Ärsyttää, ärsyttää

Minua ärsyttää, paljon ärsyttääkin...tuo kauppiaitten ahneus. Pääsiäinen aloitetaan helmikuun lopussa. Oikeasti, kauppaan tuli pääsiäiskarkit ja -koristeet jo viime viikolla. 1.5 kuukautta ennen pääsiäistä! Ei mitään järkeä. Mämmituokkoset valmiina myyntiin kylmähyllyissä jne. Mitä ihmettä? Ei juhlat tunnu juhlilta, jos niiden juhlaruokien syöminen aloitetaan kuukausia aikaisemmin. Pääsiäismunat ja suklaapuput ei maistu pääsiäisenä enää miltään, jos niitä syödään jo pitkään ennen itse juhlaa! En tykkää yhtään!

Pahinta minusta oli, kun joulu aloitettiin kaupoissa jo syyskuun viimeisellä ja lokakuun ensimmäisellä viikolla. Siitä kirjoitinkin oman postauksen, jonka voit lukea täältä.

Syy tähän on vain kauppiaitten ahneus. Mahdollisimman paljon myyntiä. Joulu on tärkein juhla kauppiaille, siksi siihen panostetaan eniten ja myyntikin siis aloitetaan kaikista aikaisemmin. Tykkäisin, että se myynti aloitetaan aikaisintaan kaksi viikkoa ennen juhlaa. Silloin olisi hyvä, ei ehtisi turtua myytäviin.

Onneksi voin osoittaa mieltäni ja olla ostamatta vielä yhtään mitään. Enpä juuri muuta voikaan tehdä. Toki voin kääntää katseeni pois, mutta siitä ei ole hyötyä, kuin itselleni. Kun taas olen ostamatta, niin en lisää kauppiaitten intoa tuoda yhä aikaisemmin tavaroita myyntiin. Jokohan ensi vuonna saamme nämä pääsiäistavarat ja -syötävät tammikuussa kauppoihin? No ehkä jonkun vuoden kuluttua. Tuntuu vain aikaistuvan vuosi vuodelta. Minä ärsyynnyn sitä mukaa enemmän. Joko te olette pääsiäisfiiliksissä? Minun fiilikset iskevät päälle siinä 14.4 pitkäperjantaina. Tosin silloinkin vähän jälkijunassa, koska sinä päivänä tulen vasta illalla tyttäreni kanssa Madeiralta kotiin.

Pääsiäistä odotellessa...

 

Share

Kommentoi