Nessebarin vanha kaupunki

Viime reissulla Sunny Beachilla 2013 kävimme Nessebarin vanhassa kaupungissa. Pitänee se mennä tälläkin reissulla siellä käymään. Tämä on siis ajastettu postaus (koska toimiiko netti hyvin Bulgariassa? Kyllä se viimeksi taisi toimia...).

Viime lomalla asuimme enemmän keskustassa, nyt lähempänä tuota vanhaa kaupunkia. Viimeksi oli käveltävä jonkun verran ennenkuin pääsimme "junan" kyytiin, joka sitten vei perille asti. Siellähän minä jo kyydissä istun :)

Vanhan kaupungin kuuluisin tunnusmerkki/nähtävyys; vanha tuulimylly. Siitä alkaa vanha kaupunki. Takana näkyy uusi kaupunki, vanha on edessäpäin, jonne ihmiset ovat kävelemässä:

Päivä oli tosi kuuma (kuin koko viikko) ja hiki oli kokoajan päällä. Ensimmäiset rauniot, jotka näki kun pääsi sisälle vanhaan kaupunkiin:

Talot olivat vanhoja ja niiden alakertoihin oli tehty turistikauppoja (tottakai!). Kapeita kujia, tunnelmaa.

Ihania levähdyspaikkoja, baareja, kukkia:

Joku oli laittanut kotinsa aidalle sipuleita kuivumaan, ihanaa!

Kun kävelee sisälle vanhaan kaupunkinn tulee vastaa yhä raunioita, muistoja jostakin menneestä. Tälläisissä paikoissa tulee aina nostalginen olo, kun haluaisi siirtyä ajassa kauas, kauas taaksepäin. Nähdä sitä elämää silloin kauan sitten. Nähdä ne ihmiset omissa askareissaan. Nähdä vaatteet ja kampaukset. Nähdä kaikki se, joka ei ikinä enää palaa. Nähdä myös nuo rauniot ehjinä rakennuksina. Pelkkää haavetta vain, mutta olisipa vain mahdollisuus...

Yhä uusia raunioita putkahteli esiin...

Rantatietä pitkin oli kiva kävellä pois. Nauttia hienoisesta tuulesta, joka tuli mereltä...

Paikallinen auto pysäköitynä paahtavan auringon alle :)

 

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Aivan ihania kuvia ja niin kauniita paikkoja. Haluaisin tulla noihin kuviin sisään, tutkia raunoita, sieltä löytyisi tuhansia ihania yksityiskohtia joita kuvata. Maisemia joita tallentaa. Valokuvaaja sisälläni herää kun katselen näitä kuvia. :)

kirsihannele

Vanhat rakennukset ja paikat ovat niin salaperäisen lumoavia!

Kommentoi