Madeiran luonto, kasvit

Olemme nyt Madeiralla (minä tyttäreni kanssa), joka on todella rehevä saari kasvillisuudeltaan. Hiekkarantoja saarella ei ole, ainakaan minä en ole nähnyt. Tosin olen ollut aina vain Funchalissa ja siellä en ole kyllä bongannut sellaisia.

Madeira on portugalilainen saari, mutta se sijaitsee itse asiassa lähempänä Afrikan kuin Euroopan mannerta. Atlantilla sijaitsevalta Madeiralta on linnuntietä noin 520 kilometriä matkaa Afrikkaan ja 1 000 kilometriä Eurooppaan. Saari on kuitenkin virallisesti osa Eurooppaa ja Euroopan unionia.

Madeiraa ei syyttä kutsuta kelluvaksi puutarhaksi  Madeiralla sanotaan kasvavan jopa 156 kukkakasvilajia, joita ei tavata missään muualla maailmassa. Yksi Madeiran parhaista anneista onkin sen vehreä ja monimuotoinen luonto.

Tässä muutama kuva luonnosta, jotka otin Madeiralla 2011.

Tämä on paratiisilintukukka, jota kasvaa joka puolella Madeiraa:

 

Share

Kommentit

pöpelikössä

On Madeiralla hiekkarantojakin, ihanaa mustaa laavahiekkaa <3

kirsihannele

Ahaa, kolmannellakaan kerralla en ole nähnyt niitä :). Tosin en kyllä ole etsinytkään, mut on ilmeisesti jossain kauempana?

pöpelikössä

Pohjoisrannikolla on Seixal-niminen paikka, sieltä vuoren seinämän suojasta löydettiin ihana rauhaisa laavahiekkapoukama. :) 

kirsihannele

Niin se sit menee, että "etsivä löytää" :)

pöpelikössä

Juu, meillä oli lomamne ajan auto käytössä, joten pikkuinen saari tuli kyllä koluttua aika tarkkaan :D

Madeira on kyllä ihana. Hyvää lomaa teille sinne! Me vietetään Gardajärvellä vielä viimeisiä lomapäiviä... <3

kirsihannele

Oi ihanaa!! Ja hyvää lomaa teille sinne Italiaan myös :)

Kommentoi