Ladataan...

http://www.youtube.com/watch?v=1VgVp0VX

Kukaan ei ole koskaan Lilyssä kysynyt, mistä blogini nimi Mua lemmitkö vielä, Kustaa? tulee, mutta aion silti nyt kertoa sen. (Koska internetin ulkopuolella minulta on kyselty sitä paljon. Siis jos kolme kertaa lasketaan paljoksi.)

Tiedättehän, kun luo käyttäjätunnusta johonkin internetpalveluun? Tai luo nimeä oman kodin langattomalle verkolle? Tai keksii nimeä pubivisajoukkueelle? Sitä haluaisi keksiä jotain mielipuolisen siistiä ja nerokasta, sellaista, joka saa ihmiset miettimään, miten cool ja fiksu ja nerokas ja mielipuolisen oivaltava tuon keksijä onkaan. Samalla sen pitäisi ehkä kertoa jotain itsestä tai kiinnostuksen kohteista ja erottua (positiivisesti) joukosta (ei niin kuin esimerkiksi "AssWipe", "Varvaskarvojen sankari" tai "Mätänevät silmämunat ja muita eroottisia kertomuksia"). Samanlaista (ja jopa haastavampaa) on blogin nimen keksiminen.

En halunnut antaa blogille nimeä TIIAN PLOKI. (Ai niin, jos ette tienneet, nimeni on Tiia. Marietta on toinen nimeni. Yllättäen Tiia oli käyttäjänimenä jo viety, joten turvauduin Mariettaan. Pienellä ämmällä, koska olen katsokaas niin vaatimaton.) Rakastan 50-luvun jazziskelmää, ja blogia perustaessani halusin sille jotenkin romanttisen, iskelmähenkisen nimen. Suklaasydän kuulosti todella väärältä (jälkiruokablogi, seuranhakublogi, sairaalablogi), joten päätin selailla muita iskelmänimiä. Brita Koivusen kappale Mua lemmitkö vielä, Kustaa? erottui heti selkeästi joukosta ja on sen lisäksi vielä tosi hauska biisi. (Kielitieteellinen poikaystävä osasi kertoa, että veisussa käytetään poikkeuksellisesti ylitaipuvia diftongi-plip-plopeja (tjsp), joka tekee siitä vielä ainutlaatuisemman.) Näin se menee:

Mua lemmitkö viälä, oi Kustaa?
Onko rakkautes ruastumaton?
(jne)

Nimessä Marietta on mielestäni muuten myös jotakin iskelmähenkistä.

Näin syntyi Mua lemmitkö vielä, Kustaa?, josta on tullut minulle vajaan vuoden aikana valtavan tärkeä. Nyt sitten, oivaltavat käyttäjä- ja bloginimet jakoon, kiitos!

 (P.S. Langattoman verkkoni nimi on "The Knights Who Say Ni!" ja arvatkaa vaan kuinka kauan minulla keksi oivaltaa se.)

Ladataan...

Ladataan...

Kävin tässä pari päivää sitten Ikeassa. Tulimme siinä poikaystävän kanssa miettineeksi, millainen on Ikean stereotyyppinen kävijä (ja mitä meillä pitäisi olla, jotta olisimme sellaisia). Olettekohan samaa mieltä? Meidän mielestämme hänellä on:

Tribaalitatuointeja. Mielellään melko pieniä ja melko näkyvillä paikoilla. Koska mekin ollaan joskus oltu nuoria ja villejä.

Maha pystyssä (lähinnä minulla, miksei miehelläkin). Ja 1-2 lasta jaloissa. Koska -- no tähän en kyllä keksi mitään. Koska lapset ovat ihania. Ehkä koska emme käyttäneet ehkäisyä?

Crocsit. Mielellään neonväreissä ja feikit. Koska ne on niin mukavat. (Muistan, että valitettavan lyhytikäisessä miehille tarkoitetussa Veli-lehdessä kirjoitettiin joskus viisi vuotta sitten Crocseista näin: "Kyllä kahdeksanvuotiaskin jo tietää, että vaikka joku tuntuu hyvältä, ei se tarkoita sitä, että se on oikein.")

Camokuosia (lähinnä miehellä, miksei minullakin). Koska se on niin mukavan raffia.

