Kuka käyttää talouspaperia?

Minulla on aina ollut ihmeellinen suhde talouspaperiin, voisi melkein puhua viha-rakkaus-suhteesta. Juu, ihan oikeasti, kirjoitan talouspaperista :-).

Vuosiin en ostanut, enkä käyttänyt yhtään talouspaperia. Käytin vain tiskirättiä siihen hommaan. Kun lapset oli pieniä, tuntui, että se talouspaperi on turhaa ja sitä menee paljon, älyttömät määrät. Kun maitomuki kaatui (tapahtui joka päivä vähintäin kerran), meni sen kuivaamiseen melkein rulla paperia ja silti se piti vielä pestä märällä rätillä. Ne maitoroiskeet pöydänjaloissa, kaapistoissa, joka puolella...huh...Yleensä kun ne huomasi, ne olivat jo kuivuneet. Niitä oli turha hangata talouspaperilla, märkä rätti oli parempi. Niin pikku hiljaa lopetin talouspaperin käytön. Tosin myös hintaakin olin miettinyt monesti, kallista siivousta. Siihen aikaan kun sitä rahaakaan ei ylimääräisiä ollut.

Niin vuodet kuluivat ilman talouspaperia. Tiskirätti heilui joka päivä monen monta kertaa. Rahaa säästyi?

Kun lapset sitten kasvoivat ja kysyivät kerran, että miksi meillä ei ole talouspaperia ollenkaan, ostin sitä jälleen, pienen pohdinnan jälkeen. Nyt taas olen käyttänyt sitä muutaman vuoden ajan. Ostan aina halvinta, joka on valkoista. Siis aina. Teki kyllä mieli ostaa kuviollisia, mutta nehän ovat paljon kalliimpia kuin valkoiset. Monesti olen katsellut ja koitellut niitä kauniita kuvioita, silti ostan sitä halvinta valkoista. Valkoisissakin on hintaeroja, ostan siis merkeistäkin halvinta. Mitäpä sitä tuhlaamaan moiseen paperiin, ajattelin.

Kunnes nyt eka kerran, joulun alla, ostin säkin kuviollista paperia. Minä? Oikeasti? Kuviollista? Kyllä, minä ostin sitä. Ihana laittaa kuviollinen paperirulla telineeseen. Minä ihan nautin siitä. Onpas se kaunista. Ihailen joka päivä telineen ohi kulkiessani sitä kuviollista rullaa. Halvat on ilot/huvit minullakin. Mutta näyttäähän se paljon kauniimmalle :). Sehän on kuin oma kaunis sisustuselementtinsä, siellä keittiössä.

 

Share

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Elämä ilman talouspaperia? En ole kokeillut. :D

Ja mä haluan niitä kauniita kuviollisia! :D

kirsihannele

Ne kuviolliset, niitä mäkin nyt vain haluan ja en palaa tiskirättiaikaan takaisin, en koskaan :D

Lilies
Lilies & Life

"Juu, ihan oikeasti, kirjoitan talouspaperista" -ihana :D

Aloin ostaa talouspaperia vasta reilu vuosi sitten mutta paluuta ei enää ole. En voi enää sietää haisevia tiskirättejä!

Ostan ainatän puoliarkkirullia, niin ei tule tuhlattua paperia turhaan jos tarvii vain pienen palan :)

kirsihannele

Hehheh, säästäväinen sielläkin :D. Kaikki nuo saisi olla niitä puoliarkkirullia. Oikein sydämeen sattuu, kun muksut ottaa koko paperin, pienen pienen tipan takia ja sit heittävät paperin roskikseen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiskirätti ei kyllä haise, jos sen huuhtelee käytön jälkeen kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. :) Itse taas en koskaa korvaisi rättejä talouspaperilla, vaikka talouspaperiakin meillä on (halvinta valkoista puoliarkkia, en noista kuviollisista tykkää omassa kodissa!)

kirsihannele

Tiskirätti on meilläkin käytössä talouspaperin lisäksi. Pesen aina sen käytön jälkeen ja laitan kuivumaan levitettynä ilmavasti. Muksut ja mies vain tuppaavat laittamaan sen kuivumaan märkänä läjänä, sit kyllä alkaa haisemaan. Voi olla, että itsekin taas joudun ostamaan valkoista talouspaperia, jos ei löydy yhtä hyvää tarjousta. Säkin viimeinen rulla on menossa, puoli vuotta kesti :)

Torey
Näissä neliöissä

Tiskirätti meilläkin ja niistäkin tykkään ostaa kauniita versioita. Nekin kun voi pestä. :)

kirsihannele

Aivan ja ne voi pestä myös pesukoneessa :)

Torey
Näissä neliöissä

Jep. :)

pöpelikössä

Voi ei mikä postaus :D Talouspaperista!

Mä käytän ihan vaan rättiä kotona. Mökillä on talouspaperia (koska vettä ei ole, siis hanasta) niin nopeampi ja helpompi pyyhkästä pikkuroiskeet ja murut paperilla. (Rätilläkin toki sitten otetaan tasot ja pöydät kun tiskataan, on sitä vettäkin :D ).

kirsihannele

Hahahaaa :D Tikustakin voi saada asiaa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Jotenkin tosi sympaattinen kirjoitus :D ihana kun kirjoitetaan tämmöisistä pienistä asioista.
Itse olen kova talouspaperifani, peittoaa haisevat nihkeät rätit 100-0 :D

kirsihannele

Kiitos ihanasta kommentistasi! :)

CougarWoman
CougarWoman

Mä käytän talouspaperia paitsi servietin asemesta jos ei ole vieraita syömässä (:D), myöskin lihan "kuivaamiseen". Siis esimerkiksi pihvit taputtelen talouspaperissa ennen kuin paistan ne - irtoveret pois. Ja tähän tarvitaan sitä kalliimpaa talouspaperia, niistä halvemmista jää hituja lihaan kiinni. ;) 

Itseasiassa talouspaperia en sitten muuhun tarkoitukseen käytäkään (no mies käyttää nenäliinoina), roiskeet ym. sitten sillä konepestävällä tiskirätillä. :) 

kirsihannele

Joo, toi lihankuivausjuttu oli hyvä, en muistanutkaan, mäkin olen siihen käyttänyt :) mut servettien tilalta en koskaan :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.