Kippis

Onko teillä erikseen juhlissa käytettävät lasit ja arkipäivälasit? Meillä on tai siis pakosta on näin; enhän toki laita maitolaseiksi Iittalan todella pitkäkantaisia, ohuen ohutta lasia olevia pikareita. Ei tulisi mieleenikään. Ekaksikin niistä on hankala juoda. Lasin joutuu nostamaan niin korkealle pitkä jalan takia. Ilmeisesti tarkoitettu tilaisuuteen, jossa seisotaan. Toisekseen ne kaikki pitää tiskata käsin. Kuten kaikki muutkin pikarit.

Jouluksi meillä on nuo matalat ja punajalkaiset, paksua lasia olevat pikarit. Niistä on hyvä juoda, mutta nekin joutuu pesemään käsin tuon punaisen värin takia, se lähtee pesukoneessa pois. Ne ostin facen kirpparilta ja halvalla tietysti. SagaForm on merkki niissä. Näkyy olevan netissä niitä myytävänä.

Oikeastaan muuta syytä ei ole kuin käytännöllisyys, että meillä on arki- ja juhlalasit. Arkilasitkin ovat Iittalaa, mutta jalattomia eli ei kantalaseja. Pestään ihan pesukoneessa. Tosin tuntuuhan se sitten hienommalta, juhlallisemmalta ja näyttää myös, kun käyttää vain juhlatilaisuuksissa pikareita. Kaikkeen tottuu ja turtuu, jos siitä tulee joka päiväistä. Eikös?

Tosin tuntuu kyllä, että näitä on jotensakin kertynyt ihan liikaa...mutta helppokos näitä on lahjoittaa lapsille tai myydä facen kirppareilla!

Meillä on kyllä myös arkipikarit. Ne koostuu parittomista laseista ja ovat tuossa telineessä roikkumassa. taitaa kuitenkin pöly kertyä näidenkin päälle, vaikka helppo olisi ottaa tuosta. Vielä helpompi on ottaa kaapista ne PÖLYTTÖMÄT joka päivän arkilasit :)

On tästä blogin pitämisestä jotain hyötyäkin...Nimittäin tulipa pestyä nuo roikkuvat lasit, muuten tuskin olisin huomannutkaan :-)

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.