Asenteen vaikutus

On niin helppoa ajatella: Ei siitä mitään tule, koska olen tälläinen tai ei siitä mitään tule, kun ei ole koulutusta tai en ole koskaan osannut tälläisiä, ei minusta ole tähän, en minä koskaan .. Eikö olekin tuttua, tuttu ajatusmaailma? Ennakkoasenne ja negatiivinen. Näin annamme itsellemme luvan luovuttaa. Miten helppoa sellainen negatiivinen ajattelutapa onkaan. Paljon helpompaa kuin positiivinen ajattelu: pystyn tähän, minä osaan, en ole tyhmä, opin tämän, menneisyyteni ei vaikuta tähän.

Onnistumiset eivät ole aina

lukkojen takana,

vaan portaiden päässä.

Tuo lause on niin hyvä. Se kertoo kaiken tiivistetysti, uudella ilmaisutavalla. Kaikki ei ole saavuttamattomissa, vaan vaatii joskus yrittämistä ja yrittämistä, yhä uudelleen ja uudelleen. Voit myös luulla, että se on vaikeampaa, kuin oikeasti onkaan. Kyllä se palkinto sitten onkin sen arvoinen. Kävele vain ne portaat ylös. Lukitut ovet voivat olla muille, mutta ei sinulle, eikä minulle. Ne ovat ihan muille ihmisille. Meille on vain portaat, kiivetään ne ylös. Levätään vaikka välillä, ei kerralla kavuta koko matkaa. Syödään vaikka eväätkin matkan varrella. Ei ole kiirettä. Portaat odottavat, ne kestävät.

Mikä autuus ja onni, kun sen päämäärän joskus saavuttaa. Itkeäkin saa, tällä kertaa ilosta:

MINÄ TEIN SEN. MINÄ OSASIN. OLEN KUITENKIN HYVÄ. KYKENIN SIIHEN!

Kiipesin ne rappuset ylös; välillä leväten, syöden, välillä lipsuen, kaatuen, kompuroiden, mutta kiipesin kuitenkin. Minä, josta ei ollut tekijäksi. Minä, joka aina olen ollut huono vähän joka asiassa. Minä, jota ei koskaan arvostettu. Minä, jolla oli maailman huonoin itsetunto. Minä, joka olin melkein luuseri.

Voit tulla kuinka alhaalta tahansa, pystyt silti kiipeämään ne rappuset ylös, jos niin haluat. Ne rappuset on tehty sinua varten. Sinun askelmillesi. Ota se ensimmäinen askel ja anna mennä. Ihan varmasti pystyt. Minäkin pystyin.

 

Share

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Ihana kirjoitus! Kiitos.

kirsihannele

Voi kiitos kauniista sanoistasi!

Kommentoi