Elämä voittaa!

 

Kun tänään auringon paisteessa kävelin pihallamme, huomasin ihania kevään merkkejä. Kesähän ei vielä ole, mutta kevät selkeästi.

Niin ihana huomata, että elämä voittaa jälleen kerran! Pitkä pimeä, kylmä, liukas ja viimainen talvi on takana. Minäkin menen taas ulos, olen herännyt horroksesta (talviunesta)!

Huomasin, että sinivuokot, jotka viime viikonloppuna kukoistivat parhaimmillaan, olivat jo nuukahtaneet eli niiden aika meni jo:

Näin upeasti ne kukkivat vielä viikko sitten:

Mustaherukassa jo isot silmut:

Ahomansikat ovat nousseet:

Vuorenkilvessä on jo nuppuja:

Muurahaiset ovat heränneet:

Muitakin kukkia löytyi:

Alppiruusuissa on jo isot nuput:

Tästä kaikesta innostuneena keräsin vielä koivunoksia maljakkoon. Muutaman päivän päästä ovat nuo pullistuneet silmut auenneet ja saan nauttia vihreistä lehdistä!

Miksiköhän tätä kevättä jaksaakin ihmetellä joka vuosi? Yhä uudestaan ja uudestaan. Se on varmasti se luonnon ihme, kun elämä voittaa!

 

Share

Kommentit

pöpelikössä

No jo vain on huomattavasti keväisempää teillä! Vertaa vaikka nuita jo nuupahtaneita sinivuokkoja - meillä ne (ja koko muukin kukkapenkki) ovat vielä hangen alla! :D

kirsihannele

Voi itku...No, teillä on vielä kaikki luonnon ihmeet edessä! Jotain positiivista pitää aina löytää :)

Minnea
Minnean muruja

Meillä myös seurailtu ensimmäisiä kukkia! Ja raparperikin pukkaa jo ensimmäisiä lehtiä! Niin ihanaa, kun takapihalla tarkenee ilman takkia.

kirsihannele

Oi raparperia en muistanutkaan käydä katsomassa ollenkaan :)...No ehkäpä sekin on jo noussut. Vielä pikkuisen kun lämpiäisi lisää, olis ihan paras :). En vielä sukkia ole jättänyt kengistä pois :D. Hyvä kuitenkin näinkin..

Kommentoi