Mustaksi ja/tai punaiseksi värjätyt hiukset. Ja graafinen leikkaus. Koska se on niin funky. En tiedä, kuka viljelee edelleen Suomen kampaamoissa vuoden 1998 kampauskuvastoa, koska liian monella (Ikeassa käyvällä) naisella on vieläkin punamusta graafinen polkka.

Aurinkolasit. Sellaiset nopeat. Mojavet. Koska ne on cool.

Ja sitten ostetaan kaikkea limenvihreää ja violettia.

Kuva guardian.co.uk

Ladataan...

Ladataan...

Tämähän nyt tulee tietenkin vähän myöhässä, koska juttu olisi totta kai pitänyt julkaista ennen juhannusta, mutta voitte nyt sitten panna kirjanmerkkeihin ensi vuotta varten, koska minunhan piti ensin kokeilla nämä jutut ja vasta sitten panna ne tänne internetiin.

1. Ketään ei ole missään. Tämä on hyödyllistä siksi, että pyörää voi ajella (melkein) missä sattuu, mm. keskellä tietä sellaisissa risteyksissä, jotka ovat yleensä pelottavan ruuhkaisia. Autioita katuja pitkin pyöräillessä tuntuu, kuin kaupunki olisi Maija Vilkkumaan sanoin nöyränä sylissäsi tai olisit mystinen hopeinen diskomies J. Karjalaisen sanoin (mitä?).

2. Vastoin yleistä luuloa kaikki ei ole kiinni. Useat lähikaupat, huoltoasemat, ravintolat ja baarit ovat auki. Niin, juhannuksenakaan ei kuole nälkään. Tai janoon (ja se lienee perinteisesti tärkeämpää).

3. Ne kaikki, jotka eivät ole missään (ks. kohta 1), ovat menneet Pihlajasaareen. Ja sinne sinunkin kannattaisi mennä. (Paitsi tietysti jos et asu Helsingissä. Silloin sinun kannattaa mennä vaikkapa Viikinsaareen tai Hailuodolle, mikä ikinä onkaan lähimpänä. Enkä osaa muuten yhtään sanoa onko siellä yhtä helmi meininki kuin Pihliksessä.) Siellä on hieman hyvä meininki - on grilliä, kokkoa, uimarantaa. Vähän niinkuin mökillä olisi, paitsi että yöksi pääsee vielä kotiin. Veneellä. Tai laivalla. Lautalla? Mikäsenytoli. Helmi homma, anyways.

 

Ladataan...

Tiedättehän Pauligin Juhla Mokka -kahvin mainokset? Ne, joissa rakkaudella ja suomalaisuudella ja ammattitaidolla ja käsityöllä ja taidolla tehdään hienoja asioita, kuten kullataan kupoleja, ommellaan kansallispukuja ja vuollaan oksista designtuoleja? (Ja tietysti juodaan sitä kahvia.)

No sellaista ryhdyin tuossa sitten miettimään, että miksei niistä mainoksista voisi tehdä moderneja versioita, joissa esitellään tuoreempaa suomalaista ammattitaitoa ja osaamista kahvinjuonnin lomassa? Esimerkiksi:

Rovion jätkät voisivat näprätä kännyköitään ja piirtää värikkäässä toimistossa mielikuvituksellisia eläinhahmoja tussitaululle. Tunteella ja taidolla - Juhla Mokka.

Tv:stäkin tutut tatuoijat voisivat hakata tribaaleja nuorison nahkaan ja lävistää niiden napoja - hidastetusti. Tinkimättömällä ammattitaidolla - Juhla Mokka.

Sini Sabotage voisi repiä (kuvaannollisiako?) Leviksiä. Korkeaa laatua - Juhla Mokka.

Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelman Bulli voisi bullistella lihaksiaan pianotunnarin soidessa ja karjua jalkaprässissä hikoileville taviksille julmuuksia. Pitkällä kokemuksella - Juhla Mokka.

Raskasta rokkia soittavat muusikot voisivat sonnustautua karmaiseviin maskeihin ja soittaa raskasta rokkia paljastamatta kasvojaan. Luotettavaa suomalaista - Juhla Mokka.

 

Mainostoimistot voivat ottaa yhteyttä blogin sivupalkissa näkyvään mailiosoitteeseen.

Kuva: Paulig.fi

 

Ladataan...

Pages