Markkinoilla Turkissa

Kun olimme Turkissa toista kertaa (nyt olen ollut 3 kertaa), olimme Incecumissa, noin 30 km Alanyasta pohjoiseen. Eräänä päivänä päätimme kävellä markkinoille, jotka olivat muutaman kilometrin päässä hotelliltamme. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, oli kuuma, hiki virtasi. Tie oli suora ja pitkä muutaman kilometrin ajan (vähän tylsää kävelemistä, mutta toki nautittavaa):

Välillä tuli piristäviä levähdyspaikkoja. Tosin me emme pysähtyneet, koska meillä oli päämäärä-> markkinat, turkkilaiset markkinat.

Pääsimmehän lopulta perille. Voi sitä mausteiden tuoksua. Se oli todella voimakas ja huumaava. Oli niin paljon kaikkea myytävänä ja suurinta osaa en edes tuntenut! Nautin katselemisesta ja kiertelemisestä siellä. Oli kokemus haistella tunnelmaa. Se kuumuus, se oli käsinkosketeltavaa, painostavaa ja samalla niin nautinnollista. Se ikäänkuin kuului siihen.

Mitään en ostanut (paitsi vaatepuolelta yhden tuubihuivin). Oli vain ihanaa kävellä, katsella ja ajatella, että tämä on heidän tavallista elämää, heidän tavallisia mausteita, heidän normaalit ostoksensa, heidän kauppansa, heidän markkinat.

Mahtava kokemus. Kävelyn arvoinen :)

Share

Kommentoi