Nukensänky, isän tekemä <3

Minun isä on aina tykännyt näperrellä kaikenlaista; isompaa ja pienempää. Myös tytöilleni hän on tehnyt joitakin; kuten hellan keitiöleikkeihin.. Aikaisemmin kirjoitin jutun hänen tekemästä nukkekodista tytöilleni. Sen voit kurkata täältä. Nukkekotikin on aivan mielettömän ihana!

Tämän nukensängyn hän teki aikanaan, kun lapset vielä olivat pieniä ja leikkivät. Maalasin sen vain muutama vuosi sitten valkoiseksi. Puu, josta se oli tehty, oli jo tummunut synkäksi. Sänky raikastui ja on nyt jälleen niin ihana. Tämä kuuluu taas sarjaan "ikuisesti säilytettävät". Äitini on ommellut sänkyyn peitot, lakanat, tyynyliinat ja patjat. Itse nukke on minun oma nukke lapsuudestani. Sen nimi on Karoliina. Tämän takia yhdella tytöistäni on kolmantena nimena Karoliina, pelkästään tästä syystä. Karoliinalla on äitini tekemät vaatteet päällä. Kun sen sain, sillä oli päällä tietysti mekko, se lienee hajonut vuosikymmenien aikana. Karoliina on joutunut käymään minun parturissa, jossa hiukset ovat lyhentyneet  :D. Siihen käsittelyyn joutui kyllä useampikin nukke...

Minulle nukke on kynityista hiuksistaan huolimatta rakas ja sänky ihana. Ne säilytän ikuisesti! Mitä sinulla on vielä jäljellä lapsuudestasi vai onko kaikki laitettu kiertoon?

 

 

 

Share

Kommentoi