaikkien yllämainittujen hiostavien syiden takia en suostu laittamaan sukkahousuja farkkujen alle, vaikka sukkiksista muuten tykkäänkin. Ajatuskin inhottaa, joten siksi hyödynnän muita keinoja pysyäkseni lämpimänä: a. polvimittainen talvitakki, b. lämpimät sukat ja/tai pitkävartiset villasukat jotka toimii myös säärystiminä ja c. pääkaupungin julkinen liikenne, joka mahdollistaa ulkonaoloajan minimoinnin. Jos oon menossa pitkäksi aikaa ulos tai vaikka urheilemaan, niin toppahousut on kaveri.

PSK
Insert Cool Phrase

Aamen, aamen, aaaaaaamen!!!

EMerituuli
Loxodon

Pitkät UGG-talvisaappaat ja polveen saakka ulottuva untuvatakki toimivat :D Ei tyylikästä, mutta lämmintä.

Mä olen jo kauan sitten lakannut piittaamasta mitä ihmiset ajattelee mun talvieleganssista. Kunhan en palele. Eli toppahousut, kuomat jne...

Toimistosta (Ei varmistettu)

Anttilasta ostetut rehelliset pitkät kalsarit (naisten malli, mut anyway...). Ketä oikeesti kiinnostaa, mitä siellä farkkujen alla on?? Eihän ne sukkahousut ees lämmitä. Tsiisus...

Lullah

Sukkahousut on just parhaat! Itse inhoan leggingsejä, kun ne lähtee niin helpolla rullaantumaan, kun vetää housut jalkaan ja niiden kanssa pitää käyttää sukkia ja sit on paksut nilkat ja ja ja. Poikkeuksena tietysti thermoleggingsit, jotka on NIIN lämpimät, mutta mahtuu kivasti farkkujen alle. Jos niitä tehtäisiin sukkahousuina, niin sitten käyttäisin sukkahousuversioita. Sukkahousuissa olen oppinut sen, että osta vähän isompana, kuin normaalisti, niin ei oo ihan niin hirvee makkarankuori olo, eikä ne valu. Ja sukkahousuja voi niin helposti vaan kerrostaa ja kerrostaa. Ehdoton luottotuotteeni näin talvisin :) Omaksi onnekseni meillä on niin pirun kylmä koulussa, ettei ihan heti paksut kerroksetkaan vaivaa, vaan ovat jopa hyvä asia. Nimimerkillä takki päällä piirustussalissa :D 

Ilouutinen; thermosukkiksia myydään Seppälässä!!! :)

Lullah

Ui saakeli! Pitää suunnata Seppälään!

Tiia Rantanen

Ja fleecevuorattuja sukkiksia myydään Vilassa ja Onlyssa ja Vero Modassa!

amp (Ei varmistettu)

Vihaan sukkiksia yli kaiken! Kylmänä päivänä vedän toppikset päälle, tosin siitä seuraa kenkäongelma, kun eihän niiden toppiksien kanssa kaikki kengät oikein skulaa. Mutta kaikista eniten inhoan niiden aiheuttamaa KIPUA! Kyllä, vaikka olen varreltani hoikka, en ole vielä löytänyt sukkiksia, jotka eivät puristaisi mahaani niin, että viimeistään puolilta päivin sattuu jo niin helkutisti. Silloin joko saksin vyötäröön halkeaman, minkä jälkeen sukkikset valuvat reisille, tai yritän käännellä sukkisten vyötäröä alaspäin, jolloin saan kivan vatsamakkaran farkkujen alle. Todella miellyttävää!

Iinael (Ei varmistettu)

Näin sukkahousujen hardcore-käyttäjänä voin ylpeänä kertoa, että H&amp;M:n valikoimista löytyy ainakin 100 denierin pöksyt joiden koko housuosa on kaksinkertaista resoria, ILMAN SITÄ ÄLLÖ KUMINAUHAA :)) Mukavimmat sukkikset ikinä! Ei purista, ahdista ja suureksi yllätyksekseni EI VALU :))))

Embu

Ah, nyt ollaan elämän suurten kysymysten äärellä!

Itse kyllä tunnustaudun toppahousumummoksi. Paitsi nyt, raskausaikana, nekään ei mahu päälle. ARGH. Eli tällä hetkellä vaan palelen. Onneksi Turun talvet on aika armollisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Farkkujen alla pidettäväksi ei oikeasti ole mitään mukavaa lämmintä alusvaatetta. Eli pääsääntöisesti palelen mielummin kuin laitan sukkahousut tai pitkät kalsarit. Mutta sitten jos ei muu auta, niin sitten laitan sukkahousut jalkaan, vaikka olen mies. Sukkahousut on kuitenkin paljon mukavammat kuin miesten pitkät kalsarit, jotka on yleensä puuvillaa. Puuvillaiset kalsarit on farkuissa kiinni kuin takiaiset. Sitten jos niiden kanssa vähänkin hikoilee jossain vaiheessa, niin ne pysyy hiestä märkänä lopun päivää. Sukkahousut tekokuituisena taas johtaa hien lävitseen kuten tekniset alusvaatteet, jolloin iho pysyy kuivana.

nertsa (Ei varmistettu)

Eihän housujen alle laiteta sukkahousuja!?!?!?! Kerrospukeutuminen kunniaan. sisällä sitten ensimmäiseksi käy kuoriutumassa.

