Kirkossa Azoreilla

Aina jos on mahdollista, menen kirkkoihin ulkomailla. Niin tein myös Azoreilla. Ne ovat yleensä ilmaisia ja sisällä saattaa odottaa todellinen yllätys. Ulkoapäin vaatimattoman näköinen kirkko, onkin sisältä niin kaunis, suorastaan upea. Ne on yleensä viileitä (kiva päästä helteestä vähäksi aikaa vilvoittelemaan), ne ovat hiljaisia ja hartaita. Niissä mykistyy. Mykistyy katsomaan kauniita seiniä ja koristeita. Penkillä voi istua ja lepuuttaa kävelystä väsyneitä jalkoja.

Niin kaunis oli tämäkin kirkko. Varmasti jatkan näitä kirkkovierailuja.

Suosittelen jokaiselle. Se tunne kun astut meluisalta, pölyiseltä kadulta, paahtavasta helteestä ja kirkkaudesta hämärään, hiljaiseen ja viileään kirkkoon, on mahtava. Kuin olisit siirtynyt yhdellä ovenavauksella maailmasta toiseen.

Share

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Todella upeannäköistä!

kirsihannele

Niin on ja niin erilaisia kuin Suomessa. Suomessa ne on niin pelkistettyjä. Rumin ja karuin kirkko Suomessa on minun mielestä Keravan kirkko!

MarikaJohannaP
Hey girl

Suomessa on kyllä koruttomia ja pelkistettyjä suurinosa kirkoista.

kirsihannele

Ai kun olisikin olleet tuollaisia silloin, kun koulun kansaa oli pakko mennä kirkkoon. Koristeita katsellessa olisi aikakin mennyt kivemmin :). Se oli niin tuskallista istua siellä kirkossa kovalla puupenkillä,,, tosin ei se ole muuttunut yhtään niistä ajoista. Rippijuhlissa ihan sama juttu nykyisinkin :D

Kommentoi