Kun jääkaapista löytyi kolme purkkia vanhaa maitoa...

Tätä tapahtuu aina silloin tällöin, ei usein kuitenkaan. Minähän en raaski kaataa kolmea purkkia maitoa pois, täysin hukkaan. Sen sijaan kaivan reseptini esille ja etsin ne, joihin menee mahdollisimman paljon maitoa :).

Tällä kertaa päädyin maitokiisseliin ja kahteen erilaiseen pannukakkuun. Toiseen pannukakkuun tulee rasvaa, sokeria eli maistuu niin hyvälle. Vie oikeasti kielen mennessään. Toiseen ei tule rasvaa ollenkaan, sokeria vain yksi lusikallinen eli paljon kuivempi (ehkä terveellisempi versio, jos nyt pannukakku ikinä terveellistä on). Hyvää sekin on.

Tuloksena siis pelkkiä herkkuja. Maitokiisseli:

Pannukakku, johon tulee rasvasta lähtien kaikki epäterveellinen, mutta niin taivaallisen makuista:

Pannukakku ilman rasvaa, se "terveellisempi" ja paljon kuivempi versio, mutta hirvittävän hyvää kuitenkin:

Näin meillä herkuteltiin vanhalla maidolla :)

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Noin meilläkin tehdään, tosin meillä yleensä käy niin että maito on unohtunut pöydälle lämpimään aamupalalta ja sitten se iltapäivällä huomataan, että hupsis. Ja sitten se olikin pannukakkumaitoa. Meidän pienemmässä perheessä harvoin on yhtä tai kahta purkkia maitoa kerralla jääkaapissa. Muksaa sunnuntaita. :)

kirsihannele

Mitäpä niitä heittämään pois pienempiäkään määriä, kun niistä voi tehdä jotain hyvää :). Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

Minnea
Minnean muruja

Minä en ole tajunnutkaan, että vanhaa maitoa voi käyttää pannukakkuun! Ensi kerralla, kun maito pääsee vanhenemaan, niin onkin hyvä syy herkutella pannukakulla :D

kirsihannele

Ihan oikeastiko? Mä olen luullut, että kaikki tuon tietävät ja kaikki tekevät niin :D

No sittenhän oli hyvä tehdä näinkin arkipäiväisestä jutusta postaus. Ei mene enää teiltäkään vanha maito hukkaan, kun sen oikeasti voi käyttää johonkin ihan hyvään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.