Joulumarkkinat, osa 1

Viikonloppuna syttyi kotikaupungissamme jouluvalot. Jokapuolella oli joulumarkkinoita ja -myyjäisiä. Niin tulee olemaan joka viikonloppu ennen joulua. Olen yleensä 1-2 tälläisissä käynyt, ihan vain nuuskimassa ja haistelemassa joulutunnelmaa. Harvoin, hyvin harvoin ostan mitään. Menen vain sen tunnelman takia. Joulukuussa, lähempänä joulua,  pitää vielä mennä johonkin toiseen paikkaan "haistelemaan", kuin missä nyt kävin.

Upeimmat joulumarkkinat ovat ehdottomasti Keski-Euroopan pääkaupungeissa. Tälläisissä olen ollut ainakin Wienissä ja Köpenhaminassa. Meillähän tämä on vielä pientä, mutta aavistus samaa tunnelmaa on saatu mukaan.

Ihmisiä oli paljon. Joka paikkaan ei edes menty sisälle, kun oli jo niin täynnä! Valokuvia ottaessa piti hieman käyttää mielikuvitusta ja aikaa, että sai ne otettua ilman asiakkaita, jossain kohdassa kuvaa. Onnistui kuitenkin. Näyttää, jopa kuin ei olisi muita ihmisiä liikenteessä kuin me :)

Tunnelmaa latisti hieman lumen puute. Jos nämä olisivat olleet edellisenä viikonloppuna, olisi ollut lunta ja pakkasta. Tosin näin oli parempi, ei paleltanut. Tuuli tosin oli kova, kuten kuvastakin näkyy (tässä menossa markkinoille):

Tähän ykkösosaan yritin ottaa kuvia tunnelmasta ja koristeista, jolla tunnelmaa saatiin jouluiseksi..Tosin pakosti joku tuotekuvakin tuli mukaan.

Myöhempään postaukseen laitan sitten enemmän niitä myytäviä mukaan. Aloitetaan minun lempikuvasta ja jatketaan siitä eteenpäin. Lempikuvani on ehdottomasti tuo ao. kuva. Siinä on jotain uutta, nykyaikaista otetta. Perinteitä kuitenkin kunnioitetaan; juhla-aika ja havut. Ne tuovat sen joulunajan tunnelman nykyaikaiseen toteutukseenkin mukaan. Aivan upea uusi näkökulma ja mahdollisuus! On myös erittäin kaunis luomus. Ihastuin heti!

Joulumarkkinoilla on ihan liikaa kuvattavaa. Sitä ei voi tiivistää pariin kuvaan. Siksi teen tästä Joulumarkkinatapahtumasta vielä toisen jutun, ei tätä tähän voi jättää. Siinä on sitten enemmän niitä ihania myytäviä...Joulu on vuoden paras juhla, ehdottomasti!

 

Ihmisille, jotka vihaavat/inhoavat joulua tai haluaisivat nauttia siitä, mutta eivät osaa, antaisin neuvon, joka sopii muihinkin elämän tilanteisiin:

Jos et näe elämän kirkasta puolta,

kiillota se himmeä puoli.

Tälläinen teko voisi tuoda edes pienen helpotuksen, parannuksen ja hyväksynnän! Asenne ja mahdollisesti sen muutos auttaa kyllä ja sitä voi soveltaa kaikissa elämän tapahtumissa. Ota siis uusi asenne, olipa asia mikä tahansa, jos tuntuu, että haluat muutosta!

Hauskaa Joulun odotusta jokaiselle teistä ja menkää ihmeessä kaikki tunnelmaa nuuhkimaan!

Ja muistakaa ohje:

"Kiillota se himmeä puoli, jos et pysty näkemään elämän kirkasta puolta, kiillota se vaikka useampaan kertaan, kunnes edes pientä kirkastumista näkyy", se auttaa, ainakin alkuun.

 

Share

Kommentoi