Hippokrates

Tykkään kierrellä ulkomailla kaikki kuuluisat paikat ja nähtävyydet. Niissä voi kuvitella vaikka elämää kauan, kauan sitten; ihmiset, askareet, riidat, keskustelut, muodin/vaatteet, tunnelman, tuoksut...köyhyyden, kurjuuden ja kaiken ilman nykyajan helpotuksia. On ihanaa olla paikoilla, jossa on tehty jotain satoja jopa tuhansia vuosia sitten. Se on aika kummallinen tunne, joka siinä paikan päällä syntyy. Ihmiset, jotka siinä elivät, eivät voineet aavistaakaan, että joku joskus miettisi heitä ja heidän elämäänsä. Olisin halunnut tuntea heidät, kysellä heiltä, nähdä heidät, samaistua heihin. Joudun tyytymään tiedon murusiin, se ei tyydytä minua, mutta siihen on tyytyminen. Voi kun kaikki olisi taltioitu tulevia sukupolvia varten, sellaisia uteliaita ihmisiä varten, kuin minäkin olen. Haluaisin tietää kaiken ihmisten nimistä lähtien. Olivatko he onnellisia, edes tyytyväisiä? Vai oliko elämä yhtä taistelua eloonjäämisestä? Mitä ruokia he tekivät? Mikä oli lempiruoka vai oliko se ihan sama, kunhan vain jotain sai syödäkseen. Olivatko he rakastuneita? Millaista oli sairauden hoito? Pelättiinkö sairauksia? Kuluivatko kaikki päivät töitä tehden/raataen vai oliko muutakin? 

Onneksi vain mielikuvitus on rajana miettiessä elämää ennen vanhaan. Se kyllä kiinnostaa ihan hirmuisesti. 

Kävimme Kossin saarella viime viikolla muutamassa historiallisessa paikassa. Yksi paikka oli Hippokrateen plataanipuuaukio:

Hippokrateen plataanipuuaukio (Platia Platanou) ja muinainen agora eli markkinapaikka sijaitsevat kumpikin aivan linnakkeen vieressä. Täällä käydään sankoin joukoin ihmettelemässä puuta, jonka alla Hippokrates opetti lääketiedettä oppilailleen.
 

 

Share

Kommentit

Lilies
Lilies & Life

Olis niin mahtavaa päästä edes yhdeksi päiväksi ajassa taaksepäin seuraamaan millaista elämä oli siihen aikaan!

kirsihannele

Aivan, se kiinnostaisi aivan hirveästi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.