Halvat matkamuistot ulkomailta, osa 1

Jos haluaa säästää koriste-esineiden ja matkamuistojen ostamisessa ulkomaanmatkoilla, kannattaa harrastaa "keräilytaloutta". Näin varmaan moni tekeekin. Niin olen minäkin tehnyt monet kerrat, tosin en säästämisen takia, vaan mukavien muistojen takia. Myös olen sieluni silmin nähnyt ne osana sisustusta jo siellä rannalla ollessa :).

Simpukoita olen kerännyt monet, monet kupit ja kipot täyteen. Minä aina käytän nämä kiehuvassa vedessä, jos vaikka jotain pöpöjä olisi tullut mukana. Niistä saa tosi kivoja sisustusjuttuja kotiin. Rannoillahan tulee muutenkin käveltyä, niin miksipä ei samalla keräilisi niitäkin!

Tuo purkki, jossa simpukat ovat, on myös tavallaan matkamuisto. Siinä oli hunajaa, Kreikasta ostettu. Näin yhdistin kaksi "roskaa" yhdeksi ja sain ihan kivan koristeen/sisustuselementin.

Kun tarkkaan katselee rannalla, voi löytää jännän muotoisia simpukoita. Nämä minulla on vitriinissä.

Sieltä voi löyty muutakin erikoista, kuollutta, kotiin tuotavaksi. Nämä löytyvät myös vitriinistä, lasihyllyltä.

Nämä ovat niin hyviä esimerkkejä täysin ilmaisista tuliaisista, itselle. Niissä on mukana myös tunne ja muistot. Muistot lämpimästä rannasta ja löytämisen ilosta.

Share

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Aivan ihana ihana idea! Taidan tuoda seuraavalta matkalta pelkästään ilmaisia tavaroita (ja vaikka vain simpukoita) tuliaiseksi läheisille. :) Kiitos vinkistä!

kirsihannele

Ole hyvä :) Kiva kun tykkäsit!

Huomenna aamuna tulee toinen juttu, mitä muuta voi kerätä ilmaiseksi tuliaisiksi tai mitä lähinnä minä ole kerännyt. Ne on ihan muuta kuin simpukat..Olisi tullut vain niin pitkä juttu kuvineen, että jaoin sen kahteen osaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Simpukoiden ja kivien tuominen on laillista, mutta ei ympäristön kannalta kovin suositeltavaa. Pienet määrät ei tietenkään horjuta ekosysteemin tasapainoa, mutta turisteja on paljon. Tietämättään saattaa myös kerätä jotain laitonta, josta useimmiten jää lentokentällä kiinni. Elävien kasvien mukana saattaa tulla vieraslajeja ja tuholaisia eli omaan puutarhaan ei kannata tuoda kauniita kasveja.
Simpukankuoret ym. ovat minustakin kauniita ja muutamia aikoinaan keräsin taulua varten, mutta esim. kuolleet meritähdet ovat hyödyllisempiä meressä, koska ne hajotesssaan vapauttavat tarpeellisia yhdisteitä mereen, simpankuoria monet eläimet käyttävät myös suojana jne.

Tämä kommentti vain tällaisena huomiona, ei minään syytöksenä! Tuliaisina en myöskään toisi simpukankuoria vaan mieluummin jotain paikallista viiniä tai syötävää, joka ehkä kauniissa purkissa. Harvemmin tosin tulee ostettua tuliaisia tai mitään muutakaan, kun en jaksa reissuilla kierrellä kaupoissa tai toreilla kuin ohimennen. :)

kirsihannele

Joo, tiedän, että korallia ei saa tuoda (eikä niistä tehtyjä esineitä), eikä kasveja, ei kilpikonnia, eikä niiden kuoria jne. Simpukoita kyllä tuon ja miksen toisi, kun rannat ovat niitä täytenään. Pitää ajatella, että turistit siivoavat rantoja. On nimittäin inhottavaa astua avojaloin simpukankuorien päälle, varsinkin niiden rikkonaisten. Eiköhän sinne rannalle jää vielä miljoonia ja miljoonia simpukan kuoria myös eläinten suojiksi. Kyllä niitä kuolleita meritähtiä ja kaloja ja muita eläimiä sinne mereenkin riittäämään vapauttamaan, mitä nyt vapauttavatkaan...

Tuliaisena tulee myös muutakin, ei suinkaan ole matkalaukku täynnä simpukankuoria :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.