Kesäkukat

Minulla jäi aika myöhäiseksi kesäkukkien hankinta. Yleensä olen ne ostanut ja istuttanut jo toukokuun puolessa välissä. Tänä vuonna oli niin sairaan kylmät kelit, että en tullut mieleen käydä kukkia ostamassa. Sitten me olimmekin viikon Mallorcalla. Seuraava viikko olikin sitten kylmä kuin huhtikuun alku; tuli räntää ja rakeita..

Viime viikonloppu, silloinkin vasta sunnuntai, oli ensimmäinen vähän lämpöisempi päivä (otin jopa aurinkoa 1.5 tuntuia!!). Menimme kukkaostoksille.

Olin kyllä jo ennen Mallorcan matkaa käynyt kellarista mukulakasvit (kuten daaliat ym.) ja istuttanut jo ne paikoilleen. Niitäkin oli aika paljon. Tuli monta isoa istutusastiaa täyteen niitä. Myös samettiruusuista viime syksynä kuivattamat kukinnot tökkäsin ennen matkaa multaan.

Ostimme uudet (4 kpl) valkoiset parvekelaatikot, kun yksi entisistä hajosi käsiin. Sijoitin vanhat, jäljelle jääneet kolme parvekelaatikkoa ulos pihalle ja istutin niihin siemeniä. Olisikin kiva, jos saisi poimia kehäkukkia maljakkoon näistä laatikoista. Meinasin ensin heittää nuo kolme laatikkoa pois, mutta halusinkin sitten niiden kasvattavan ainakin yhden kerran vielä kukkia.

Kyllä ei meinaa "vanhan" selkä enää jaksaa olla kyyryssä tunteja; tulee ristiselkä tosi kipeäksi...tein sen kuitenkin. Istutin, kastelin. kannoin ruukut paikkoilleen. Isojen ruukkujen luo vein kukat ja raahasin multasäkin ja istutin siinä ne suoraan.  Tiesi/tunsi illalla tehneensä. Koko loppupäivä siihen menikin sitten. Jakkaran kyllä kävin välillä hakemassa helpottamaan oloa.

Nyt se on ohi tältä kesää! Jihuu!

Päivän vaatteet puutarhahommissa. Mangon mekko ja Pimkien legginssit. Pään leikkasin pois, kun ilme oli taas ihan jostain muusta päästä kuin minun :D

 

 

Share

Kommentoi