Jälleen pelastin kukan talvelta

En raaskinut pitää tätä pelargoniaa enää ulkona. Siellä se kyllä on kasvanut ja viihtynyt toukokuusta alkaen. Tiedän, että joku aamu se olisi ollut paleltunut läjä varsia. Varsinkin nyt kun me vielä olemme Kossilla ja kukka Suomessa. En edes tietäisi onko se paleltunut. Siksi päätinkin ennen matkaani pelastaa sen. Otin ruukun ja laitoin sinne multaa ja istutin sen siihen, vein sisälle. Siellä se meidän keittiön ikkunan edessä nyt viihtyy. Kumpa vain olisin osannut kastella sitä tarpeeksi vähän/paljon matkamme ajaksi, ettei nyt sillä aikaa kuole sisälle. Sen näkee sitten kun palaamme kotiin. Tosin en usko, että mitään dramaattista yhden viikon aikana tapahtuu. Kukkiahan ei tälleen syksy-/talviaikaan tartte kastella paljoa, eikä todellakaan joka päivä, koska kasvukausi on ohi.

Pelastettu kukka

Pelastettu kukka oli niin kiitollinen, että päätti lahjoittaa meidän kotiimme n. 10 000 kukkakärpästä. Niitä jo joka paikassa, tunkee nenään ja korviin. Kaikki hedelmät, kakut ym. on pidettävä jääkaapissa. Vessankaan ei pääse rauhassa, siellä on seurana 2000 kukkakärpästä.

Koska olemme nyt viikon poissa. Mitään ruokaa ei jää pöydille. Kukaan ei kastele lavuaareja, eikä käy suihkussa, kaikki kuivuu. Kukkakärpäset tykkää kosteasta, siksi kai niitä on tiskialtaan luona 5000 kpl ja roskiksessa 3000 kpl. Roskatkin viedään ulos. Toiveena siis, että kukka säilyy hengissä ja kukkakärpäset kuolee/häviää loman aikana. Mielenkiinnolla odotan kumminpäin on käynyt!

Voi olla, että kukkien pelastaminen loppui tähän. Niinhän se on, jos syksyllä tuo jotain sisälle, niiden mukana tulee armeija kukkakärpäsiä. Olen tuonut joskus omenia puusta sisälle ja jestas sitä kukkakärpasten määrää! Nyt jos saan omenia syksyllä, laitan ne suoraan jääkääppiin. Kukkaa en sinne osannut laittaa :)

Share

Kommentoi