Juhannuskimppu

Juhannuskimpuksi valikoin pieniä lupiinin kukkia. Kukkia, jotka olivat osittain nupullaan. Syykin siihen oli se, että jospa noista ei varisisi kukkia parin päivän päästä niin paljoa, kuin niistä isoista kukista...toivotaan niin. Siinä kerätessäni näitä, katkaisin kaikki isot kukat pois, ennenkuin alkavat tehdä siemeniä. Tämänhän on vieraskasvilaji, joka valtaa elintilaa suomalaisilta perinne kasveilta. Lupiini leviää helposti ja nopeasti. Katkaisemalla kukinnot rajaan sen leviämistä meidän tontilla. Pidän ikäänkuin aisoissa sen kasvin.

Yllätys, yllätys, löysin yhden vaaleanpunaisenkin! Jihuu!! Ennen en muista sellaista olleen meillä! Tai sitten en ole huomannut...

Kun keräsin lupiineja, osui katseeni yhä uudestaan ja uudestaan noihin ihaniin alppiruusuihin ja enkä tälläkään kertaa voinut olla kuvaamatta niitä. On ne vain niin upeita. Kukka kukan vieressä! Valtoimenaan lumoavia kukkia.

 

Share

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Lupiinit on näyttäviä ja kauniita! Minäkin kerään niitä terassille maljakkoon :)

kirsihannele

Ne on todella kauniita. Vahinko, että ne eivät kovin pitkään kestä maljakossa (kuten ei monet muutkaan luonnonkukat). Päiväkakkara on yksi kestävimmistä, mutta vielä ei ole niiden aika..

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kaunis kimppu on jälleen pöydällä ja kiva kun löysit punaisiakin. :)   Olen miettinyt miten lupiinin väri määräytyy. Hortensiahan on sellainen kukka jossa väri määräytyy maan happamuuden mukaan. Olen miettinyt onko lupiinilla jokin sama mekanismi värinsä kanssa. Tosin kasvaahan erivärisiä vieri vieressä, joten ehkä teoriani meni sittenkin mönkään. Tiedä häntä,...

kirsihannele

Kiitos, punainen oli kyllä yllätys, kiva sellainen! Löytysköhän tuohon ongelmaan googlesta vastaus?

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Googlailin, mutta en löytänyt muuta tietoa kuin että myös kukan ikä vaikuttaa.

kirsihannele

No sekin on jo eteenpäin. Sehän voi siis olla nuorempi se vaaleanpunainen :) Tyttövauva :) hih

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.