Maailman paras mansikkakakku ei vaadi paistamista

Perjantai iltana, töiden jälkeen, viikonlopun kunniaksi, jaksoin vielä tehdä juustokakun. Hyvä kun tein, sillä sen piti olla koko yön jääkaapissa ja lauantai aamuna sainkin heti maistella sitä. Voi että miten hyvää se olikaan!

Ohjeen mukaan tämä tehdään pienempään vuokaan kuin mitä minulla on. Minulla on kaksi irtopohjavuokaa. Pienempi on 22-23cm halkaisijalla (ohjeessa 18 cm halkaisija). Siihen pienempään vuokaan kuitenkin tein sen. Pohjan tein kaksinkertaisesta määrästä (200g keksejä ja 100g voita), sekä päällimmäisen kerroksen myös tuplana. Keskimmäinen eli se valkoinen osuus tuli ihan ohjeen mukaan. Valkoinen osuus jäi siten matalammaksi kuin pitäisi, mutta minusta tuossa oli ihan riittävästi sitä!

Jos tykkäät juustokakuista, on tämä niiden aatelia :)

Tässä kuvassa levitän tuota päällimmäistä punaista kerrosta varovaisesti lusikalla valkoisen päälle. 

Tässä se päällimmäinen kerros on levitetty. Olisi pitänyt pitää pidempään jääkaapissa ennen tuota viimeistä kerrosta, niin olisi ehtinyt jähmettyä kovemmaksi. Nyt se valkoinen hieman sekoittui punaiseen. Ei kuitenkaan vaikuta makuun :) Seuraavaksi se meni yöksi jääkaappiin:

Tässä kakku nyt on valmiina ja niin suussasulavan hyvää

Haluatko ohjeen? Laitan sen varmuuden vuoksi tähän alle:

Pohja ja täyte

  • 100 g digestivekeksejä
  • 50 g voita
  • 12 keskikokoista mansikkaa
  • 250 g tuorejuustoa
  • 200 g maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • Ohjeessa on käytetty 18cm:n levyistä vuokaa

Kuorrute

  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 100 g vadelmia (minä laitoin mansikoita)
  • 1 liivatelehti

    Tee näin:

    1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai käsin. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
    2. Asettele keksimurska vuoan pohjalle ja painele haarukalla tiiviiksi.
    3. Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele ne vuoan sivua vasten pystyasentoon
    4. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa tasaiseksi.

5. Kaada kattilaan sokeri ja kuohukerma. Keitä keskilämmöllä minutin ajan, jonka jälkeen lisää joukkoon liivatelehdet. Pidä kattilaa liedellä muutaman minutin ajan samalla sekoittaen.

6. Anna seoksen hieman jäähtyä, jonka jälkeen lisää kermaseosta tuorejuuston sekaan vähän kerrallaan ja sekoita hyvin.

7. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin. Anna jäähtyä kunnolla.

8. Lisää kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta niin, että sokeri sulaa veden sekaan. Lisää liivatelehti ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita hyvin.

9. Laita vadelmat pieneen astiaan ja kaada sekaan hieman jäähtynyt sokeriseos. Sekoita sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi.

10. Kaada kuorrute kakun päälle varovaisesti (minä laitoin lusikalla) ja levitä se tasaisesti reunoihin. 

Saat parhaimman tuloksen kun annat kakun asettua jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Siis ah, niin ihania mansikoita. Kuvista voi melkein aistia maniskan ihanan tuoksun ja aromin. Vaikka en ole koskaan ennen tehnyt juustokakkua enkä mitään muitakaan liivatejuttuja, niin tämän kakun aion tehdä tänä kesänä. Kiitos tästä. :)

kirsihannele

Kannattaa kyllä tehdä!

Suttastiina

Joko sait kotimaisia mansikoita? Keskiviikkona kun kävin kaupoilla oli täällä myynnissä vielä Heja Sverige-marjat.

kirsihannele

Kyllä, kotimaisia ovat. Juhannuksena maksoivat 4.90€/rasia. Nyt 2.50€. Suolainen hinta 250g rasiasta..., mut kaksi rasiaa silti osti ja juhannukseksikin ostettiin tuolla tuplahinnalla!

Kommentoi