Ladataan...

Tiedättekö, kun joskus eteen tulee niin hyvä idea, että joutuu miettimään, miksei ole tullut ajatelleeksi sitä aiemmin? Minulle ja kavereilleni kävi näin vastikään, kun kuulimme upeasta keksinnöstä.

Laskiaispullabrunssista

Laskiaispullabrunssi on brunssi, jossa syödään laskiaispullia – mantelimassan, vadelmahillon, nutellan ja kermavaahdon kanssa. Aivan minkä ikinä haluaa kanssa. Ja mikä parasta, koko homma on aivan järkyttävän helppo toteuttaa. 

Mutta siltä varalta, että homma olisi jollekin epäselvä, minä kerron.

Laskiaispullabrunssi: tämän tarvitset

  • Pullataikina + uuni
  • Pullanleivontataidot
  • Mantelimassaa
  • Vadelmahilloa
  • Nutellaa
  • Kermavaahtoa
  • Veitsiä ja lusikoita
  • Kahvia ja teetä
  • Skumppaa
  • Pullanhimoisia kavereita

 

Ja jos oikein hifistellään, voi tarjolla olla muutakin (mutta yhden laskiaispullabrunssin kokemuksella voin sanoa, että meitä kyllä harmitti, että olimme syöneet jotakin ihan oikeaa ennen varsinaista pullaosiota, koska jaksoimme kaikki syödä vain yhden pullan kukin). Vinkkinä mainittakoon, että brunssi kannattaa järjestää keittiössä, jossa asuu ammatikseen ruokaa laittava henkilö (se kun voi tehdä kaiken koko porukan puolesta ja on tyytyväinen, kun sen taitoja kehuu pikkuisen). 

Ja sitten ei muuta kuin BYOLP: build your own laskiaispulla!

Oikeaoppinen nutellalaskiaispulla.

Lue myös: 

 

Ladataan...

Yhtenä päivänä poikaystäväni (kirjoitin tähän muuten ensin pikaystävä, ja minua alkoi naurattaa niin, että kahvit olivat tulla nenästä, vaikkei se olekaan ehkä kovin hauskaa) innostui pyöräilystä. Kahden Googlessa vietetyn päivän jälkeen hän tuli kotiin uusi pyörä kainalossa, päästä varpaisiin teknisiin pyöräilyvaatteisiin sonnustautuneena. Nyt hän kulkee pyörällä kaikkialle ja asuntomme näyttää tältä. 

Minä taas olen miettinyt kuusi vuotta, että haluaisin aloittaa tanssimisen uudelleen. Olen kysynyt kavereilta, googlannut paikkoja, lukenut tuntikuvauksia, harjoitellut askeleita, miettinyt, haluanko tanssia lattareita vai swing-tansseja vai pitäisikö minun kokeilla jotakin kokonaan uutta, katsonut reittioppaasta, kuinka kauan eri tanssisaleille kestää matkustaa, päättänyt, että harrastan tanssimisen sijaan mieluummin vaikka voisilmäpullia, kysynyt kavereilta uudestaan, liittynyt kuntosalille, jotten olisi tanssitunnilla kaikkein huonokuntoisin, juonut kavereiden kanssa vähän viiniä ja valittanut siitä, miten vaikeaa harrastuksen löytäminen on, katsonut Footloosen ja Greasen ja Flashdancen ja Dirty Dancingin ja loppujen lopuksi päättänyt, että minun pitää vielä pikkuisen miettiä, haluanko aloittaa tanssimisen uudelleen. 

 

Lue myös: 

 

Ladataan...

Minulla on ollut tapana pitää Snapchatissa joulukuussa joulukalenteri (ja kesäkuussa kesäkalenteri), joka siis käytännössä tarkoittaa täysin vajaamielistä huolellisesti suunniteltua huonoa sketsishowta kuratoitua sisältöä kuun jokaisena päivänä joulu- tai juhannusaattoon saakka. Löysin juuri puhelimestani kuvat, jotka nappasin talteen esitellessäni snäppijoulukalenterin 13. luukussa vanhoja silmälasejani asiaankuuluvin kampauksin. 

Joku fiksu on joskus sanonut, että silmälasit ovat kuin koru, ja ne kannattaa valita yhtä huolellisesti. Joku fiksumpi (eli minä) olen sanonut siihen, että ajattele nyt niitä paineita perkele, ei mikään koru ole kenelläkään keskellä naamaa joka päivä aamusta iltaan

Paineen alla kakkuloita valitessa voi sattua kaikenlaista. Kuten tästä kavalkadista voimme huomata:

 

1997. Tällaiset kivat ja huomaamattomat. (Silmälasit nolottivat niin paljon, että toivoin, ettei kukaan näkisi niitä. Realistinen toive.)

 

1999. Silmälasit saivat jo näkyä. Niin paljon, että korpesi, kun kaikilla oli feikkilasit, jotka näyttivät ihan samoilta kuin omat silmälasini. Mutta ainakin jakaukseni oli kauempana sivulla kuin kenelläkään. 

 

2003. Mitä kapeemmat, sitä mageemmat. Aina kun kävin baarissa, tukkani oli noin ja toppini oli mallia halterneck (ja se todennäköisesti kimalteli). 

 

2009. Miksi kukaan antoi minun tehdä tämän kasvoilleni?

 

2011. Ei ollut varaa Wayfarereihin. Muistan, että näissä laseissa kävi flaksi (ei mikään ihme, kun katsoo noita edellisiä).

 

2012. Ostin tällaiset tosi erilaiset lasit noihin edellisiin verrattuna (flaksilla lienee jotakin tekemistä asian kanssa). 

 

2013. Ostin ensimmäiset pyöreät lasini ja aloin hamstrata niitä. Nämä olivat kolmannet. (Luulin, että kaikki pyöreät lasit näyttävät yhtä kivoilta, mutta näissä näytän siltä NCIS-ohjelman pikkuruiselta mummelilta. Googlaa "Linda Hunt glasses", niin ymmärrät, mitä tarkoitan). Käytin näitä ehkä kolme kertaa kunnes palasin edellisiin. 

 

Suosikkini on ehdottomasti tuo vuoden 2009 aivovamma. Mikä helkkari minut sai ostamaan nuo lasit? Työskentelin silloin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksella ja olin ihan oikeasti asiakastehtävissä. Kyllä nuorisolla on ainakin ollut hauskaa, jollei muuta. (Parasta muuten on, että muistan, kun kerran valtavien vintagesilmälasien aikakaudella yksi kaveri tunnisti minut silmälaseista takaapäin. Pikkuisen isommat pellekakkulat sitten.)

 

Lue myös:

 

(P.S. Seuraa myös Snapchatissa (ja Instagramissa): @tiiamarietta!)