Tiia Rantanen

Arvostan valtavasti huuto- ja kysymysmerkkikavalkadiasi, jonka tulkitsen oikeuttavan tämän blogipostauksen olemassaolon ja sanon vaan että NIINPÄ.

Evelia

Ite olen todennut toimivimmaksi talvella vetäistä vain ne ikirumat-äidinvanhat-toppahousut päälle ulos jos ulkona niin kylmä, ettei pelkillä farkuilla pärjää. Paljon helpompaa ja lämmittääkin enemmän, sisällä ne saa helposti pois. Näyttäkööt vaat urvolta, niin niillä mennään!

Vierailija (Ei varmistettu)

Farkkujen alla parasta on juoksutrikoot! Jotkut oikeen pelkistetyt, ilman niitä koristesaumoja ja muuta krääsää joka näkyisi farkkujen alta.
Ei aiheuta sukkahousu+farkkuhermoromahdusta...

watch this space

Sukkahousut farkkujen alla, mä en vaan pysty. Sen sijaan kylmimpinä päivinä suosin komboa sukkikset + vähän väljemmät housut. Mulla on parit sellaiset kivannäköiset suorat housut (toisessa on materiaalissa jopa villaa!), joita sitten käytän pakkasilla. Ihan ässäyhdistelmä, koska sukkahousujen ja housujen väliin jää tällöin myös pieni eristävä ilmakerros, toisin kun ahtaessa pillifarkkuja sukkisten päälle. Ei muuten palele.

Myös yhdistelmä tuplasukkikset ja polvipituinen villahame on todettu varsin päteväksi pakkaskomboksi.

Ouais

Käytän pakkasilla pillifarkkujen päällä mustia, ihonmyötäisiä villahousuja - jos ei liian läheltä tarkastele, niin näyttävät ihan joltain peruslegginseiltä/sukkiksilta. Sisätiloihin siirryttäessä ne voi kuoria pois farkkujen päältä muutamassa sekunnissa. Saavathan ne jalat näyttämään vähän paksuilta, mutta paksut jalathan sopivat paksuun untuvatakkiin ihan mainiosti.

Tiia Rantanen

Hei tää on aika hyvä!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Itse suosin ihan vaan kalsareita :) Merinovilla tai vaihtoehtoisesti tekniset kerrastokalsarit on kaikkein ohuimpia ja yllättäen myös lämpimimpiä. Hyvin mahtuu tiukkojenkin farkkujen alle. Ahdistuskerroin toki on mutta näillä leveysasteilla ei paljon kitistä että yhyy on niin kylmä tammikuussa että pitää laittaa kalsarit. Lähinnä ootellaan josko kesäkuussa raskis niistä luopua (eikä aina kyllä raski :D)

tankero (Ei varmistettu)

No mutta eihän ohuita oikeankokoisia sukkahousuja farkkujen alla juuri edes tunne jalassaan. Tänäänkin 40 denieriset sukkahousut olleet jalassa koko päivän eikä mitään ongelmaa. Farkut keskiverto piukat ja alla liukaspintaiset sukkahousut. Toinen juttu on tunkea tiukkojen housujen alle paksuhkot karkeapintaiset sukkikset. Ei mielellään enää. Joskus on tuokin kokeiltu.

Stay-upit housujen alla on tosi kätevät jos tulee vessaan asiaa. Ei tartte kiskoa takaisin ylös. Mutta alakertana käytän lähes ainoastaan sukkahousuja, jotka ostan minäkin aina vähän isompaa kokoa. Ei valu ja on mukavampi olla.

Ja noita thermosukkahousujahan tosiaan on kauppoihin ilmestynyt. Omani ostin Lindexiltä. Ovat tosi paksut ja LÄMPIMÄT! Ne tämän talven muutamat pakkaspäivät vaeltelinkin sitten villakangashameessa samaiset sukkahousut jalassa.

Julius (Ei varmistettu)

Pakko heittää oma mielipide tähän, vaikka olen mies nii tykkään käyttää sukkiksia farkkujen alla kylmällä kelillä. On vaan paljon paremmat jalassa kuin miesten kalsarit. Ja joskus jopa stay uppeja. Ja ihan naisten mallia molemmat :)

Moto69 (Ei varmistettu)

Olen täysin samaa mieltä ja niin myös vaimonikin on.
Mikä ihmeen syy on niitä pitää ja varskinkin kesällä!

Vaimoni kanssa olemme pohtineet ja syitä oikeastaan ei löydy kuin vain yksi:
Näyttää miehille seksikkäältä, on olemassa suurimmalla osalla naisilla nk. fetismi joka kiihottaa heitä sisäisesti kun he pitävät sukkahousuja ja kun he tietävät että miehet katsovat heitä kieli ulkona.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.