Mustikkaa, mustikkaa...

Kun luin ihanan Tiikerikatin blogista jutun mustikoista, päätin, etten voi olla Pekkaa Tiikerikattia pahempi :). Niin lähdin tuohon pihan takana olevaan pieneen metsään ihan vain katselemaan. Päälläni oli valkoinen college-mekko ja jalassa balleriinat. Oikein sopiva asu märkään mustikkametsään huomasin :D. Mekko meni pesuun, siinä oli joka puolella mustikkatahroja, pienempiä ja isompia (valkaisuaineella käsittelin ensin jokaisen tahran). Kengät olivat niin märät, myös sisältä, etteivät ole koskaan ollut. Kuivuukohan ne enää edes kuosiinsa!  Jalat ovat täynnä naarmuja. Joka paikkaa kutittaa (hyttyset). Oliko ne minua siellä kyttäämässä? Mistä ne tiesi, että sinne metsään joku hölmö menee, kun siellä jo valmiina olivat? Sainkohan punkkeja, puistattaa...On se ihanaa tämä metsäläiselämä! Selkä on niin kipeä, että hyvä kun pystyn istumaan. Selän tiesin jo etukäteen kipeytyvät, siksi otin poimurin mukaan, jospa nopeammin saisin, jos siellä mitään olisi. Olihan siellä. Minun selkä  on niin heikko, että en missään tapauksessa voisi poimia kyyryssä yksitellen mitään marjoja. Selkä on ollut tälläinen jo vuosia. Sain silti sen kipeäksi, tosi kipeäksi. Nyt pitääkin tämä päivä ja varmasti muutama seuraavakin olla varovaisesti tuon selän kanssa. En taida ensi vuonna mennä mustikkametsään.

Mies alkoi siivoamaan mustikoita. Minä en siihen nyt pysty. Hirvittävä määrä tulee poimurin kanssa roskia mukana tai sitten en osaa sitä käyttää.

Joka tapauksessa sain mustikoita kerättyä, vaikka nyt sitten kärsinkin siitä muutaman päivän. Ei pitäisi enää tässä iässä näyttää, että kyllä minäkin pystyn :). Oli oikeastaan Tiikerikatin vika :D

Roskia tulee tosi paljon mukana..

Roskaa ja mustikoita...

Puhdistus (tuli mieleen Oksasen kirja) siivous käynnissä..

Roskaa, roskaa..

Alkaa jo mustikoitakin näkyä, kun suurimmat roskat on otettu pois.

Siinäpä niitä, mutta puhdistus (yhä Oksasen kirja) siivous jatkuu vielä...

Kolmatta litraa niitä tuli:

 

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Voi sua ja sun selkää. Mietinkin että mahdatko mustikkaan mennä, oletkin yllytyshullu. Älä kumminkaan ensi viikonloppuna mene vaikka minä ehkä menen. :D

Ihanan määrän mustikoita silti sait ja ihana mies kun siivosi (puhdisti). Piirakkaa kohta teilläkin. :)

kirsihannele

Nyt en leivo, kun perjantaina leivoin kolmea eri kaukkua ja herkkuja vielä riittää :)

Jos ens viikonloppuna ihan vain vähän, sitä mustikkapiirakkaa varten :D Yllytyshullu, totta tosiaan :D

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Ota mieskin mukaan, selviätte nopeammin ja vähemmillä selkäkivuilla. :)

kirsihannele

Miks mä en tajunnut tota, MIKSI???? Kiitos vinkistä...Kylläpä sitä ei osaa ajatella aina järkevästi :)

Torey
Näissä neliöissä

Täällä päin tulee mustikkaa todella heikosti. Viikko sitten kykittiin äidin kanssa meidän lähimetsässä sen verran, että saatiin piirakka tehtyä. Onneksi on pakkasessa vielä viime vuotisia. Silloin tuli paljon mustikkaa. :)

kirsihannele

Ompas se vaihtelevaa...kun mies niitä siivotessa ihmetteli kun ovat niin suuriakin. No jospa taas ensi vuonna teille päin hyvä mustikkasato :) Onneksi sentään vaihtelee, ettei aina ole samat alueet, joissa ei kasva..

Torey
Näissä neliöissä

Täällä oli kukinnan aikaan kylmää ja sitten sen verran kuivaa, että se vähä mitä tulee on aika pientä. Kunhan löytää sopivan kohdan johon vettä riittänyt niin on isojakin. Tosin kesän viileyden takia osa yhä vähän raakoja. :D

kirsihannele

Tämä kesä ja nämä kelit, ihan surkeat...Minä istutin kehäkukkia kesäkuussa, ne ovat vieläkin 10 cm pituisia ja nyt alkavat kellertää...ei siis tullut mitään. Ne(kin) olisivat tarvinneet sitä lämpöä ja aurinkoa..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.