Kun vaate menee pilalle...

Minulle kävi näin. Pilasin kauniin Espritin mekon. Se oli mukanani lukuisilla etelän matkoilla. Oikea luottovaate. Valkoinen mekko, irroitettavilla olkaimilla. Pystyi pitämään myös hameena (en kyllä koskaan pitänyt). Melkein itku pääsi...tosin en vaatteen takia itke, siksi sana melkein...

Mekon edessä oli jotain likaa ja ajattelin viisaasti laittaa siihen kloriittia eli valkaisuainetta. Siinähän ei mitään huonoa ollut. Se miten sitä hujautin mekon päälle taas oli. Sitä lipsahti siihen punaiseen niskalappuun, jossa lukee Esprit ja koko. Mekko imaisi punaista väriä etumukseen sekunnin sadasosassa. Katsoin silmät kauhistuneena näkyä.

Yritin laittaa kloriittia siihen punaiseen kohtaan, ei tapahtunut mitään. Lisäsin sitä ja tahranpoistoa ja heitin pesukoneeseen, oikein pitkään ja hyvään pesuohjelmaan pyörimään. Toivoin parannusta. Ei mitään muutosta. Punainen tahra oli ja pysyi. Laitoin mekon laatikkoon piiloon. Jonkun päivän jälkeen vein sen roskikseen. Tunnin kuluttua hain sen roskiksesta. Mekko oli kuitenkin täysin ehjä. Ehkä sitä voisi käyttää johonkin?

Viikot kuluivat ja mekko kävi silloin tällöin mielessä. Kunnes eräänä päivänä sain mielestäni hyvänkin idean. Minä värjään sen. Värjään sen mustaksi. Jospa punainen tahra peittyisi. Laitoin samaan koneeseen haalistuneen mustan topin ja farkut. Kone pyörimään.

Kun kone oli pyörinyt. Jännittyneenä avasin luukut. Ei ole totta! Mahtavaa! Tahra oli peittynyt kokonaan musta alle. Mekko oli kuin uusi, paitsi musta. Kuitenkin pidettävissä. Farkut ja toppi loistivat syvää mustaa väriä. Kaikki onnistui täydellisesti.

Vahinko, että en huomannut ottaa kuvaa vaurioituneesta mekosta. Löysin kuitenkin lomakuvia, joissa mekko on vielä valkoisena päälläni. En kuitenkaan niin montaa, että olisin voinut valokoida ne parhaimmat kuvat, vaan oli tyytyminen niihin, jotka löysin.

Jännintä koko prosessissa oli, että tämä fiaskon aiheuttanut niskalappu, ei värjäytynyt mustaksi, vaan hehkuu yhä kirkkaan punaisena :)

Kuvia, kun mekko oli vielä valkoinen:

Värjäyksen jälkeen (nyt valokuviin pitäisi löytää valkoiset portaat, että musta mekko erottuisi :D):

Niskalappu, josta kaikki alkoi. Tämä ei siis värjäytynyt mustaksi, vaan on yhtä punainen kuin ennenkin:

Olen niin iloinen, kun muistin tuon vaatteiden värjäyksen. Joskus harrastin sitä paljonkin. Mekko on ihan kiva mustanakin.

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kylläpä tuli kivan näköinen tuosta mekosta. Ihmeellinen niskalappu, aina vaan punainen. Minä en koskaan jätä noita lappuja, ne hankaavat ja kutittavat niskassa, leikkaan tai puran ne aina pois. 

kirsihannele

Minäkin olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tuo lappu ei ole hangannut koskaan, siksi on saanut siellä olla :)

Minnea
Minnean muruja

Hei, tosi hyvä keksintö tuo värjäys! Olipa hyvä, että mekko pelastui :)

kirsihannele

Onneksi muistin värjäyksen, koska tuo on kiva mustanakin! :)

Lilies
Lilies & Life

Onneksi hait roskiksesta ja värjäsit, näyttää hyvältä mustana! Onnellinen loppu katastrofilla :)

kirsihannele

Onneksi tosiaan :). Koska tuonhan olisi voinut jopa ostaa kaupasta aivan hyvin mustana :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei nerokas juttu! :) Mahtavaa että mekko pelastui, mustanakin se on nimittäin tosi kiva.

kirsihannele

On ihan kiva. Nyt voi olla mekon kanssa jopa vapaammin, valkoinen kun oli niin arka väri :) Meni kuin saduissa; loppu hyvin, kaikki hyvin :)

Essi's
Essi's

Ihan mahtava pelastus! Ja tostahan tuli upea, ei uskoisi olevan eri värinen ennestään :) Tällainen 'pelastuskeino' onkin hyvä laittaa korvan taa jos jotain vastaavaa sattuu omalle kohdalle.. Kiitokset siis vinkistä! :)

kirsihannele

Ole hyvä :). Jälkeenpäin oikein ihmettelin, miksi en heti tuota tajunnut...kun joskus kuitenkin tein sitä usein :)

Kommentoi