Suomen paras hotelli: Park Hotel Turku

Maailmassa on yksi hotelli, joka on ylitse muiden. Se on Park Hotel Turku

Olen yöpynyt Parkissa viimeisen kolmen vuoden aikana muistaakseni puolen tusinaa kertaa. Asiaa Turkuun alkoi olla, kun kaveriksi löytyi sieltä kotoisin oleva sälli. Muistan, kun suunnittelin ensimmäistä visiittiäni sällin luokse Turkuun ja mietin, mikä hotelli olisi romanttisin. Päädyimme Parkiin, joka on 1900-luvun alussa rakennettu jugendhuvila  – eihän tämän yli kerta kaikkiaan voi valita mitään toista hotellia! Huvila otettiin hotellikäyttöön 80-luvulla, ja sen kyllä huomaa.

Jokainen huone on toista älyttömämpi. Olen kerran yöpynyt Parkissa huoneessa, jonka kaikki huonekalut olivat vaaleanpunaista rottinkia. Erään toisen kerran pääsin huoneeseen, jossa oli posliininen pantteri. Parasta oli, kun kerran pääsimme poikaystäväni kanssa muutamaksi yöksi morsiussviittiin tavallisen huoneen hinnalla, koska huoneita ei ollut tarpeeksi ja sviitti sattui olemaan vapaana. Se oli mieletön ilmestys pitsiliinoineen, röyhelöisine vessapaperitelineineen ja posliinienkeleitä notkuvine vitriineineen. (Tämä on myös esimerkki siitä, että huone kannattaa joskus varata hotellista itsestään eikä esim varaussivuston kautta. Booking tuskin olisi tarjonnut sviittiä normihintaan.)

Olen Turussa käydessäni valinnut jonkin toisen hotellin vain silloin, jos Park Hotel Turku on ollut täynnä. Koska jos ihan totta puhutaan, eihän mikään muu enää tämän jälkeen kelpaa. Nykyisin olen aidosti pettynyt, jos hotellihuoneessa ei ole ainuttakaan turhaa posliinieläintä.

Hotellin alakerrassa on aulabaari, aamiaissali ja erillinen ruokasali, joka on koristeltu nukein, viirein, valokuvin ja tekokukin. Kaikkialla kaikuu kultainen 80-luku. Ai niin, ja jokaisessa huoneessa on kokemukseni mukaan ruskeat, kukalliset kaakelit, Gillette-vaahtoa ja pari bic-sheiveriä ja (ainakin yksi pussi) samarinia. Kysyn tämän vain kerran: voiko mikään olla siistimpää?

Hotellin suurin vetonaula lienee kuitenkin Jaakko, Parkin oma maskotti ja papukaija, joka saa hymyn jokaisen vieraan huulille. Jaakko (joka on muuten nimestään huolimatta tyttö), esiintyy mielellään kuvissa ja lauleskelee mitä mielikuvituksellisimmin tavoin aulassa suurimman osan päivästä.

En ole itse koskaan kuullut sen puhuvan, mutta respasta kerrottiin, että se matkii etenkin lapsia mielellään, ja toistelee niiden lauseita pitkään niiden lähdettyä. Nettisivujen mukaan Jaakko on jo 45-vuotias, enkä tiedä milloin sivuja on viimeksi päivitetty. Oli miten oli, siinä iässä saa jo vähän tehdäkin pilaa naapuruston lapsista.

Ainoa puute, jonka Park Hotelista keksin, on se, että huoneissa on superpehmeät sängyt. Pidän itse jämäkästä, jopa kovasta patjasta, ja kaikissa Parkissa nukkumissani sängyissä on niin pehmeä patja, että kun herää, sen väliin on vähän hautautunut. Mutta kun avaa silmät ja näkee luomien alta ihanasti vanhanaikaisen kukkatapetin ja paksut samettiverhot, ei mikään voi olla pielessä. 

Respakerroksen vessassa on muuten kaunis parfyymivalikoima.

 

Menkää Park Hotel Turkuun! Se on IHANA

 

Lue myös: 

 

Kommentit

9B 4evah (Ei varmistettu)

Iih! Kiitos aikamatkasta! Tein Parkissa yläasteen tet-harjoittelun muistaakseni -99 ja viikko oli kyllä unohtumaton. Muistan kysyneeni, että onko ok jos Jaakko lentää keittiöön ja vastauksena oli, että tottakai keittiössä papukaija olla pitää. Sviitissä taisi tuolloin olla vesisänky, muistan pedanneeni sitä hiljaa kiroten (ei ole hankalampaa kuin vesisängyn siistiksi petaaminen) ja ruokkineeni akvaarion kalat myös.

Tiia Rantanen

Hahaha! Mahtavaa! Itse olin muistaakseni -99 tetissä skeittikaupassa. Lakaisin kaksi kertaa lattian ja kirjoitin kerran lapun, jossa luki "osta Flashback-lehti" ja se oli suunnilleen siinä. 

Ponsku (Ei varmistettu)

Muuten kuulostaa ihan mahtavalta, kun itsekin tulee yövyttyä Turussa useamman kerran vuodessa. En voisi kuitenkaan mennä tuonne, koska sydän särkyisi pikkuruisessa häkissä nököttävän Jaakko-rukan vuoksi :( 45 vuotta yksinäisenä pienessä häkissä kuulostaa ihan kamalalta!

Tiia Rantanen

Eijei! Se on tosi paljon vapaana! Se hengailee respassa ihan häkin ulkopuolella, ja luulisin, että silloin kun se on toisaalla, ei se ole häkissä ollenkaan. Vaikka toisaalta mistä minä mitään tiedän. Mutta oletan, että Jaakkoa rakastavat ihmiset pitävät sen hyvinvoinnista huolen. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.