HOU HOU HOU, sanoo joulupukki

Joulu tulla jolkuttaa...Kilisee, kilisee kulkuset...Jouluyö juhlayö...Tonttu Torvinen on salainen jne. Innostaako? Lokakuun alussa? Mitä?

Prismoihin tuli viime viikolla joulukalenterit ja joulusuklaat (K-City-market pisti paremmaksi, siellä ne bongattiin jo syyskuun lopussa). Kohta kaikuvat varmasti joululaulutkin. Hyvä kun ehdittiin saada hellevaatteet ja sandaalit kaappeihin kesän jäljiltä, niin joulu on jo ovella, kauppojen mielestä.

Minusta joulun voisi aloittaa aikaisintaan joulukuun alusta, mieluiten itsenäisyyspäivän jälkeen. Kuitenkaan ei missään tapauksessa lokakuun alussa.

Kauppojen joulunaloitus on siirtynyt vaivihkaa aikaisemmaksi ja aikaisemmaksi. Kyllähän siellä joku vielä keksii, että juhannuksenakin voisi myydä joulusuklaata aivan hyvin. Meneeköhän vielä monta vuotta tuohon?

Joulun riemu, odotus ja tunnelma laimenee, jos sen tuputtaminen aloitetaan jo nyt. Eihän se tunnu miltään vajaan kolmen kuukauden päästä...

Minä OLEN jouluihminen. Rakastan joulua, jouluruokia, -lahjoja, joulun tuoksua, tunnelmaa ja myös niitä joulukarkkeja/konvehteja sekä joululauluja. En kuitenkaan halua joulua nyt, keskellä syksyä. Haluan, että joulu on omalla paikallaan, siellä joulukuun lopussa. Nyt haluan nauttia syksystä, koleudesta, pimenevistä illoista. Kynttilöistä. Syksyn sateista. Paksummista vaatteista.

Haluan mennä hitaasti kohti joulua. Hitaasti valmistautua ajattelemaan joulua ja sen tuomia töitä; mieluisia ja vähemmän mieluisia. Hitaasti syttyä siihen rauhaisaan joulun tunnelmaan. Viettää itsenäisyyspäivän ilman joulua, katsellen linnanjuhlia.

En halua ottaa sitä isoa loikkaa suoraa jouluun, EN HALUA!

Sykähdyttääkö sinua tämä näky lokakuun alussa, kun menet kauppaan ruokaostoksille ja todella nyt on vasta syksy alkanut?

Minua kauhistutti. Kauhistutti niin paljon, että piti kuvata nämä joulusuklaat.

Olin tuohduksissani, täynnä suuttumusta ja ärtynyt....kunnes yhtäkkiä näin Julia-rasiat kauniissa pinossa siellä muiden seassa. Minun lempisuklaat, joita saa vain......joulun alla. (No ehkä jostain niitä muulloinkin löytyy, mutta minulle ne on jouluun kuuluvia).

No, jos ne kerran on tänne jo tuotu...Otan yhden rasian. Yhden vain. Ihan vain muistellakseni miltä ne maistuu, sitten jouluna..

No oikeastaan ei hassumpaa, että Julia-karkkeja voi ostaa jo nyt (kirjoitinko minä tuon?).

EI, EI, EI noin, ne kuuluvat jouluun ja niitä ei saa tuoda esille vielä!

No ihan salaa ostin sitten sen rasia, ihan yhden vain..

Poistuin kaupasta. Menin kotiin nauttimaan syksystä, pimenevästä illasta, lämpimämpien vaatteiden sisällä, suussa hitaasti sulava ja aah niin hyvälle maistuva Julia-suklaa, joka kuuluu vain jouluun!

Share

Kommentoi